Перець нарізаний маринований на зиму в банках — 5 простих рецептів

Перець нарізаний маринований в банках — чудова заготівля на зиму. Готується вона легко і просто, при використанні мінімуму інгредієнтів.

При виконанні заготовок намагайтеся брати м’ясисті, ніжні і солодкі плоди з приємним запахом. Перець цінується тим, що при консервації і соління збереження вітамінів в ньому залишається в межах 50-80% впродовж тривалого періоду зберігання.

Значимість його як харчового продукту зростає у зимовий період і ранньою весною, коли особливо відчувається нестача вітамінів.

Для маринаду на 1 літр води:

  • 250 мл — рослинного масла
  • 50 г — солі
  • 300 г цукру
  • 200 мл — оцту 9%
  • Спеції чорний перець горошком, селера, петрушка, гострий перець
  • Часник — 1 головка

Спосіб приготування

1.Болгарський перець очищаємо від насіння і нарізаємо часточками. Зелень дрібно рубаємо. Очищені зубчики часнику нарізаємо пластинками.

2. Перш за все будемо готувати маринад. Для цього в каструлю виливаємо 1 літр води, додаємо рослинне масло, сіль, цукор, 10 шт. перцю горошком, перемішуємо і доводимо до кипіння. Після того як закипить маринад, проваримо його ще 3 хвилини і додамо оцет.

3. Після вторинного закипання маринаду, починаємо опускати нарізаний шматочками болгарський перець. Любителі гостренького можуть додати частину нарізаного гострого перцю.

4. Після закипання маринаду з перцем варимо 2 хвилини. Потім опускаємо нарізаний часник, зелень і варимо ще 2 хвилини. Всього варимо перець нарізаний маринований 4 хвилини і не більше.

5. Заповнюємо стерилізовані банки перцем, а залишився маринад в каструлі ще раз доводимо до кипіння і наливаємо в банки.

6. Закриваємо банки прокип’яченими кришками і перевертаємо.

7. Закутуємо перець нарізаний маринований рушником до повного охолодження.

Загрузка...

Солодкий маринований перець 1 літрову банку на зиму без масла

Якщо за таким рецептом замаринувати плоди перцю, то виходить дуже хороший, смачний і корисний продукт.

Дивіться також:  Кріп на зиму в банках — заготівля кропу як свіжий

На 1 літрову банку потрібно:

  • Перець болгарський червоний — 600 г
  • Оцет 9% — 50 мл
  • Лавровий лист — 2 шт.

Для заливки:

  • Вода — 1 літр
  • Сіль — 1 ст. ложка (без гірки)
  • Цукор — 1 ст. ложка (без гірки)

Приготування

  1. Перець потрібно очистити від насіння і вирізати плодоніжки, вимити.
  2. Бланшувати очищений перець в киплячій воді 3 хвилини, а потім занурити його в холодну воду на 2 хвилини.
  3. Нарізайте перець скибочками і укладіть в чисту банку. Додайте лавровий лист і оцет.
  4. Готуємо заливку. Для цього закип’ятіть воду з цукром, сіллю і відразу ж залийте перець в банку.
  5. Опустіть банку в каструлю зі слабо киплячій водою, накрийте кришкою і прогрійте так 9 хвилин.
  6. Дістаньте банку, загорніть кришкою, переверніть і укутайте до охолодження.

Приємно їсти !

Відео про те, як приготувати на зиму солодкий перець в томатному соусі

Дізнайтеся, як приготувати болгарський перець нарізаний маринований часточками в томаті. Смачний рецепт перевірений часом.

Спробуйте приготувати за цим рецептом, не пошкодуєте.

Найсмачніший маринований перець з медом

Це дуже смачна домашня консервація і особливо вона хороша до Новорічного столу.

Потрібно:

  • Перець — 3-3.5 кг
  • Вода — 1 літр
  • Рослинна олія — 1 стакан
  • Мед — 1 склянка
  • Сіль — 2 ст. ложки
  • Оцет 9% — 150 г
  • Запашний перець горошком — 20 шт.
  • Гвоздика — 3-5 шт.
  • Лавровий перець — 2 шт.

Метод приготування

1. Болгарський перець беремо різного кольору, щоб він добре виглядав в баночках. Очищаємо його від плодоніжок, насіння і добре промиємо.

2. Готуємо маринад. Для цього наливаємо в каструлю воду в кількості 1 літр і додаємо в неї: рідкий мед, сіль, лавровий лист, запашний перець, гвоздику. Все перемішуємо, ставимо на великий вогонь і чекаємо закипання.

Дивіться також:  Квашена капуста без солі — класичний рецепт

3. Після закипання зменшуємо вогонь і кип’ятимо маринад рівно 3 хвилини. Після цього наливаємо оцет і перемішуємо.

4. Потім опускаємо в киплячий маринад зі спеціями і оцтом половину нарізаних шматочків перцю. Додаємо вогонь, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо 3 хвилини.

4. Потім вимикаємо вогонь, беремо чисту банку і починаємо викладати шматочки нарізаного перцю по банкам. Сильно утрамбовувати їх не потрібно.

5. Далі ставимо каструлю з маринадом на вогонь, доводимо до кипіння і опускаємо другу частину підготовлених перців.

6. Залишилися гарячим маринадом заливаємо все банки і прикриваємо їх кришками. У цьому рецепті перець нарізаний маринований підлягає стерилізації.

7. Беремо каструлю з широким дном і кладемо на дно ганчірочку. Акуратно ставимо баночки на ганчірочку і наливаємо по самі плечі гарячою водою.

8. Потім каструлю ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Коли вода закипить, вогонь зменшуємо, щоб кипіло потихеньку і стерилізуємо перці мариновані різані 5-7 хвилин.

9. Дістаємо по одній банки з каструлі і відразу ж закриваємо закаточним ключем. Таку ж процедуру робимо з усіма іншими банками.

10. Банки перевертаємо, дивимося на герметичність і закутуємо до охолодження.

Перець нарізаний маринований з помідорами — відео рецепт

Подивіться відео про те, як можна смачно законсервувати болгарський перець з помідорами. Заготівля виходить ароматною, розсіл смачним, а перець з’їдається навіть раніше, ніж томати.

Обов’язково приготуйте цей рецепт і результат вам сподобається !

Залишається побажати всім читачам любити перці і правильно робити консервацію на зиму.