Салат на Новий рік без майонезу: рецепти шалено смачних салатів

Як вже не раз помічено, що найбільше місце за новорічним столом відводиться різних салатів. З особистих причин, деякі гості шукають очима блюдо, в якому є салат на Новий рік без майонезу.

Салати готують в день приходу гостей, тому що вони повинні бути свіжими і радували око. Подавати їх можна по-різному, а саме: в фаянсових, скляних, фарфорових, кришталевих салатницях. Форма і розміри посуду можуть бути різними: овальні, чотирикутні, високі і низькі.

Дуже декоративно виглядають салати, якщо салатниці викладені листям салату. Приготовані інгредієнти змішують з передбаченим соусом, щоб перемішати і викласти в салатницю. Можна 1/3 соусу залишити, щоб залити їм ще раз салат на Новий рік.

Салат на Новий рік з руколою, помідорами чері та сиром моцаррела

Подивіться самий простий і смачний салат на Новий рік, який сподобається багатьом гостям.

Інгредієнти на 2 порції:

  • Рукола — 1 пучок (близько 60 г)
  • Помідори черрі — 150 г
  • Сир моцарелла — 150 г
  • Оливкова олія — 3 ст. л.
  • бальзамічний оцет — 2 ст. л.

Приготування

Томати черрі і сир моцарелу розріжте навпіл. Якщо у вас сир куплений одним цілим кружечком, то наріжте невеликими квадратиками.

Підготовлені інгредієнти укладіть в миску і додайте листя руколи.

Заправте оливковою олією і бальзамічним оцтом і перемішайте.

Всі інгредієнти перекладіть на блюдо для подачі, посоліть і поперчіть.

Ще посипте зверху кедровими горішками і додатково полити бальзамічним оцтом.

Приємного апетиту !

Рецепт салату без майонезу «Пальчики оближеш»

В рецепті використовуються інгредієнти, ідеально поєднуються один з одним.

Інгредієнти:

  • Печериці — 500 г
  • Куряче філе — 550 г
  • Цибуля 0 — 250 г
  • Морква по-корейськи — 120 г
  • Свіжі огірки — 240 г
  • Рослинна олія для смаження
  • Сметана — 100 г
  • Гірчиця — 1 ч. л.
  • Лимонний сік — 1/2 ст. л.
  • Сіль — за смаком

Спосіб приготування

Спочатку обсмажте на сковороді дрібно нарізану цибулю. До смаженій цибулі додайте нарізані на шматочки гриби, щоб обсмажити разом з цибулею до готовності.

Дивіться також:  Листковий салат до Нового року 2020 з куркою і смарагдовим ківі

Куряче філе зваріть і наріжте на невеликі кубики.

Для приготування соусу, щоб заправити салат на Новий рік, приготуйте кулінарний кульок.

Для соусу змішайте гірчицю зі сметаною, сіллю і лимонним соком. Перекладіть готовий соус в кулінарний пакет, щоб використовувати його для складання шарів салату.

Куряче м’ясо покладіть в миску, додайте 2 ст. л. соусу, перемішайте, тому що м’ясо курки суховатое.

На блюдо для подачі встановіть роз’ємну форму діаметром 15 см для складання всіх інгредієнтів шарами.

1 шар — куряче філе з соусом. Покрийте сіточкою соусу з кулінарного пакета.

2 шар — морква по-корейськи. Зробіть сіточку з соусу.

3 шар — обсмажені гриби з цибулею. Ще сіточка з соусу.

4 шар — нарізані кубиками свіжі огірки. Знову сіточка з соусу.

Форму зніміть і прикрасьте поверхню скрученими листочками зеленого салату у вигляді трояндочок. Додайте гілочок кропу. А в центр трояндочок покладіть червоні зерна граната.

Вийшло гарне закусочне блюдо на святковий стіл.

Корейський салат з яловичиною, огірками і болгарським перцем

Інгредієнти:

  • М’якоть яловичини — 500 г
  • Молоді огірки — 5-6 шт.
  • Болгарський перець (червоний і жовтий) — 2 шт.
  • Помідор великий — 2 шт.
  • Цибулина — 1 шт.
  • Соєвий соус — 4-5 ст. л.
  • Часник — 4 зубчики
  • Зелень кінзи — 1 пучок

Приготування

Огірки помийте і обріжте кінчики з обох сторін. Молоденькі огірочки наріжте спочатку навпіл, а потім — на довгасті шматочки.

Потім їх трохи посоліть і залиште на 15 хвилин, щоб вони дали сік.

М’якоть яловичини наріжте на довгі тонкі смужки.

Обсмажте шматочки яловичини на середньому вогні. Видавіть чеснокодавку і додайте 2 зубчики часнику і знову смажте.

Ще покладіть нарізаний на півкільця цибулі і соєвий соус. Все перемішайте, поперчіть червоним перцем і доведіть до готовності. М’ясо має бути м’яким.

Дивіться також:  Самий смачний і простий салат на Новий рік 2020 — 8 рецептів

Починайте формувати салат на Новий рік. Перці очистіть від насіння і плодоніжки. Наріжте перець червоного і зеленого кольору на довгі смужки.

У великої і щільного томату обріжте м’ясисті краю, а середину з насінням приберіть. Помідор теж наріжте вузькими смужками. Всі складіть в одну миску.

Додайте в миску ще часточки свіжого огірочка без соку. Ще раз видавіть 2 зубчики часнику і посоліть.

Викладіть в миску до всіх інгредієнтів обсмажену яловичину з цибулею. Все перемішайте разом з нарізаною зеленню кінзи.

У вас вийшов чудовий салат на святковий стіл без майонезу.

Викладіть його в красиву тарілку і подавайте.

Салат «Тбілісі» з червоною квасолею і яловичиною — рецепт просять всі, хто пробує

Приготуйте салат без майонезу зі смаком грузинського відтінку. Блюдо виходить смачним, соковитим і пряним, в якому всі інгредієнти відмінно доповнюють один одного.

https://youtu.be/hPPYWERfApw

Інгредієнти:

  • Відварна (або консервована квасоля) — 350 г
  • Яловичина відварна — 350 г
  • Червоний цибуля — 1 шт.
  • Болгарський червоний перець — 1 шт.
  • Невеликий шматочок гострого перцю
  • Часник — 3 зубчики
  • Свіжа петрушка (або кінза)
  • Волоські горіхи — 100 г
  • Сіль, чорний мелений перець — за смаком
  • Гірчиця звичайна гостра — 1 ч. л.
  • Приправа Хмелі-сунелі — 1 ч. л. без гірки
  • Рослинна олія — 50 мл
  • Оцет 9 % — 25 мл
  • Для маринування лука: Оцет 9 % — 25 мл, холодна вода — 100 мл, цукор — 25 г

Приготування рецепта

Червоний цибулю наріжте часточками і замаринуйте в мисці на 15 хвилин. Для цього змішайте його з водою, оцтом і цукром.

Відварну яловичину наріжте часточками з допомогою ножа.

Волоські горіхи порубаєте ножем так, щоб вони були не зовсім дрібними.

Зелень кінзи теж нарубайте ножем.

У миску покладіть нарізані: яловичину, болгарський червоний перець, зубчики часнику, шматочок гострого перцю і відварену квасолю.

З маринованої цибулі злийте рідину, щоб викласти його в миску. Ще додайте приправу Хмелі-сунелі, оцет, сіль, чорний мелений перець, гірчицю і рослинне масло.

Дивіться також:  Салат з кукурудзою — прості та легкі рецепти кукурудзяних салатів

Всі інгредієнти в мисці добре перемішайте

Салат вийшов яскравим, соковитим і апетитним.

Салат на Новий рік «Калейдоскоп» — святковий рецепт

Подивіться рецепт салату, який готується зовсім просто, а виходить нереально смачним і легким.

Інгредієнти:

  • Кабачок — 1 шт.
  • Філе індички (або курки) — 300 г
  • Болгарський перець — 1 шт.
  • Помідори черрі — 8-10 шт.
  • Оливкова олія — 4 ст. л.
  • Соєвий соус — 1 ст. л.
  • Оливкова олія — 1 ст. л.
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Лимонний сік — 1 ст. л.
  • Кунжут

Приготування

Нарізане на смужки замаринуйте м’ясо в соусі. Для приготування соусу помістіть в миску: 1 ст. л соєвого соусу, 1 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. цукру і 1 ст. л. лимонного соку. Все перемішайте і покладіть в соус шматочки м’яса. Закрийте харчовою плівкою на 20 хвилин.

Кабачок наріжте на тонкі шматочки і викладіть на деко, щоб запекти в духовці. Запікайте при 180 градусах С протягом 10 хвилин.

Замариноване м’ясо вийміть з миски і обсмажте на сковороді до готовності.

Обсмажені смужки м’яса покладіть в ємність. Болгарський перець наріжте соломкою і додайте до м’яса.

Помідори черрі розрізати на дольки і теж покладіть на блюдо.

Ще додайте до всіх інгредієнтів запечені кільця кабачків.

Потім додаємо 3 ст. л. оливкової олії і все перемішайте.

Посипте зверху кунжутом. Приємного апетиту !

Відео про те, як приготувати салат без майонезу і без м’яса

Подивіться рецепт приготування смачного і корисного салату з пікантною заправкою.

Ви можете прикрасити запропоноване блюдо по своєму бажанню.

Відео про те, як приготувати заправку для салату замість майонезу

Подивіться, як замість майонезу можна зробити заправку на основі сметани.

Ось так, зовсім не хитромудро, готуються салати без майонезу. Такі салати можна приготувати для кожного гостя окремо з урахуванням його смаку.