Перець на зиму: Як приготувати болгарський перець на зиму в банках

Настає гаряча пора домашніх заготовок. Як смачно приготувати перець на зиму — задаються питанням багато садівники. Його можна зробити поодиноким інгредієнтом в банку, а можна і поєднувати з багатьма іншими овочами.

У попередній статті болгарський перець був присутній в заготовках чудових салати з різних овочів. Тому що він дає аромат і містить вітаміни, без нього ніяк не обійтися. Сьогодні продовжимо цю тему — участі перців в кращих закусках і різних салатах на зиму. Тому що рецептів багато і неможливо охопити їх усі в одній статті.

Рецепти з перцем на зиму радо сприймаються в будь-якій сім’ї:

  • Фарширований перець на зиму
  • Маринований і нарізану шматочками
  • Смачна заготівля в банках з цілого перцю

Вибирайте рецепти і робіть заготовки, тому що після літа приходить зима.

Заготівля перцю в банках «Мисливська закуска»

Рецепт готується з процесом стерилізації і зберігається відмінно.

Потрібно:

  • Болгарський перець — 1 кг
  • Помідори — 1.5 кг
  • Капуста — 600 г
  • Морква — 300 г
  • Цибуля ріпчаста білий — 2 шт.
  • Яблука — 600 г (не борошнисті)
  • Рослинне масло — 300 мл
  • Сіль і перець — за смаком

Приготування

  1. болгарський перець звільнити від плодоніжок і насіння. Наріжте його соломкою.
  2. Помідори дрібно поріжте кубиками.
  3. Нашаткуйте дрібно капусту.
  4. На крупній тертці моркву нашаткуйте.
  5. Цибуля і яблука — теж натріть на крупній тертці.
  6. Всі інгредієнти складіть в миску і перемішайте. Додайте рослинне масло, сіль і перець.
  7. Потім розкладіть масу по банкам і стерилізують 30 хвилин.
  8. Потім загорніть кришками.
Загрузка...

Салат на зиму з перцем, цибулею, помідорами і морквою «Дунайський салат»

Перець на зиму чудово обмінюється своїм смаком з іншими овочами.

Необхідні продукти:

  • Морква — 1 кг
  • Солодкий перець — 1 кг
  • Ріпчаста цибуля — 1 кг
  • Помідори — 3 кг
  • Оцет — 250 мл
  • Сіль — 2 ст. л.
  • Цукор — 300 г
  • Рослинне масло — 300 мл

Хід дій

  1. Звичайним способом наріжте всі підготовлені овочі.
  2. Покладіть нарізані овочі в загальну ємність, додайте оцет, сіль, цукор і перемішайте все руками.
  3. Потім додайте 300 мл соняшникової олії і знову перемішайте. У такому вигляді дайте масі постояти 6 годин.
  4. Потім поставте на вогонь і варіть з моменту закипання 20 хвилин.
  5. Гарячий салат розкладіть в стерилізовані банки, загорніть і переверніть догори дном.
  6. Укрийте і дайте банкам охолонути.
Дивіться також:  Мочені яблука на зиму в банках — 6 рецептів в домашніх умовах

Болгарський перець на зиму з огірками — найсмачніший рецепт

Інгредієнти на 3 банки ємністю 1 літр:

  • Червоний солодкий перець — 2 шт.
  • Огірки — 1.5 кг
  • Червоний цибуля — 2 головки
  • Цукор — 800 г
  • Часник — 100 г
  • Сіль — 4 ст. л.
  • Винний оцет — 1 л
  • Перець горошком — 1 ст. л.
  • Лавровий і смородиновий лист, коріння петрушки і селери

Метод готування

  1. Плоди болгарського перцю розрізати навпіл і очистіть від насіння і плодоніжки.
  2. Потім помийте перець і огірки.
  3. Цибулю і часник очистити.
  4. Поріжте: зубчики часнику навпіл, цибулю — часточками, огірки — скибочками, перець — кубиками.
  5. Закип’ятіть оцет. Додайте цукор, сіль, перець, петрушку, селеру, овочі і бланшируйте 2 хвилини.
  6. Потім вийміть всі шумівкою і розкладіть шарами за чистим сухим банкам, прокладаючи між шарами лавровий і смородиновий лист.
  7. Всі овочі в банках залийте маринадом.
  8. Щільно закрийте банки кришками і залиште в холодному місці приблизно на тиждень, потім приберіть в льох.

Закуска з перцю, томатів, моркви та цибулі на зиму «Бертран»

Приготуйте дуже смачну і ситну закуску без стерилізації банок. Перець на зиму готується з овочами та рисом.

Продукти для рецепта:

  • Солодкий перець — 8 шт.
  • Томати — 3 кг
  • Морква — 0.5 кг
  • Цибуля ріпчаста 0.5 кг
  • Рослинне масло — 1.5 склянки
  • Рис — 1.5 склянки
  • Цукор — 1 склянка
  • Лавровий лист, чорний перець горошком
  • оцтова есенція — 1 ч. л.

Хід роботи

  1. Через м’ясорубку пропустити всі помідори.
  2. Натріть на крупній тертці моркву.
  3. Цибулю наріжте півкільцями.
  4. Солодкий перець наріжте соломкою.
  5. Всі овочі перемішайте в ємності і всипте вимитий рис. Ще додайте олію, цукор, лавровий лист, чорний перець горошком.
  6. Все перемішайте і тушкуйте 1 годину, помішуючи. В кінці додайте 1 ч. л. оцтової есенції.
  7. Потім розкладіть по стерилізованим банкам, загорніть, укутайте і залиште до повного охолодження.
Дивіться також:  Баклажани на зиму: Рецепти з баклажанів з секретним смаком

Перець на зиму з баклажанами — рецепт салату «Чорноморський»

Зверніть увагу на цей рецепт, тому що смак баклажанів дивує.

Потрібні продукти:

  • Болгарський перець — 1 кг
  • Баклажани — 2 кг
  • Помідори — 1.3 кг
  • Морква — 0.5 кг
  • Петрушка — 2 пучка
  • Часник — 1-2 головки
  • Оцет — 100 мл
  • Рослинне масло — 450-500 мл
  • Цукор — 100-150 г
  • Сіль — 50 г

Готування за етапами:

  1. Моркву натріть на крупній тертці.
  2. Всі інші овочі наріжте кубиками.
  3. Всі складіть у каструлю, додайте сіль, цукор, олію, оцет і варіть 45 хвилин.
  4. Потім додайте рубану зелень і часник, пропущений через прес. Все перемішайте і варіть ще 15 хвилин.
  5. У гарячому вигляді перекладіть в банки і закатайте.
  6. З цієї кількості овочів виходить близько 4 л салату.

Перець натуральний на зиму в томатному пюре в банках

В рецепті використовується товстостінний перець зеленого, жовтого або червоного кольору.

Для приготування 5 літрів заготовок необхідно:

  • Перцю солодкого — 3 кг
  • Томатів свіжих — 2 кг
  • Солі — 60 г
  • Перцю гіркого — 7 шт.
  • Перцю запашного — 7 шт.

Процес заготівлі

  1. Перець помийте в проточній воді. Видаліть плодоніжки разом з насінниками. Потім промийте і наріжте на шматочки вздовж плодів.
  2. Нарізаний перець потрібно буде укласти щільно в банки. Але спочатку зробіть заливку.
  3. Для заливки часточок перцю зробіть розсіл або томатне пюре.
  4. Приготуйте розсіл наступним чином: 60 г солі розчиніть в 1 літрі води при нагріванні і потім доведіть до кипіння. Варіть 3-5 хвилин і профільтруйте через 3-4 шари марлі.
  5. У підготовлені банки ємністю 0.5 літра укладайте спочатку перець гіркий і запашний. Потім додайте 300 г часточок і залийте 200 г гарячого розсолу або томатного пюре (80-90 градусів С). Накрийте ошпареними кришками і стерилізують при 100 градусах С: банки місткістю 0,5 л — 40 хвилин, ємністю 1.0 л — 50 хвилин (з моменту закипання води).
Дивіться також:  Мариновані кабачки рулетиками на зиму 2019, щоб здивувати своїх гостей

Дуже зручно використовувати натуральний перець в зимовий час для приготування салатів. А томат-пюре можна додавати в будь-які супи та другі страви.

Салат «Український» — дуже смачна заготівля

Українські салати — це перевірені часом заготовки.

Продукти на 5 літрів заготовок:

  • Перець червоний солодкий — 1 кг
  • Помідори зелені чи рожеві — 2 кг
  • Морква — 500 г
  • Цибуля — 500 г
  • Сіль — 100 г
  • Оцет 6% — 450 мл
  • Олія соняшникова 450 мл
  • Коріння петрушки — 200 г
  • Перець духмяний, гвоздика, лавровий лист — по 10 шт.

Спосіб приготування

  1. томати нарізати на 4-5 частин.
  2. Перець наріжте шматочками або смужками шириною до 2 див.
  3. Моркву спочатку замочіть у воді на 15-20 хвилин, а потім наріжте локшиною або кубиками.
  4. Цибулю наріжте пластинками товщиною до 0.5 див.
  5. Корінь петрушки очистіть від шкірки, промийте і наріжте локшиною.
  6. Зелень петрушки нарубайте шматочками довжиною до 1 див.
  7. Соняшникова олія спочатку нагрійте при температурі 120-130 градусах С, а потім охолодіть до 70 градусів С. Потім розлийте його однаково по 5 літровим банкам. Потім розкладіть лавровий лист, перець гіркий і гвоздику.
  8. Нарізані продукти покладіть в емальований посуд, додайте сіль і оцет. Все перемішайте і укладіть в банки, які потрібно струшувати, щоб ущільнити овочі.
  9. Наповнені банки поставте стерилізувати при 100 градусах С. Банки ємністю 0.5 л — 50 хвилин та об’ємом 1.0 л — 60 хвилин.

Кількість оцту і солі можете збільшувати або зменшувати відповідно до вашого смаку.

Відео про те, як заготовити запечений перець у духовці на зиму

Вибирайте рецепти на зиму і займайтеся заготовками з задоволенням.