Рецепт малосольних огірків цікавить багатьох. А причина одна — плоди ростуть кожен день в теплих краях, а ось у нас на Уралі, в цьому році, вони лише набирають колір. Вихід є завжди, тому що в торгівлі такий овоч є у продажу.
А поки ростуть огірки, люди шукають смачні рецепти для їх консервації та збереження в квартирі або спеціальних підземних льохах (кесонах).
Сьогодні я пропоную дізнатися традиційні рецепти з імпровізацією і пошуком нового смаку з прянощами і різними добавками.
Класичний рецепт малосольних огірків гарячим способом (окропом)
Даний рецепт дозволяє насолодитися малосольні смаком вже на наступний день. Гарячий спосіб передбачає заливку овочів в банку зі спеціями простим окропом з чайника.
Потрібно:
- 1.5 літрова банка
- огірки — 8-10 шт.
- часник — 5 зубчиків
- перець горошком — 20 шт.
- лавровий лист — 3 шт.
- сіль — 1 ст. ложка з гіркою
- крутий окріп — 1 літр
- кріп — 20 г
Спосіб приготування:
1. У банку кладемо укропчик, перчик запашний, лаврові листочки, раздавливаем площиною ножа часник і кладемо туди ж.
2. Потім починаємо укладати в банку стоячи помиті огірочки.
3. Укладаємо плоди щільно один до одного, щоб увійшло їх побільше.
4. Кладемо в банку ложку солі з гіркою і заливаємо окропом з чайника.
5. Закриваємо банку простий кришкою.
6. Кришку прихоплюємо рушником, тому що вона гаряча. Починаємо перевертати банку догори дном і назад. Робимо так кілька разів, щоб сіль розчинилася.
7. Залишаємо так банку на столі до ранку. Вранці можна поставити банку в холодильник на 2 години, щоб овочі були холодними.
8. Вранці дістаємо плоди з банки і милуємося жовто-зеленим кольором.
9. Нарізаємо овочі вздовж і кладемо на тарілку.
Приємного апетиту !
Приготування швидких огірків готовим розсолом в літрових банках
Дізнайтеся рецепт приготування малосольних огірків іншим способом, тільки заливка овочів відбувається не окропом, а готовим розсолом.
Знадобляться:
Підготовлені овочі і спеції перед вами.
Спосіб приготування
1. Готуємо розсіл наступним чином. Закип’ятимо 1 літр води і покладемо в неї всі приготовані спеції і сіль, розмішуєм. Розсіл залишаємо до охолодження кімнатної температури.
2. На дно банки кладемо зелені гілочки кропу разом з парасольками. А також роздавлені ножем зубчики часнику. Потім укладаємо щільно огірочки.
3. Зверху кладемо гілочку кропу і нарізаємо кільцями не увійшов цілком огірок.
4. Далі наливаємо у банку готовий розсіл до верху банки.
5. Прикриваємо банку кришкою і залишаємо так до 12 годин при кімнатній температурі.
6. Перед вживанням поставимо в холодильник для застигання на 2-4 години. Дістаємо з холодильника, відкриваємо кришку. І посміхаємося від ароматного запаху малосольних огірків швидкого приготування.