Рецепт жульєна: як приготувати жульєн з насолодою смаку

Жюльєн з французької кулінарії означає нарізку тонкими соломками овочів для супів і соусів. У нас в Росії називають жульєн і це слово означає теплі закуски, приготовлені на основі вершкового соусу. Такі закуски викликають інтерес і їх люблять у Росії.

Готують їх із спеціальних формочках кокотницях і подають порційно кожному гостю. Ця гаряча закуска готується швидко і легко з різних продуктів: сухих або свіжих грибів, Будь-яких видів м’яса, риби, морепродуктів, з курки, овочів і фруктів. Приготування можливо в духовці на сковороді.

У статті розглянемо найпопулярніші рецепти:

  • — рецепт з грибами
  • — з грибами: класичний рецепт на сковороді
  • — з куркою і грибами: рецепт з фото в духовці
  • — рецепт: особливий спосіб для всієї родини
  • — з грибами рецепт з куркою, шинкою і маслинами
  • — в картоплі з запахом лісу — відео рецепт
  • — в тарталетках до свята — відео рецепт

Рецепт жульєн з грибами

Інгредієнти:

  • печериці — 250 г
  • яйце — 1 шт.
  • сметана — 100 г
  • борошно — 10 г

Приготування:

Печериці дрібно нарізати соломкою або скибочками, обшпарити і

смажити а маслі (багато) до м’якості.

Пасерувати в олії 10 г борошна, додати гриби і

викласти в кокотниці.

Потім збити 1 яйце, додати 100 г сметани, залити гриби і запікати в духовці.

залити гриби і запікати в духовці.

Порада: В масу з яйцем і сметаною можна додати тертий сир (багато) — і це буде зовсім класичний рецепт.

Як ви помітили запропонований рецепт був без цибулі.

Жульєн з грибами: класичний рецепт на сковороді

Інгредієнти:

  • 500 г — свіжі гриби (печериці або білі, можна навіть сироїжки)
  • 500 г — цибуля ріпчаста
  • 500 г сметана
  • 1 ст. л. — борошно
  • 1/2 — склянки вода
  • 1 — 2 ч. л. аджимо-мото
Дивіться також:  Мусака. Класичні рецепти мусака з баклажанами

Приготування:

Дрібно порізати свіжі гриби.

Покласти в сковороду без масла, протушкувати поки не випарується рідина.

Порізати дрібними шматочками цибулю. Співвідношення цибулі і грибів 1 : 1.

Після того, як з грибів випарується вся рідина, додати рослинне масло і цибулю. Обсмажити всю масу до золотистого кольору (до напівготовності).

Потім взяти 500 г сметани. посолити, поперчити побільше. Додати столову ложку (з гіркою) борошна, перемішати і залити окропом (кількість води залежить від того який густоти ви хочете отримати блюдо) і

знову ретельно перемішати.

На сковороді обсмажені гриби і сметанний соус змішуються у великій ємності, додається 1 — 2 чайних ложки аджимо-мото і гаситься до готовності.

Блюдо готове, накладайте до себе на тарілочку і насолоджуватися його смаком. Як ви бачите цей рецепт з цибулею.

Жульєн з куркою і грибами: рецепт з фото в духовці

Інгредієнти:

  • 500 г курячого філе
  • 300 г печериць
  • 200 г цибулі
  • 200 г твердого сиру
  • 350 мл — 25 % вершків
  • 2 ст. л. борошна
  • сіль, перець — за смаком
  • рослинна олія

Приготування:

Куряче філе відварити.

Цибулю дрібно порубати.

Гриби дрібно порізати.

Філе остудити, дрібно нарізати.

Обсмажити цибулю на рослинній олії, додати гриби і смажити до тих пір, поки не википить вся рідина, десь 10 — 15 хвилин.

Додати філе, посолити поперчити, перемішати, зняти з вогню.

На сухій сковороді злегка обсмажити борошно,

додати вершки, посолити. поперчити, довести до кипіння.

Потім на сковороду до вершкового соусу додати гриби та філе, перемішати, зняти з вогню.

Підготовлену масу викласти в кокотниці, посипати натертим сиром (кришкою не накривати).

Запікати в духовці при 180 градусах до золотистого кольору, близько 30 хвилин.

Дивіться також:  Рисова запіканка в духовці з яловичим язиком

Жульєн рецепт : особливий спосіб для всієї родини

Інгредієнти:

  • 300 г курячого м’яса
  • 0.5 кг свіжих грибів
  • 1 велика цибулина
  • 200 г сметани (можна більше)
  • 300 г твердого сиру
  • рослинна олія
  • борошно, сіль, перець — за смаком

Приготування:

Відварити курку до готовності (у солоній воді).

Нашаткувати цибулю, обсмажити в рослинній олії разом з промитими (але не відвареними) нарізаними свіжими грибами (посоливши і поперчив).

Далі додати ст. ложку борошна і дрібно нарізане куряче м’ясо, трохи бульйону, продовжуючи обсмажувати.

Потім все перекласти в глибоку посудину типу гусятниці (але не менше), додати курячий бульйон (щедро), сметану (так само), накрити кришкою і поставити в розігріту духовку.

Гасити недовго, хвилин 15, засипати тертим сиром, знову поставити в духовку і тримати там, поки сир не розплавиться.

Такої страви вистачить всій родині. Вживати можна як у гарячому, так і в холодному вигляді, кому як подобається.

Жульєн з грибами рецепт з куркою, шинкою і маслинами

Инргедиенты (на 12 кокотниць):

  • 1 шт. — курка
  • 200 г свіжих грибів (можна сухих — тоді менше)
  • 200 г копченої шинки або окосту
  • 2 шт. — головки цибулі
  • 100 г сметани
  • 100 г м’якого сиру
  • 40 — 45 шт. — маслин

Приготування:

Відварити курку до готовності, бульйон посолити.

Протушкувати гриби (сухі попередньо замочивши), дрібно їх порізати і обсмажити з цибулею.

Готову курку розібрати і дрібно порубати. Так само дрібно порізати шинку.

У кожну кокотницу покласти в рівних частках: курку, шинку, гриби, по 2 — 3 шт. маслин і по чайній ложці з верхом сметани (саме в такому порядку).

Залити бульйоном (краще гарячим). Зверху кожну кокотницу накрити шматочком сиру, поставити в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку.

Дивіться також:  Запіканка з капусти білоголової на сковороді — швидкий рецепт

Готовність визначається розплавленням сиру.

Жульєн в картоплі з запахом лісу — відео рецепт

Запах лісу в такому рецепті ви відчуєте і він буде смачним.

Жульєн в тарталетках до свята — відео рецепт

Залишається побажати удачі у приготуванні таких цікавих за своїми смаковими якостями страв, під назвою «жульєн».