Печиво домашнє — прості рецепти з різними начинками

Печиво домашнє — це кондитерський виріб у вигляді красивих шматочків солодкого тіста. Так по-простому звучать терміни з кулінарних довідників. В домашніх умовах шматочки тесту можна перетворити на кулінарний шедевр, який не відрізнити від купленого в магазині.

Приготування рецептів обрадує вас смаком арахисовых горішок і запахом какао.

Готова випічка з гідністю стояти на святковому столі поруч з яблучним пирогом і зупиняти на собі погляди гостей. Кулінарна фантазія завжди приваблива.

Домашнє печиво з арахісової начинкою

Подивіться гарний і смачний рецепт творчого печива.

Інгредієнти:

  • Арахіс — 500 г
  • Цукрова пудра — 200 г
  • Какао або кориця — 2 ст. ложки
  • Джем або густий сироп — 21 ст ложки
  • Борошно — 500 г
  • Масло — 125 г
  • Цукрова пудра — 2 ст. ложки
  • Вода — 180 мл
  • Жовток — 1 шт.
  • Сіль — щіпка

Приготування начинки

  1. Поміщаємо ядра арахисовых горішок в чашу блендера і подрібнюємо. Горішків кладіть по-маленьку, щоб ножу легше було подрібнювати.

2. Виходить ось така арахісова маса.

3. В арахісову масу додаємо какао і абрикосовий джем.

4. Масу продовжуємо замішувати руками. Готову масу закриваємо плівкою і прибираємо в холодильник.

Готуємо тісто

5. На тарілку насипаємо борошно і наливаємо розтоплене масло.

6. Потім, перемішуємо борошно з маслом.

7. Додаємо 2 столові ложки цукрової пудри, щіпку солі і все перемішуємо.

8. Виливаємо В миску жовток, наливаємо склянку води і збовтуємо виделкою. Далі, замішуємо тісто руками.

9. Продовжуємо замішувати руками на столі.

10. Тісто вийшло еластичним і щільним.

11. Загортаємо тісто в пакет і даємо відпочити.

Створення красивої форми у заготовок

12. Беремо тісто для начинки і відокремлюємо невеликий шматочок. Розкачуємо шматочок в джгут.

Дивіться також:  Сирники із сиру рецепти: як приготувати сирники пишними і смачними

13. Ось скільки начинки у вигляді джгутиків вийшло.

14. Від основного тесту відрізаємо невелику частину.

15. Відрізану частину тесту розгортаємо в пласт довгою стороною рівною довжині джгутиків.

16. На корж з тіста кладемо джгутик і з одного боку відрізаємо непотрібну для формування частина.

17. Закотимо джгутик в коржик, але не до кінця.

18. З іншого боку ковбаски (джгута в тесті) також відрізаємо частину коржі.

19. Край ковбаски защипуємо по всій довжині.

20. Знову розкотимо ковбаску, щоб загладити защипи.

21. Кінець ковбаски відрізаємо навскоси. Потім робимо надрізи зверху в кількості 7 штук і відрізаємо заготовку для печива.

22. Відрізану частину стискаємо посередині, а загинаємо краю в різні сторони. На фото це добре видно.

Випікання заготовок в духовці

23. Всі заготовки кладемо на пекарській папір, покладену на деко. Ставимо деко в духовку, нагріту до 170 градусів до готовності.