Салат асорті — дуже смачна заготівля з різних овочів на зиму. Восени у багатьох садівників і городників виникає питання: Які зробити смачні заготовки, щоб зберегти урожай. А в зимовий час року насолоджуватися смаком літа.
Однак, хочеться зробити заготовку зі складу багатьох овочів, аж надто апетитно вони в баночці виглядають. Заготовка у вигляді салату має синонім слова — закуска. Салати і закуски на зиму в банках відмінно допомагають у приготуванні швидкого вечері і ситного обіду.
Є багато різних смачних рецептів салатів, де один з овочів превалює над іншими. Тому вони так і називаються, наприклад:
- Зимовий салат з помідорів
- На зиму салат з кабачків
- Рецепти салату з огірків на зиму
- Смачні салати в банках
- Салат на зиму з перцю
- Кращі салати з баклажанами
- Капустяний салат в банках
Сьогодні ви дізнаєтеся інші заготовки, раніше не розглянуті.
Салат асорті з овочів на зиму без стерилізації
Смак салату взимку за цим рецептом — відмінне нагадування про сонячне літо.
Необхідно:
- Солодкий перець — 3 кг
- Морква — 300 г
- Ріпчаста цибуля — 300 г
Для маринаду:
- Цукор — 1 склянка
- Рослинна олія — 1 стакан
- Столовий оцет — 2/3 склянки
- Сіль — 5 ч. л.
- Вода — 1 стакан
Спосіб приготування
- Очистіть цибулю і наріжте його кільцями.
- Перець очистіть і наріжте соломкою.
- Морква вимийте, очистіть і наріжте кружечками завтовшки 2 мм Або натріть на тертці для моркви по-корейськи.
- Викладіть в каструлю: підготовлений цибулю, перець, моркву і все перемішайте.
- Приготуйте маринад. Для цього змішайте воду, цукор, рослинна олія, оцет і доведіть суміш до кипіння.
- Овочі в каструлі залийте гарячим маринадом і варіть при постійному кипінні 10-15 хвилин.
- Не забувайте періодично помішувати овочеву суміш.
- Банки і кришки обов’язково стерилізуйте.
- Гарячий салат асорті на зиму розкладіть по банках і закатайте.
- Банки переверніть догори дном і укутайте до охолодженні.
- Зберігайте заготовку в прохолодному місці.
Асорті «Корисне» — дуже смачна заготівля
Заготівля в банку підкорює своїм зовнішнім виглядом, тому що з’являється бажання скоріше відкрити баночку і спробувати.
Потрібно:
- Помідори
- Свіжі огірки
- Ріпчаста цибуля
- Солодкий перець в будь-яких пропорціях
- Рослинна олія
Для маринаду на 1 літр води:
- Сіль — 1 ст. л.
- Цукор — 3 ст. л.
- Оцтова есенція — 3 ч. л.
- Перець чорний горошком — 5 шт.
- Гвоздика — 2 бутона
- Лавровий лист — 2 шт.
Приготування заготовки
- Стерилізуйте заздалегідь банки і кришки.
- Огірки вимийте і наріжте кружечками.
- Цибулю очистіть і наріжте кільцями.
- Помідори помийте і теж наріжте, тільки часточками.
- Солодкий перець вимийте і очистіть від плодоніжок і насіння.
- Приправи приготовані обдайте окропом.
- Потім приправи і підготовлені овочі викладіть по банкам.
- Приготуйте маринад. Для цього. воду, цукор, сіль, доведіть до кипіння і влийте оцтову есенцію.
- Отриманим киплячим маринадом залийте овочі в банках.
- Потім в кожну банку влийте 1 ст. л. рослинного масла.
- Банки загорніть і переверніть. Укутайте і залиште до повного охолодження.