Пиріг до чаю, поставлений на сімейний стіл завжди викликає посмішку. Тому що сім’я покушала всі страви поставлені під час смачного обіду або вечері. В принципі, організм вже наситився і залишився самий приємний момент попити чай.
Зазвичай до чаювання стіл сервірується чашечками і тарілочками для шматочки солодкого пирога. Пироги можуть випікатися за різними рецептами: з варенням, ягодами або фруктами.
Завжди хочеться здивувати сім’ю різними пирогами. Звичайно, в деяких випадках багато чого залежить від смаків і реальних можливостей сім’ї. Вважаю, що наведені нижче рецепти співпадуть з бажаннями і смаками читачів.
Пиріг до чаю з лохиною
Спечіть простий пиріг, який завжди виручає. Приготувати його можна так з будь-якими ягодами. Приміром, полуницею, ожиною або малиною.
Продукти:
- Борошно — 200 г
- Розпушувач — 1 ч. л.
- Кефір (або молоко) — 85 мл
- Вершкове масло — 110 г
- Цукор — 150 г
- Цукор для посипання пирога — 1 ст. л.
- Яйце — 2 шт.
- Ванільний екстракт — 1 ч. л.
- Сіль — 1/4 ч. л.
Спосіб приготування
З’єднайте в мисці м’яке вершкове масло 110 г і цукор в кількості 100 р. Збивайте все до пишноти, приблизно 2 хвилини.
Потім додайте сіль, ванільний екстракт (або ванілін або ванільний цукор) і збивайте міксером ще 1 хвилину.
Потім додайте 2 жовтки, кефір і збивайте ще 1 хвилину.
В іншій мисці змішайте борошно і розпушувач і обережно перемішайте вручну віночком.
Ягоди лохини посипте трохи борошном і перемішати акуратно лопаткою.
Приготування тіста
В кілька етапів додавайте до жовткової маси борошно і на невеликих обертах все перемішайте міксером. Так робіть доти, поки борошно не повністю з’єднається з тестом. Довго перемішувати не треба.
До отриманого тесту висипайте лохину і акуратно перемішати лопаткою.
Решта 2 білка помістіть в іншу миску і, поступово додаючи 50 г цукру, збивайте міксером до м’яких піків.
Невеликими порціями додайте збиті білки в тісто. І так, у кілька етапів, перемішуйте тісто з білками лопаткою. Довго перемішувати не потрібно, щоб не зникла пишність білкової маси, а пиріг до чаю був пишним і ніжним.
Далі візьміть роз’ємну форму і застеліть дно пергаментним папером. Потім замкніть коло. Можете вирізати коло з пергаментного паперу. Боки форми і дно змастіть маслом, щоб тісто не прилипло.
Викладіть тісто з ягодами у форму і розподіліть рівним шаром за допомогою лопатки. Зверху посипте 1 ст. л. цукру.
Випікайте пиріг до чаю в духовці при температурі 180 градусів і випікайте 50 хвилин до готовності.
Дістаньте випічку з духовки, пройдіться ножем по краю пирога і форми і відкрийте замок кільця форми. Дістаньте випічку і остудіть на решітці. Приберіть пергаментний папір.