Салат з капусти на зиму в банках: 6 рецептів пальчики оближеш

Салат з капусти на зиму — найпотрібніша для здоров’я людини заготовка. Є багато способів його приготування з різними овочами в банках: з морквою, з помідорами, огірками, з перцями і завжди виходить смачно.

Дрібно нарізана капуста на зиму є прекрасною закускою до м’яса, риби, до птиці.

Ви дізнаєтесь сьогодні яскраві, ароматні, консервовані салати, які можна додавати в супи або борщі, подавати як гарнір або їсти просто з хлібом.

Для маринаду:

  • цукор — 350 г
  • сіль — 4 ст. ложки
  • вода — 1 літр
  • оцет фруктовий 6% — 350 мл

Приготування:

1. Капусту шаткуємо спеціальним ножем в тонку соломку.

2. Моркву нарізаємо на тертці для корейської моркви, тому вона виходить тонкої і завдовжки.

3. Перець нарізаємо маленькими брусочками і кладемо до капусти з морквою.

4. Ріпчасту цибулю шаткуємо півкільцями і викладаємо до всіх нарізаних овочів. Всі овочі нарізані і зібрані разом в одній ємності.

5. Готуємо Маринад, опускаючи всі його складові прямо в нарізані овочі. Спочатку насипаємо сіль, цукор, соняшникову олію, воду і останнім наливаємо фруктовий оцет.

6. Потім все перемішуємо і залишаємо постояти 2 години.

7. Пройшло 2 години, овочі дали сік і їх можна укладати в банки по плічка. Банки ставимо в каструлю на ганчірочку для стерилізації. Залишився маринад в тазу доливаємо в кожну баночку.

8. Банки прикривають кришками і наливаємо в каструлю воду до половини баночок і стерилізуємо: 0.5 літрові банки — 20 хвилин, 0.7 літрові — 30 хвилин, 1 літрові — 40 хвилин.

9. Потім банки дістаємо і відразу ж закатуємо. Салат з капусти в банках на зиму готовий.

Такий салат дуже добре додавати у вінегрет.

Дивіться також:  Перець на зиму: Як приготувати болгарський перець на зиму в банках

Салат в банках з капусти по-корейськи на зиму

Заготівля робиться просто і швидко, а маринована капуста виходить смачною.

Інгредієнти для 1 кг капусти:

  • капуста — 1 кг
  • часник — 5 зубчиків
  • болгарський перець солодкий — 3 шт.
  • морква — 2 шт.
  • цибуля — 1 шт.
  • рослинна олія — 6 ст. ложок
  • цукор — 5 ст. ложок
  • сіль — 2 ст. ложки
  • оцтова кислота 70% — 1.5 ст. ложки
  • суміш перців — 2 ч. ложки

Спосіб приготування:

1. Капусту нарізаємо невеликими квадратиками об’ємом повний тазик. Дрібно різати капусту не потрібно.

2. У комбайні подрібнюємо моркву і кладемо до капусти в тазик. ще додаємо порізаний на шматочки солодкий перець. Нарешті висипаємо суміш мелених перців, сіль, цукор.

3. Нарешті висипаємо суміш мелених перців, сіль, цукор.

4. Зараз потрібно все перемішати і, якщо капуста рання, то її сильно розминати руками не потрібно. А ось. якщо капуста зимова. потрібно при розминанні прикласти зусилля.