Рецепт малосольних огірків хрустких швидкого приготування в банках

Рецепт малосольних огірків цікавить багатьох. А причина одна — плоди ростуть кожен день в теплих краях, а ось у нас на Уралі, в цьому році, вони лише набирають колір. Вихід є завжди, тому що в торгівлі такий овоч є у продажу.

А поки ростуть огірки, люди шукають смачні рецепти для їх консервації та збереження в квартирі або спеціальних підземних льохах (кесонах).

Сьогодні я пропоную дізнатися традиційні рецепти з імпровізацією і пошуком нового смаку з прянощами і різними добавками.

Класичний рецепт малосольних огірків гарячим способом (окропом)

Даний рецепт дозволяє насолодитися малосольні смаком вже на наступний день. Гарячий спосіб передбачає заливку овочів в банку зі спеціями простим окропом з чайника.

Загрузка...

Потрібно:

  • 1.5 літрова банка
  • огірки — 8-10 шт.
  • часник — 5 зубчиків
  • перець горошком — 20 шт.
  • лавровий лист — 3 шт.
  • сіль — 1 ст. ложка з гіркою
  • крутий окріп — 1 літр
  • кріп — 20 г

Спосіб приготування:

1. У банку кладемо укропчик, перчик запашний, лаврові листочки, раздавливаем площиною ножа часник і кладемо туди ж.

2. Потім починаємо укладати в банку стоячи помиті огірочки.

3. Укладаємо плоди щільно один до одного, щоб увійшло їх побільше.

4. Кладемо в банку ложку солі з гіркою і заливаємо окропом з чайника.

5. Закриваємо банку простий кришкою.

6. Кришку прихоплюємо рушником, тому що вона гаряча. Починаємо перевертати банку догори дном і назад. Робимо так кілька разів, щоб сіль розчинилася.

7. Залишаємо так банку на столі до ранку. Вранці можна поставити банку в холодильник на 2 години, щоб овочі були холодними.

8. Вранці дістаємо плоди з банки і милуємося жовто-зеленим кольором.

Дивіться також:  Вишневий сік — рецепти на зиму в домашніх умовах

9. Нарізаємо овочі вздовж і кладемо на тарілку.

Приємного апетиту !

Приготування швидких огірків готовим розсолом в літрових банках

Дізнайтеся рецепт приготування малосольних огірків іншим способом, тільки заливка овочів відбувається не окропом, а готовим розсолом.

Знадобляться:

Підготовлені овочі і спеції перед вами.

Спосіб приготування

1. Готуємо розсіл наступним чином. Закип’ятимо 1 літр води і покладемо в неї всі приготовані спеції і сіль, розмішуєм. Розсіл залишаємо до охолодження кімнатної температури.

2. На дно банки кладемо зелені гілочки кропу разом з парасольками. А також роздавлені ножем зубчики часнику. Потім укладаємо щільно огірочки.

3. Зверху кладемо гілочку кропу і нарізаємо кільцями не увійшов цілком огірок.

4. Далі наливаємо у банку готовий розсіл до верху банки.

5. Прикриваємо банку кришкою і залишаємо так до 12 годин при кімнатній температурі.

6. Перед вживанням поставимо в холодильник для застигання на 2-4 години. Дістаємо з холодильника, відкриваємо кришку. І посміхаємося від ароматного запаху малосольних огірків швидкого приготування.

Їжте так, як любите. Приємного апетиту !

Найпростіший спосіб хрумких огірків у 3-літровій банці — відео

У цьому рецепті добре помиті огірки потрібно витримати в холодній воді 1 годину. З обох кінців у плодів відрізаються кінчики для прискореного процесу проникнення солі.

Через ніч, вже вранці ви зможете поїсти ароматні овочі.

Супер рецепт смачних огірочків на сухарях

Якщо ви зробите овочі за цим рецептом, то ви зможете їх їсти вже через 2 дні.

Приготування:

1. Свіжі овочі потрібно помити і замочити на 2-3 години в холодній воді. Протилежні кінці плода обрізаємо. Приготуємо листя хрону, кріп, чорний перець горошком, а також зубчики часнику. Приготуємо в духовці скибочки чорних сухарів.

Дивіться також:  Варення з абрикосів: 11 рецептів абрикосового варення без кісточок і з кісточками на зиму

2. На дно чистої банки опускаємо: 2 скибочки сухариків, гілочки кропу, листя хрону, 12 штук горошин чорного перцю, 4 зубчики часнику.

3. Потім стоячи укладаємо щільно плоди.

4. На огірки кладемо дві скибочки сухарів.

5. На сухарі укладаємо знову кріп, листя хрону і розрізані на частини зубчики часнику.

6. На зелень знову кладемо 2 скибочки житніх сухарів.

7. Для розсолу воду з-під крана брати не потрібно. Візьміть джерельну воду або чисту, куплену в бутлях.

8. У ємність наливаємо 2 літра чистої води кімнатної температури, опускаємо в неї 3 столові ложки солі без гірки. Розмішуємо сіль до розчинення.

8. Наливаємо розсіл у банку.

9. Розсіл не доливаємо до верху банки на 2 пальці.

10. Залишаємо банку на столі в кухні і спостерігаємо процес всередині неї бродіння.

11. Спробувати смак малосольних огірків можна вже на наступний день, але краще на другий, а ще краще на третій.

12. Через 3 доби, прибираємо зверху хліб і проціджуємо розсіл через марлю або сито в іншу ємність. Виймаємо з банки огірочки і опускаємо їх усі в проціджений розсіл. Прибираємо ємність з плодами в холодильник і їмо в міру потреби кілька днів.

13. Ось так виглядають плоди в банку після 3 доби. Подивіться, який у них янтарно-золотистого кольору.

14. У розрізі видно, що плід добре просочився розсолом. Приємно їсти !

Смачний рецепт швидкого приготування огірків на мінеральній воді

Дізнайтеся швидкий рецепт на мінералці і оціните по достоїнству.

Потрібно:

Спосіб приготування

1. Спочатку приготуємо овочі шляхом обрізання кінчиків з обох сторін. Наріжемо кріп, листя хрону, зубчики часнику.

2. Починаємо формувати наповнення пластмасової баночки плодами й зеленню.

3. Кладемо В ємність запашний перець, половину нарізаної зелені, огірки. Зверху овочів кладемо нарізану часник.

Дивіться також:  Салат з огірків: Дізнайтеся простий рецепт салату на зиму

4. Знову кладемо плоди, зверху листя хрону, кріп, часник.

5. Настала черга для розведення солі в окремому посуді з допомогою мінеральної води.

6. Розведену сіль виливаємо в банку і доливаємо залишилася мінеральною водою.

7. Банку закриваємо кришкою і ставимо в холодильник. Через добу ви зможете дізнатися смак малосольних огірків на мінералці.

Мінеральна вода дозволяє прискорити процес готовності. Спробуйте приготувати.

Відео про те, як приготувати хрусткі огірки з гарячим розсолом

Подивіться простий спосіб швидкого приготування улюблених овочів за бабусиним рецептом.

Рецепт перевірений на смак і аромат не одним роком, відгуки дуже позитивні. Може бути і у вас з’явилося бажання приготувати так само. Тому що їсти овочі можна вже на наступний день.