Салат на зиму: 8 рецептів смачних салатів з овочами в банках

Салат на зиму з різних овочів — чудова закуска в зимовий час. Цю закуску можна подавати до різних страв. Приміром, до печені зі свинини, додайте на тарілку до курки з рисом або до ароматним м’ясних зразам.

Вже зараз, коли ми вирощуємо овочі на городі, нам хочеться дізнатися смачні рецепти на зиму. Ми ставимо собі питання: Як приготувати і зберегти салати з різних овочів у домашніх умовах.

Я пропоную вам розглянути перевірені часом кращі рецепти заготовок з овочів. Ви дізнаєтеся, як приготувати салат на зиму в різних варіантах і поєднаннях з овочів. Це будуть смачні і незвичайні рецепти заготовок на зиму.

Салат з різних овочів на зиму «Мозаїка»

Нехай на приготування цього салату буде витрачено багато сил, зате яке задоволення вас чекає взимку.

Будуть потрібні:

  • Білокачанна капуста — 1 кг
  • Огірки — 1 кг
  • Зелені помідори — 1 кг
  • Солодкий перець — 1 кг
  • Ріпчаста цибуля — 1 кг

Для заливки на 1 літр води:

  • Сіль — 100 г
  • Цукор — 100-150 г
  • Оцет 9% — 50 мл (3 ст. л.)
  • Насіння кмину або кропу — 10-20 г
  • Лавровий лист — 5 шт.
  • Насіння гірчиці — 10-15 г

Приготування

  1. Нашаткуйте капусту.
  2. Помідори наріжте кружечками.
  3. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями.
  4. Перець бланшируйте, зніміть шкірку і наріжте соломкою.
  5. Всі овочі змішайте.
  6. Зробіть гарячу заливку і наповніть чисті банки на 1/4 частину.
  7. Додавайте овочеву суміш так, щоб вона була повністю покрита рідиною.
  8. Пастеризують 1 літрові банки — 20 хвилин, 2 літрові банки — 30 хвилин.
  9. Загорніть кришками.

У чому різниця між стерилізацією і пастеризацією заготовок

Дуже часто ви зустрічаєте в рецептах ці слова, тому давайте розберемося в чому різниця між ними ?

Дивіться також:  Вишневий сік — рецепти на зиму в домашніх умовах

Стерилізація — це коли продукти нагрівають при температурі вище 100 градусів С.

Пастеризація — той же нагрівання, тільки при температурі нижче 100 градусів С.

Тобто, це два способи нагріву.

Патеризуют у воді не киплячою, але близької до кипіння (80-90 градусів).

Стерилізація вважається з того моменту, коли вода починає кипіти, коли в ній знаходиться банку.

Ягоди, плоди, овочі, що знаходяться всередині банки, заливають киплячим сиропом або маринадом. Потім банки прикривають жерстяної кришкою і по плечики ставлять у воду. При цьому, кришки не влаштовують.

Вода в яку ставлять банки, повинна бути температури приблизно 40-50 градусів. Потім поступово нагрівайте воду з банками і доведіть її до кипіння. Так продовжуйте кип’ятити скільки належить за рецептом.

Коли відведений час вийшло, намагаючись не впустити кришку, дістаньте банку. Поставте гарячу банку на складене в 2-4 рази кухонний рушник, щоб вона не луснула. І відразу ж загорніть.