Салат з огірків: Дізнайтеся простий рецепт салату на зиму

Продовжуємо серію рецептів консервування огірків на зиму. Сьогодні готуємо салат з огірків, який нагодував і здивував своєю свіжістю багатьох люблять їсти огірки в будь-якому вигляді. Рецепт простий — були б огірочки, зелень, сіль, та банки з кришками.

Скажемо відразу, це рецепт з подальшою стерилізацією банок. Є й інша назва цієї процедури — прогрівання банок на водяній бані. Тривалість прогрівання залежить від виду і стану плодів, ступеня його подрібнення і кислотності, а також від розміру банок.

Скляні банки до прогрівання не закупорюють бляшаними кришками — їх може зірвати під час прогрівання надлишковий тиск, що створює всередині банки. Тому кришки просто прикривають зверху на горлечко банки.

Рецепт салату з огірків на зиму — з хрусткими скибочками

Часточки огірка з запахом часнику і петрушки — приємно здивують вас.

Нам буде потрібно:

  • 4 кг огірків
  • великий пучок петрушки
  • рослинна масл — 1 стакан
  • цукор — 1 склянка
  • оцет 9 % — 1 стакан
  • 80 г солі кам’яної (4 столові ложки без гірки)
  • головка часнику
  • 1 чайна ложка чорного перцю
  • Вихід: 9 півлітрових банок

Приготування рецепту з огірків:

Від чисто помитих огірків відрізаємо кінчики і розрізаємо вздовж на 4 частини. Невеликі огірочки — нарізаємо вздовж на 2 частини.

Якщо огірок дуже великий, то розрізаємо його ще й навпіл поперек.

Ми порізали всі огірки і зараз відправляємо їх у велику каструлю. Подивіться — як виглядає каструля з огірків, нарізаних часточками.

Тепер займемося петрушкою.

Наріжемо петрушку дрібними частинами.

Відправляємо її в каструлю до огірків. Ріжемо тоненькими скибочками часник і кладемо до петрушці з огірками.

Додаємо рослинне масло, цукор, сіль і чорний перець.

Все перемішуємо і залишаємо в такому вигляді на 4 -6 годин для маринування. Періодично потрібно струшувати або помішувати. Цукор, сіль і перець повинні рівномірно розподілитися по огірках.

Дивіться також:  Мариновані кабачки рулетиками на зиму 2019, щоб здивувати своїх гостей

Тим часом готуємо банки для салату з огірків.

Минуло 4.5 години. Починаємо укладати огірки в банки. Намагаємося укласти часточки з огірків вертикально.

Укладайте виделкою, ложкою, але не пальцями.

Так заповнюємо банки масою з огірків до самого верху банки.

У каструлі у нас залишився маринад і

ополоником розливаємо його акуратно по всім нашим баночках.

Стерилізація банок з огірків

На дно великої ємності стелимо рушник і ставимо заповнені банки.

Банки прикривають зверху бляшаними кришками і наливаємо холодну воду по плечики банок. Включаємо вогонь і стерилізуємо з моменту закипання 2- — 25 хвилин.

Пройшло 20 хвилин. Банки виймаємо з допомогою щипців або рушники, щоб не обпалити руку. Кришки щільно закатуємо і перевертаємо банку догори дном.