Паста карбонара — класичний рецепт з беконом з Лаціо

Паста карбонара — це італійські спагеті, змішані з дрібними шматочками гуанчиале і приготованим соусом з яєць. Гуанчиале являє собою солону некопченую італійську свинину у вигляді смужок або маленьких шматочків. Присутність м’яса робить страву дуже ситним.

Винахід страви відноситься до середини 20 століття. Сталося це в італійському регіоні Лаціо, столицею якого є Рим. В інших країнах готують змінену карбонару, не класичну, тому що використовують при приготуванні соусу вершки і ще застосовують копчений бекон.

Італійські кухарі з Лаціо знають про те, що паста карбонара — це їх традиційне і коронна страва.

Паста карбонара — класичний рецепт з Лаціо

Традиційне блюдо з провінції Лаціо з макаронів з смачним соусом і шматочками свинини зараз поширилося по всьому світу. Це ситно, готується швидко і дуже смачно.

Потрібні продукти:

  • спагетті (або іншої пасти) — 200 г
  • сіль і мелений чорний перець
  • овечий сир (натертий на дрібній тертці) — 100 г
  • оливкова олія для смаження
  • 3-4 смужки або шматок розміром з сірникову коробку гуанчале або сиров’яленого бекону
  • сире яйце — 1 шт.

Спосіб приготування:

1. Спочатку відваріть пасту до стану аль денте в солоному окропі.

2. Як тільки паста буде майже готова, зачерпніть з каструлі пару-трійку половников води, в якій вона варилася. Воду вилити в миску, а пасту відкинути на друшляк.

3. Обсмажте на оливковій олії шматочки бекону, нарізавши його на пелюстки розміром з поштову марку. Потім посмажте, інтенсивно помішуючи, не довше однієї хвилини.

4. У сковороду додайте пасту, насипте жменю овечого сиру, перемішайте. Ще підлийте проціджений відвар від пасти і ще раз перемішайте. Вся ця процедура повинна зайняти близько 30 секунд.

Дивіться також:  Гаряче друге блюдо на святковий стіл — швидко і смачно

5. Сире яйце трохи збийте і розподіляйте по пасті, перемішайте. Ще підлийте трохи води від варіння пасти і знову перемішайте. Страва повинна мати рівномірну вологість.

6. Викладайте вміст сковороди на тарілку, щедро посипайте залишилися овечим сиром і свіжомеленим чорним перцем.

7. Класична і найправильніша паста карбонара готова.

Смачний сніданок готовий за 10 хвилин.

Спасибі італійським кухарям з Лаціо. Приємного апетиту !

Відео про те, як приготувати пасту карбонара з беконом

Подивіться смачний рецепт приготування спагетті з беконом.

Що може бути смачніше хрусткого бекону в спагетті з ароматним сиром. Спробуйте і ви, це, дійсно, смачно !