Рецепт жульєна: як приготувати жульєн з насолодою смаку

Жюльєн з французької кулінарії означає нарізку тонкими соломками овочів для супів і соусів. У нас в Росії називають жульєн і це слово означає теплі закуски, приготовлені на основі вершкового соусу. Такі закуски викликають інтерес і їх люблять у Росії.

Готують їх із спеціальних формочках кокотницях і подають порційно кожному гостю. Ця гаряча закуска готується швидко і легко з різних продуктів: сухих або свіжих грибів, Будь-яких видів м’яса, риби, морепродуктів, з курки, овочів і фруктів. Приготування можливо в духовці на сковороді.

У статті розглянемо найпопулярніші рецепти:

  • — рецепт з грибами
  • — з грибами: класичний рецепт на сковороді
  • — з куркою і грибами: рецепт з фото в духовці
  • — рецепт: особливий спосіб для всієї родини
  • — з грибами рецепт з куркою, шинкою і маслинами
  • — в картоплі з запахом лісу — відео рецепт
  • — в тарталетках до свята — відео рецепт

Рецепт жульєн з грибами

Інгредієнти:

  • печериці — 250 г
  • яйце — 1 шт.
  • сметана — 100 г
  • борошно — 10 г

Приготування:

Печериці дрібно нарізати соломкою або скибочками, обшпарити і

смажити а маслі (багато) до м’якості.

Пасерувати в олії 10 г борошна, додати гриби і

викласти в кокотниці.

Потім збити 1 яйце, додати 100 г сметани, залити гриби і запікати в духовці.

залити гриби і запікати в духовці.

Порада: В масу з яйцем і сметаною можна додати тертий сир (багато) — і це буде зовсім класичний рецепт.

Як ви помітили запропонований рецепт був без цибулі.

Жульєн з грибами: класичний рецепт на сковороді

Інгредієнти:

  • 500 г — свіжі гриби (печериці або білі, можна навіть сироїжки)
  • 500 г — цибуля ріпчаста
  • 500 г сметана
  • 1 ст. л. — борошно
  • 1/2 — склянки вода
  • 1 — 2 ч. л. аджимо-мото
Дивіться також:  Гарбуз у духовці — 8 смачних рецептів запеченої гарбуза

Приготування:

Дрібно порізати свіжі гриби.

Покласти в сковороду без масла, протушкувати поки не випарується рідина.

Порізати дрібними шматочками цибулю. Співвідношення цибулі і грибів 1 : 1.

Після того, як з грибів випарується вся рідина, додати рослинне масло і цибулю. Обсмажити всю масу до золотистого кольору (до напівготовності).

Потім взяти 500 г сметани. посолити, поперчити побільше. Додати столову ложку (з гіркою) борошна, перемішати і залити окропом (кількість води залежить від того який густоти ви хочете отримати блюдо) і

знову ретельно перемішати.

На сковороді обсмажені гриби і сметанний соус змішуються у великій ємності, додається 1 — 2 чайних ложки аджимо-мото і гаситься до готовності.

Блюдо готове, накладайте до себе на тарілочку і насолоджуватися його смаком. Як ви бачите цей рецепт з цибулею.

Жульєн з куркою і грибами: рецепт з фото в духовці