Перець нарізаний маринований в банках — чудова заготівля на зиму. Готується вона легко і просто, при використанні мінімуму інгредієнтів.
При виконанні заготовок намагайтеся брати м’ясисті, ніжні і солодкі плоди з приємним запахом. Перець цінується тим, що при консервації і соління збереження вітамінів в ньому залишається в межах 50-80% впродовж тривалого періоду зберігання.
Значимість його як харчового продукту зростає у зимовий період і ранньою весною, коли особливо відчувається нестача вітамінів.
Для маринаду на 1 літр води:
- 250 мл — рослинного масла
- 50 г — солі
- 300 г цукру
- 200 мл — оцту 9%
- Спеції чорний перець горошком, селера, петрушка, гострий перець
- Часник — 1 головка
Спосіб приготування
1.Болгарський перець очищаємо від насіння і нарізаємо часточками. Зелень дрібно рубаємо. Очищені зубчики часнику нарізаємо пластинками.
2. Перш за все будемо готувати маринад. Для цього в каструлю виливаємо 1 літр води, додаємо рослинне масло, сіль, цукор, 10 шт. перцю горошком, перемішуємо і доводимо до кипіння. Після того як закипить маринад, проваримо його ще 3 хвилини і додамо оцет.
3. Після вторинного закипання маринаду, починаємо опускати нарізаний шматочками болгарський перець. Любителі гостренького можуть додати частину нарізаного гострого перцю.
4. Після закипання маринаду з перцем варимо 2 хвилини. Потім опускаємо нарізаний часник, зелень і варимо ще 2 хвилини. Всього варимо перець нарізаний маринований 4 хвилини і не більше.
5. Заповнюємо стерилізовані банки перцем, а залишився маринад в каструлі ще раз доводимо до кипіння і наливаємо в банки.
6. Закриваємо банки прокип’яченими кришками і перевертаємо.
7. Закутуємо перець нарізаний маринований рушником до повного охолодження.
Солодкий маринований перець 1 літрову банку на зиму без масла
Якщо за таким рецептом замаринувати плоди перцю, то виходить дуже хороший, смачний і корисний продукт.
На 1 літрову банку потрібно:
- Перець болгарський червоний — 600 г
- Оцет 9% — 50 мл
- Лавровий лист — 2 шт.
Для заливки:
- Вода — 1 літр
- Сіль — 1 ст. ложка (без гірки)
- Цукор — 1 ст. ложка (без гірки)
Приготування
- Перець потрібно очистити від насіння і вирізати плодоніжки, вимити.
- Бланшувати очищений перець в киплячій воді 3 хвилини, а потім занурити його в холодну воду на 2 хвилини.
- Нарізайте перець скибочками і укладіть в чисту банку. Додайте лавровий лист і оцет.
- Готуємо заливку. Для цього закип’ятіть воду з цукром, сіллю і відразу ж залийте перець в банку.
- Опустіть банку в каструлю зі слабо киплячій водою, накрийте кришкою і прогрійте так 9 хвилин.
- Дістаньте банку, загорніть кришкою, переверніть і укутайте до охолодження.