Помідори без оцту на зиму — рецепт томатів без стерилізації

Помідори без оцту на зиму — смачна і корисна заготівля в банках. Така закуска чудово підходить для сімейної вечері або обіду. Тому багато господині роблять багато таких баночок і зберігають їх в погребі.

Способів приготування томатів без оцту і без стерилізації багато. Сьогодні розглянемо найбільш корисні і по-домашньому прості. Готувати, таким чином, можна як з цілих плодів, так і розрізаних.

Зараз осінь — сезон заготівлі томатів. Я все ще роблю їх за різними рецептами. І помідори без оцту — сама цікава для багатьох господинь тема. Запевняю вас, дорогі читачі, що це дуже смачно !

Помідори на зиму в яблучному соку

Рецепт робиться цікаво і по-домашньому просто.

Спосіб приготування:

  1. Помідори помийте і бланшируйте півхвилини.
  2. Потім покладіть їх у 3 літрові стерильні банки.
  3. Додайте 8-10 листя лимонника.
  4. Потім залийте 3 рази киплячим яблучним соком. Краще, якщо він буде приготований в домашніх умовах.
  5. Ще додайте 30 г солі і 30 г цукру на кожну банку.
  6. Відразу ж банки закатайте.
Загрузка...

Як заготовити помідори без оцту з медом

Заготовку в банках стерилізувати не потрібно, тому зверніть на неї увагу.

Вам знадобиться:

  • Помідори
  • Часник
  • Зелень петрушки

Для розсолу:

  • Вода — 1 літр
  • Сіль — 2 ст. л.
  • Мед — 2 ст. л.

Приготування:

  1. Для рецепту візьміть найменші томати (можна зелені).
  2. Гострим ножичком вирізати плодоніжки і укласти в підготовлені банки.
  3. Під час укладання, пересипайте їх сумішшю петрушки з подрібненим часником.
  4. Потім на 10 хвилин залийте банки киплячим розсолом.
  5. Потім розсіл злити, доведіть до кипіння і знову залити в банки з плодами.
  6. Загорніть банки кришками.

Пікантні помідори на зиму без стерилізації

Подивіться рецепт заготівлі, де покладені помідори без оцту.

Дивіться також:  Ікра з буряка на зиму — найсмачніші рецепти бурякової ікри

Потрібно:

  • Яблучний сік — 1.5 літра
  • Дрібні помідори — 2 кг

Приготування:

  1. З яблук кислих сортів відіжміть сік.
  2. Підготовлені банки стерилізуйте.
  3. Укладіть у них чисто вимиті помідори.
  4. Обов’язково плоди проколіть біля плодоніжки дерев’яною паличкою.
  5. Потім залийте банки гарячим яблучним соком.
  6. Через 5 хвилин сік злийте, доведіть його до кипіння і знову залийте їм томати.
  7. Загорніть банки.

У підсумку, томати придбають пікантний яблучний присмак. Закуска для зими незвичайна !

Простий рецепт помідорів на зиму з яблучним соком

Ще один рецепт з соком з яблук, який значно відрізняється від попередніх.

Приготування рецепту:

  1. В добре промиті банки укладіть помідори.
  2. Двічі залийте їх окропом. Кожен раз витримуючи по 5-10 хвилин.
  3. А на третій раз залийте яблучним соком з сіллю, доведений до кипіння.
  4. При цьому, на 1 літр соку кладіть 1 ст. л. солі з верхом і добре перемішайте.
  5. На 3-літрову банку потрібно трохи більше 1 літра розчину.
  6. Можливо, сік доведеться додавати. Для цього скористайтесь киплячим соком, але не солоним.
  7. Потім відразу ж загорніть прокип’яченими кришками. Банки переверніть догори дном і залиште остигати.

Можна використовувати яблучний сік, куплений в магазині.

Смачні помідори у власному соку на зиму

Дізнайтеся смак томатного розсолу і смак томатів без оцту. Плоди консервуються без стерилізації. Заготівля вважається універсальною, так як і закусити нею можна і інші страви приготувати.

Процес приготування:

З плодів томатів зріжте плодоніжки і укладіть їх у чисті банки. Беріть плоди з більш щільною шкіркою.

У більш великих помідорів зріжте також плодоніжки і розрізати на великі шматочки. Рецепт можна готувати як з цілими плодами, так і з різаними на частини.

Закип’ятіть воду в чайнику і залийте до країв томати в банках. Це буде перша заливка.

Дивіться також:  Патисони на зиму — рецепти кращих консервованих патисонів

Закрийте банки стерильними кришками і укрийте рушником, щоб прогріти плоди. Так витримайте 10-15 хвилин.

Потім воду з банок злийте і знову налийте окріп, тільки вже на 7-10 хвилин. Це буде друга заливка. Знову укрийте кришками і укрийте рушником. Таким чином, плоди прогріються до самої середини.

Для приготування власної заливки прокрутіть помідори на блендері. Кількість соку повинно бути в 2 рази менше обсягу банки.

У цьому рецепті взяті 3 літрові банки. Тому знадобиться 1,5 літра томатного соку.

У приготовлений сік покладіть 1.5 ст. ложки кам’яної солі, з розрахунку 1 ст. л. солі на 1 літрову банку з томатами.

Ще покладіть 4,5 ст. ложки цукру, з розрахунку 3 ст. л. на 1 літрову банку.

Все добре перемішайте і доведіть до кипіння і кип’ятіть 5 хвилин. У таку заливку можна додати при бажанні: подрібнений часник, будь-яку зелень і спеції.

Пінку, що утворюється при кипінні, обережно прибирайте.

З банок злийте воду і залийте киплячим соком до самих країв.

Помідори без оцту закрийте кришками і закатайте з допомогою ключа.

Закатані банки переверніть і укрийте рушником до охолодження.

Не дивлячись на те, що в банках немає оцту, вони добре зберігаються при кімнатній температурі.

Делікатесні томати на зиму з соком червоної смородини

Потрібно:

  • Помідори
  • Естрагон
  • Листя меліси

Для заливки:

  • Вода — 1 літр
  • Сік червоної смородини — 300 мл
  • Мед — 50 г
  • Сіль — 50 г

Приготування заготовки:

  1. Бланшируйте томати 30 секунд.
  2. Потім покладіть їх у 3 літрову банку.
  3. Додати естрагон, листя меліси.
  4. Потім 3 рази залийте киплячою заливкою.
  5. Банки закатайте.

Відео про те, як приготувати помідори без оцту на зиму

Подивіться рецепт дуже смачних маринованих помідор.

Дивіться також:  Вишня у власному соку — кращі рецепти заготовок з вишні

Весь вміст в баночках таке смачне, що і плоди з’їдаються і розсіл випивається.