Помідори в духовці — смачне друге блюдо. Восени, ми збираємо багатий урожай овочів. І у багатьох господинь постає питання: Як їх смачно приготувати в домашніх умовах ? Особисто мені дуже подобаються страви з помідорів. Тому, сьогодні буде зроблений акцент саме на них.
Останнім часом особливу популярність все більше завойовує приготування їжі в духовці. Освоївши рецепти з помідорами, господині зможуть урізноманітнити сімейне меню і порадувати рідних прекрасною вкуснятинкой.
Помідори, запечені в духовці, можна їсти як окрему страву або як гарнір до риби або м’яса.
Фаршировані помідори з фаршем запечені в духовці
Подивіться рецепт, який представляє собою неймовірну смакоту з помідорів.
Потрібно:
- Помідори — 7 шт.
Для начинки:
- М’ясний фарш — 300 г
- Ріпчаста цибуля — 1 шт.
- Сіль — за смаком
- Цукор — 1 ч. л.
- Часник — 1 зубчик
- Перець — за смаком
- Соус Песто (або будь-який інший соус до м’яса) — 1 ч. л.
Спосіб приготування
У миску покладіть фарш і додайте до нього подрібнений в блендері цибулю.
Ще додайте сіль, цукор, подрібнений часник, мелений перець і соус Песто.
Всі інгредієнти в мисці перемішайте рукою, щоб зробити ароматний і однорідний м’ясний фарш.
У кожного томату зробіть два надрізи, щоб помістити в них м’ясний фарш зі спеціями.
Заповніть всі надрізи підготовленим м’ясним фаршем з допомогою пальців рук.
Покладіть фаршировані помідори у форму для запікання.
Полийте зверху помідори з фаршем соняшниковою олією.
Ще налийте у форму трохи води.
Запікайте помідори в духовці протягом 45-65 хвилин при температурі 180 градусів С.
Помідори в духовці, запечені з сиром
Подивіться приготування дуже простого і смачного рецепта. Зробіть його як додаток до вечері або сімейного обіду.
Необхідні продукти:
- Помідори — 3 шт.
- Твердий сир (пармезан) 70 г
- Орегано — 1 / 2 ч. л.
- Базилік — 1/2 ч. л.
- Рослинна олія, сіль, чорний мелений перець — за смаком
Приготування
Підготовлені помідори розріжте на 2 однакові половинки. При бажанні, місце примикання плодоніжки, можете вирізати.
Поверхня розрізу посоліть, поперчіть, посипте сушеним орегано і тертим сиром.
Потім на сир посипте сушений базилік і полийте трохи рослинним маслом.
Деко застеліть пергаментним папером і викладіть сформовані начинкою помідори.
Поставте деко в духовку на 20 хвилин, розігріту до 200 градусів С.
Час випікання залежить від розміру помідорів. тому ви можете його збільшити.
Коли сир розплавиться і половинки плодів злегка запеклися, значить, помідори в духовці готові. Коли вони охолонуть, то їх можна подавати до столу.