Рецепт печива з глазурю на Новий рік в домашніх умовах

Рецепт печива на Новий рік хочуть знати багато господинь. Новорічне печиво з глазур’ю завжди прикрашає святковий стіл, на якому є смачні пироги, пряники і красиві торти.

Зовсім не складно покрити печиво глазур’ю і нанести гарний розпис з новорічними мотивами. Тут ви знайдете рецепти, які відповідають самим різним вимогливим смакам.

Зробіть отвір в при формуванні випічки, всуньте шпагатик, для створення петлі і повісьте на новорічну ялинку. Рецепт печива, з якого вони будуть зроблені, і тут принесе радість і посмішку.

Рецепт печива для новорічного столу в домашніх умовах

Подивіться. як просто приготувати медово-імбирне печиво з глазур’ю. А потім ще і повісити на ялинку.

Продукти для тіста:

  • мед — 100 г
  • цукор — 100 г
  • масло — 100 г
  • яйце — 1 шт.
  • кориця — 0.5 ч. л.
  • імбир — 0.5 ч. л.
  • сода — 0.5 ч. л.
  • борошно — 300-350 г
  • сіль — щіпка

Продукти для білкової глазурі:

  • білок — 1 шт.
  • цукрова пудра — 200 г
  • лимонний сік — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

1. Скажемо відразу, що рецепт печива буде виконаний за допомогою підігріву продуктів. Є й інший спосіб — шляхом збивання продуктів.

2. Змішати мед, цукор, масло і поставити каструльку на маленький вогонь. Вміст потрібно постійно помішувати, щоб не пригоріло.

3. І після того, як вміст стало однорідним і цукор розчинився потрібно додати спеції: корицю, імбир, мускатного горіха і соди.

4. Все добре розмішати, додати дрібку солі і одне яйце. Все добре розмішати.

5. Нарешті, додати борошно і замісити тісто.

6. Спочатку тісто вимішувати з допомогою лопатки, а потім вже і викласти на стіл.

Дивіться також:  Ватрушки з сиром з дріжджового тіста — покроковий рецепт

7. На стіл насипати трохи борошна і добре вимісити тісто руками. Багато борошна на стіл сипати не треба. Готове тісто покласти в пакет і прибрати в холодильник на 1-2 години.

8. Дістати тісто з холодильника і розкачати товщиною 0.5 див.

9. З допомогою спеціальних формочок з новорічним мотивом вирізати з розкатаного тіста фігурки.

10. Вирізані фігурки покласти на деко з папером для випічки.

11. Всередині вирізаних сніжинок ще вирізати красиві отвори з допомогою формочок меншого розміру.

12. Потім поставити випікати медово-імбирні новорічні сніжинки в духовку на 5-7 хвилин до золотистого кольору при температурі 220 градусів С.

13. Як бачите, що дірочка для мотузочки (петлі) залишилася вільною.

14. А зараз подивіться відео, в якому автор показує техніку нанесення глазурі на печененки.

15. Новорічне печиво з імбиру з медом виходить дуже смачним.

Я не сумніваюся, що таку просту глазур, зможе зробити сучасна господиня.

Відео про те, як правильно приготувати білкову глазур