Салат зі свіжого шпинату

Шпинат чудово поєднується з горіхами, овочами і фруктами. Особливо цікаво поєднання зелені шпинату з полуницею. Такий салат виходить надзвичайно смачною і більше нагадує десерт. Ароматний і смачний салат зі свіжого шпинату може стати доповненням дієтичного раціону і різноманітить меню тих, кому доводиться обмежувати себе в калоріях. Ми пропонуємо три варіанти приготування салату з шпинату, два з яких цілком можна назвати десертними. Їх можна віднести і таку категорію, як салати на день народження прості.

Шпинат багатий вітамінами, він сприяє виведенню надлишку води і покращує роботу кишечника. Солодкий салат зі свіжого шпинату з додаванням молодий полуниці – вітамінний коктейль, яким можна побалувати себе вже в кінці весни і протягом усього червня. Існує два основних рецепту приготування цього приголомшливо смачного страви. І кожне з них підійде для меню на природу, наприклад, на день народження.

Салат з шпинату з полуничним соусом

Для приготування цієї страви потрібно

  • 400 р полуниці,
  • свіжий шпинат – 150-200 г,
  • 150 г сиру Фета,
  • мигдаль або фундук половина столової ложки,
  • 2 ст. л. бальзамічного оцту,
  • 3 ст. л. оливкової олії,
  • сіль, спеції за смаком.

Горіхи слід попередньо потовкти і підсмажити. Ягоди і листя шпинаты вимити і підсушити на рушник. Кілька ягід слід відкласти для соусу, інші розрізати на 2-4 частини і викласти на тарілку. Фету необхідно нарізати кубиками, викласти поверх полуниці, посипати горіхами, додати зелень. Для приготування соусу необхідно взяти 5-7 ягід полуниці, олія, оцет, змішати і подрібнити у блендері, додати сіль і спеції. Салат перемішати руками і залити соусом. Можна подавати як самостійне блюдо або як гарнір до птиці або м’яса.

Дивіться також:  Фініки сушені: користь і шкода

Подібним чином готують салат зі свіжого шпинату, сиру і волоських горіхів. Однак у цієї страви є деякі відмінності в рецептурі, з якими ми зараз познайомимося.

Загрузка...

Салат з шпинату, волоських горіхів і твердого сиру

На 100 г шпинату потрібно:

  • 1 ст. полуниці,
  • твердий сир – 50 г,
  • 2 ст. л. волоських горіхів,
  • 3 ст. л. оливкової олії,
  • сік одного лимона,
  • 1 ст. л. гірчиці.

Шпинат промивають і підсушують на рушник, дрібно нарізають смужками і складають у миску. Полуниці промивають, розрізають на 2-4 частини, додають до зелені. Навіть якщо полуниця дрібна, її все одно треба розрізати, щоб вона дала сік. Натертим сиром посипають полуницю і шпинат, перемішують.

Для приготування соусу беруть масло, сік лимона, гірчицю і ретельно збивають. При необхідності додають сіль і цукор. Соусом поливають салат і посипають всі підсмаженими волоськими горіхами. Таке диво підійде господиням, які шукають салати на день народження, прості і смачні — рецепти, фото користуються популярністю.

Салат зі свіжого шпинату і помідорів черрі

На відміну від звичайних помідорів чері мають солодкуватий смак, а шпинат добре поєднується з легким кисло-солодкими фруктами і овочами. Цей салат вийде більш ситним, оскільки в ньому будуть присутні перепелині яйця. Однак багатьом котрі худнуть подобається цей рецепт за його простоту і оригінальний смак готової страви. Правда, ще популярні салати з помідорів на зиму, рецепти Пальчики оближеш в цьому випадку обов’язково знадобляться.

На один щільний пучок шпинату необхідно взяти:

  • склянка помідорів чері,
  • 4-5 перепелиних яєць,
  • сік одного лимона або лайма,
  • 1 ст. л. рослинної олії,
  • сіль і чорний перець за смаком,
  • 1 ст. л. гірчиці.

Яйця необхідно відварити і очистити від шкаралупи, нарізати уздовж на 4 частини. Шпинат вимити під проточною водою і просушити. У всіх рецептах зелень завжди викладають перед приготуванням на паперовий або тканинне рушник, щоб видалити надлишки води. Листя нарізати тонкими смужками і змішати з перепелиними яйцями. Помідори промити і нарізати четвертинками, додати в салат. Потім готують соус із соку лимона, рослинного масла і гірчиці, всі інгредієнти ретельно перемішують. У соус додають перець і сіль, збивають вінчиком. Залити соусом готовий салат і добре перемішати. Ще один чудовий рецепт — салат мімоза з сардиной, рецепт для виготовлення якого відомий практично всім.

Дивіться також:  Сірководневі ванни: користь і шкода

iamcook.in.ua