Пиріг до чаю. Як швидко спекти солодкі пиріжки в духовці

Пиріг до чаю, поставлений на сімейний стіл завжди викликає посмішку. Тому що сім’я покушала всі страви поставлені під час смачного обіду або вечері. В принципі, організм вже наситився і залишився самий приємний момент попити чай.

Зазвичай до чаювання стіл сервірується чашечками і тарілочками для шматочки солодкого пирога. Пироги можуть випікатися за різними рецептами: з варенням, ягодами або фруктами.

Завжди хочеться здивувати сім’ю різними пирогами. Звичайно, в деяких випадках багато чого залежить від смаків і реальних можливостей сім’ї. Вважаю, що наведені нижче рецепти співпадуть з бажаннями і смаками читачів.

Пиріг до чаю з лохиною

Спечіть простий пиріг, який завжди виручає. Приготувати його можна так з будь-якими ягодами. Приміром, полуницею, ожиною або малиною.

Продукти:

  • Борошно — 200 г
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • Кефір (або молоко) — 85 мл
  • Вершкове масло — 110 г
  • Цукор — 150 г
  • Цукор для посипання пирога — 1 ст. л.
  • Яйце — 2 шт.
  • Ванільний екстракт — 1 ч. л.
  • Сіль — 1/4 ч. л.

Спосіб приготування

З’єднайте в мисці м’яке вершкове масло 110 г і цукор в кількості 100 р. Збивайте все до пишноти, приблизно 2 хвилини.

Потім додайте сіль, ванільний екстракт (або ванілін або ванільний цукор) і збивайте міксером ще 1 хвилину.

Потім додайте 2 жовтки, кефір і збивайте ще 1 хвилину.

В іншій мисці змішайте борошно і розпушувач і обережно перемішайте вручну віночком.

Ягоди лохини посипте трохи борошном і перемішати акуратно лопаткою.

Приготування тіста

В кілька етапів додавайте до жовткової маси борошно і на невеликих обертах все перемішайте міксером. Так робіть доти, поки борошно не повністю з’єднається з тестом. Довго перемішувати не треба.

Дивіться також:  Оладки на молоці пишні — 7 простих рецептів смачних оладок

До отриманого тесту висипайте лохину і акуратно перемішати лопаткою.

Решта 2 білка помістіть в іншу миску і, поступово додаючи 50 г цукру, збивайте міксером до м’яких піків.

Невеликими порціями додайте збиті білки в тісто. І так, у кілька етапів, перемішуйте тісто з білками лопаткою. Довго перемішувати не потрібно, щоб не зникла пишність білкової маси, а пиріг до чаю був пишним і ніжним.

Далі візьміть роз’ємну форму і застеліть дно пергаментним папером. Потім замкніть коло. Можете вирізати коло з пергаментного паперу. Боки форми і дно змастіть маслом, щоб тісто не прилипло.

Викладіть тісто з ягодами у форму і розподіліть рівним шаром за допомогою лопатки. Зверху посипте 1 ст. л. цукру.

Випікайте пиріг до чаю в духовці при температурі 180 градусів і випікайте 50 хвилин до готовності.

Дістаньте випічку з духовки, пройдіться ножем по краю пирога і форми і відкрийте замок кільця форми. Дістаньте випічку і остудіть на решітці. Приберіть пергаментний папір.