Салат з печінкою: 8 смачних рецептів печінкових салатів

Салат з печінкою — дуже поживна закусочне блюдо. І готується воно, як у простому і звичайному варіанті або ж в більш складному. Це, коли всі інгредієнти викладаються на блюдо шарами.

Для приготування салатів використовуються будь-які овочі, а також різна печінку. Вона може бути рибної, курячої, індички, яловичої. Також кілька слів про такий компонент, без якого, мабуть, не можна приготувати жоден салат. Це заправка його майонезом, який може бути домашнім або купленим в магазині.

Дізнайтеся смачні й корисні рецепти печінкових салатів, які притягують погляд і бажання швидше сісти за стіл.

Салат з яловичої печінки з бринзою

Коли в блюді присутній бринза, то солити інгредієнти не потрібно. Все тому, що вона солона.

Необхідні продукти:

  • Яловича печінка — 200 г
  • Бринза — 200 г
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • Вершкове масло — 2 ст. л.
  • Майонез — 2 ст. л.
  • Мелений червоний перець, зелень — за смаком
  • Болгарський перець для прикраси

Приготування

  1. Печінку відварити в злегка підсоленій воді.
  2. Потім дайте їй охолонути і наріжте соломкою.
  3. Візьміть бринзу, розкришите її руками і змішайте з печінкою.
  4. Ріпчасту цибулю очистіть. дрібно наріжте і обсмажте на вершковому маслі.
  5. Ще додайте подрібнену зелень, майонез, поперчіть і все добре перемішайте.

Готовий салат викладете в салатницю і прикрасьте болгарським перцем.

Рецепт салат з курячою печінкою і маринованими грибами

Вас чекає вишуканий смак і нав’язливе бажання, щоб повторити приготування цього рецепту.

Інгредієнти:

  • Куряча печінка — 600 г
  • Мариновані гриби — 1 банку
  • Зварені круто яйця — 6 шт.
  • Ріпчаста цибуля — 3 шт.
  • Сир твердий-250 г
  • Майонез, сіль — за смаком

Приготування рецепта

  1. Яйця очистіть і відокремте білки від жовтків.
  2. Білки наріжте невеликими кубиками.
  3. Сир натріть на крупній тертці.
  4. Печінку обсмажте до готовності, остудіть і натріть на крупній тертці.
  5. Мариновані гриби дрібно наріжте.
  6. Цибулю почистіть, дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі. Потім додайте до цибулі нарізані гриби і продовжуйте смажити ще 5-7 хвилин.
  7. Всі інгредієнти охолодіть.
  8. З’єднайте разом всі підготовлені компоненти і заправити майонезом.
  9. При необхідності посоліть за смаком, перемішайте і викладіть в салатницю.
Дивіться також:  Листковий салат до Нового року 2020 з куркою і смарагдовим ківі

Зверху посипте готовий салат з печінкою подрібненими яєчними жовтками.

Дуже смачний салат з яловичої печінкою і крабовими паличками

У запропонованому рецепті салату заправка містить оцет, який створює приємну смакову кислинку.

Інгредієнти:

  • Яловича печінка — 400 г
  • Крабові палички — 400 г
  • Яйця, зварені круто — 6 шт.
  • Ріпчаста цибуля — 3 шт.
  • Твердий сир — 150 г
  • Консервована кукурудза — 1 банку
  • Майонез

Для маринаду:

  • Вода — 2 ст. л.
  • Оцет 9% — 1 ст. л.
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Сіль — 0.5 ч. л.

Спосіб приготування

  1. Цибулю очистіть, наріжте півкільцями і замаринуйте в протягом 2 годин.
  2. Яловичу печінку відваріть.
  3. На кругле блюдо викладайте всі інгредієнти шарами, змащуючи кожен шар майонезом.
  4. А саме: 1 шар — терта на середній тертці печінка, 2 шар — цибуля маринована, 3 шар — дрібно нарізані яйця, 4 шар — нарізані соломкою крабові палички, 5 шар — кукурудза і тертий на середній тертці сир.

Готову страву прикрасити зеленню, крабовими паличок і кукурудзою.

Печінковий салат з корейською морквою

Подивіться рецепт, в якому блюдо формується з допомогою шарів, що складаються з смачних інгредієнтів.

Компоненти:

  • Яловича печінка — 500 г
  • Зварені круто яйця — 4 шт.
  • Твердий сир — 150 г
  • Вершкове масло — 70 г
  • Морква по-корейськи — 300-350 г
  • Майонез — 200 г

Приготування

  1. Відваріть печінку, остудіть і натріть її на крупній тертці.
  2. Яйця очистіть і натріть на тертці.
  3. Твердий сир натріть на крупній тертці.
  4. На блюдо для подачі викладайте шарами всі підготовлені інгредієнти.
  5. 1 шар — натерта печінка.
  6. 2 шар — майонез.
  7. 3 шар — натерте на середній тертці вершкове масло.
  8. 4 шар — натерті яйця.
  9. 5 шар — майонез.
  10. 6 шар — натертий сир.
  11. 7 шар — майонез.
  12. 8 шар — морква по-корейськи.
  13. 9 шар (останній) — майонез.
Дивіться також:  Олівє на Новий рік 2020 — прості і смачні рецепти (55 фото)

Прикрасьте салат з печінкою зверху рубаною зеленню.

Салат з индюшиной печінки з чорносливом

Інгредієнти:

  • Вирощувати індичат печінка — 600 г
  • Ріпчаста цибуля — 2 шт.
  • Чорнослив без кісточок — 15 шт.
  • Консервована кукурудза -1 банку
  • Майонез

Для маринаду:

  • Ріпчаста цибуля — 3-4 шт.
  • Холодна кип’ячена вода — 1 стакан
  • Цукор — 1.5 ч. л.
  • Оцет 6% — 2-2.5 ст. л.

Приготування

  1. Спочатку приготуйте маринад. Для цього, почистіть цибулю і наріжте його кільцями. Потім залийте кип’яченою холодною водою, в яку попередньо розчиніть цукор, сіль і оцет. Залиште маринуватися цибулю на 45 хвилин.
  2. Печінку промийте, обсушіть і обсмажте з двох сторін на рослинній олії.
  3. В кінці смаження додайте дрібно нарізану цибулю і продовжуйте смажити разом з цибулею. Дайте охолонути.
  4. Готову печінку наріжте соломкою, додайте смажену цибулю, нарізану соломкою чорнослив, кукурудзу, майонез. Все перемішайте.

Оригінальний і дуже смачний печінковий салат подавайте на стіл.

Як приготувати салат з печінкою і солоним огірком

Потрібно:

  • Яловича печінка — 400 г
  • Солоні огірки — 2-3 шт.
  • Ріпчаста цибуля — 2 шт.
  • Борошно, рослинна олія, сіль, перець — за смаком

Процес приготування

  1. Промийте печінку, зніміть плівку і наріжте соломкою.
  2. Потім поперчіть, посоліть, запаніруйте в борошні й обсмажте на рослинному маслі до готовності.
  3. Цибулю почистіть і наріжте півкільцями.
  4. Обсмажте нарізану цибулю до золотистого кольору.
  5. Солоні огірки наріжте соломкою.
  6. Блюдо для подачі застеліть чистими листям салату.
  7. На листя салату викладіть шар печінки, потім шар цибулі і потім — шар огірків.
  8. Зверху полийте салат з печінкою майонезом

Дайте постояти готовому блюду 1.5-2 години і подавайте на стіл.

Рецепт салату з печінки яловичої листковий

Компоненти:

  • Яловича печінка — 400 г
  • Салатний цибуля — 4 шт.
  • Консервована кукурудза — 1 банку
  • Зварений рис — 1 стакан
  • Майонез — 250 г
  • Яйця, зварені круто — 5 шт.
  • Рослинна олія
Дивіться також:  Салат з кукурудзою — прості та легкі рецепти кукурудзяних салатів

Приготування рецепта

  1. Печінку відварити в злегка підсоленій воді.
  2. Цибулю наріжте кільцями і обсмажте до золотистого кольору на рослинній олії.
  3. Яйця очистіть і натріть на середній терці.
  4. Для подачі візьміть високу блюдо, в яке викладайте всі підготовлені інгредієнти шарами.
  5. А саме: 1 шар — натерта на крупній тертці печінка.
  6. 2 шар — цибуля, змащений майонезом.
  7. 3 шар — рис.
  8. 4 шар — цибуля, змащений майонезом.
  9. 5 шар — яйця, змащені майонезом.
  10. 6 шар — консервована кукурудза.

Готовий салат прикрасьте листочками петрушки.

Відео про те, як приготувати смачний печінковий салат

Всім читачам вдалих рецептів і приємного апетиту !