Рецепт печива на Новий рік хочуть знати багато господинь. Новорічне печиво з глазур’ю завжди прикрашає святковий стіл, на якому є смачні пироги, пряники і красиві торти.
Зовсім не складно покрити печиво глазур’ю і нанести гарний розпис з новорічними мотивами. Тут ви знайдете рецепти, які відповідають самим різним вимогливим смакам.
Зробіть отвір в при формуванні випічки, всуньте шпагатик, для створення петлі і повісьте на новорічну ялинку. Рецепт печива, з якого вони будуть зроблені, і тут принесе радість і посмішку.
Рецепт печива для новорічного столу в домашніх умовах
Подивіться. як просто приготувати медово-імбирне печиво з глазур’ю. А потім ще і повісити на ялинку.
Продукти для тіста:
- мед — 100 г
- цукор — 100 г
- масло — 100 г
- яйце — 1 шт.
- кориця — 0.5 ч. л.
- імбир — 0.5 ч. л.
- сода — 0.5 ч. л.
- борошно — 300-350 г
- сіль — щіпка
Продукти для білкової глазурі:
- білок — 1 шт.
- цукрова пудра — 200 г
- лимонний сік — 1 ч. л.
Спосіб приготування:
1. Скажемо відразу, що рецепт печива буде виконаний за допомогою підігріву продуктів. Є й інший спосіб — шляхом збивання продуктів.
2. Змішати мед, цукор, масло і поставити каструльку на маленький вогонь. Вміст потрібно постійно помішувати, щоб не пригоріло.
3. І після того, як вміст стало однорідним і цукор розчинився потрібно додати спеції: корицю, імбир, мускатного горіха і соди.
4. Все добре розмішати, додати дрібку солі і одне яйце. Все добре розмішати.
5. Нарешті, додати борошно і замісити тісто.
6. Спочатку тісто вимішувати з допомогою лопатки, а потім вже і викласти на стіл.
7. На стіл насипати трохи борошна і добре вимісити тісто руками. Багато борошна на стіл сипати не треба. Готове тісто покласти в пакет і прибрати в холодильник на 1-2 години.
8. Дістати тісто з холодильника і розкачати товщиною 0.5 див.
9. З допомогою спеціальних формочок з новорічним мотивом вирізати з розкатаного тіста фігурки.
10. Вирізані фігурки покласти на деко з папером для випічки.
11. Всередині вирізаних сніжинок ще вирізати красиві отвори з допомогою формочок меншого розміру.
12. Потім поставити випікати медово-імбирні новорічні сніжинки в духовку на 5-7 хвилин до золотистого кольору при температурі 220 градусів С.
13. Як бачите, що дірочка для мотузочки (петлі) залишилася вільною.
14. А зараз подивіться відео, в якому автор показує техніку нанесення глазурі на печененки.
15. Новорічне печиво з імбиру з медом виходить дуже смачним.
Я не сумніваюся, що таку просту глазур, зможе зробити сучасна господиня.