Жюльєн з французької кулінарії означає нарізку тонкими соломками овочів для супів і соусів. У нас в Росії називають жульєн і це слово означає теплі закуски, приготовлені на основі вершкового соусу. Такі закуски викликають інтерес і їх люблять у Росії.
Готують їх із спеціальних формочках кокотницях і подають порційно кожному гостю. Ця гаряча закуска готується швидко і легко з різних продуктів: сухих або свіжих грибів, Будь-яких видів м’яса, риби, морепродуктів, з курки, овочів і фруктів. Приготування можливо в духовці на сковороді.
У статті розглянемо найпопулярніші рецепти:
- — рецепт з грибами
- — з грибами: класичний рецепт на сковороді
- — з куркою і грибами: рецепт з фото в духовці
- — рецепт: особливий спосіб для всієї родини
- — з грибами рецепт з куркою, шинкою і маслинами
- — в картоплі з запахом лісу — відео рецепт
- — в тарталетках до свята — відео рецепт
Рецепт жульєн з грибами
Інгредієнти:
- печериці — 250 г
- яйце — 1 шт.
- сметана — 100 г
- борошно — 10 г
Приготування:
Печериці дрібно нарізати соломкою або скибочками, обшпарити і
смажити а маслі (багато) до м’якості.
Пасерувати в олії 10 г борошна, додати гриби і
викласти в кокотниці.
Потім збити 1 яйце, додати 100 г сметани, залити гриби і запікати в духовці.
залити гриби і запікати в духовці.
Порада: В масу з яйцем і сметаною можна додати тертий сир (багато) — і це буде зовсім класичний рецепт.
Як ви помітили запропонований рецепт був без цибулі.
Жульєн з грибами: класичний рецепт на сковороді
Інгредієнти:
- 500 г — свіжі гриби (печериці або білі, можна навіть сироїжки)
- 500 г — цибуля ріпчаста
- 500 г сметана
- 1 ст. л. — борошно
- 1/2 — склянки вода
- 1 — 2 ч. л. аджимо-мото
Приготування:
Дрібно порізати свіжі гриби.
Покласти в сковороду без масла, протушкувати поки не випарується рідина.
Порізати дрібними шматочками цибулю. Співвідношення цибулі і грибів 1 : 1.
Після того, як з грибів випарується вся рідина, додати рослинне масло і цибулю. Обсмажити всю масу до золотистого кольору (до напівготовності).
Потім взяти 500 г сметани. посолити, поперчити побільше. Додати столову ложку (з гіркою) борошна, перемішати і залити окропом (кількість води залежить від того який густоти ви хочете отримати блюдо) і
знову ретельно перемішати.
На сковороді обсмажені гриби і сметанний соус змішуються у великій ємності, додається 1 — 2 чайних ложки аджимо-мото і гаситься до готовності.
Блюдо готове, накладайте до себе на тарілочку і насолоджуватися його смаком. Як ви бачите цей рецепт з цибулею.