Сирне печиво

Сирне печиво неодмінно буде прекрасною випічкою, яка вам сподобається, і до того ж для її приготування не варто мати якихось незвичайних інгредієнтів і багато часу. Зате результат виправдає ваші очікування подвійно, печиво буде прекрасним десертом, який дуже смакує з молоком або какао.

Класичний рецепт сирного печива

Давайте розглянемо нижче класичний рецепт приготування такого печива.

Інгредієнти для сирного печива:

  • 400 грам сиру;
  • 100 грам маргарину;
  • 500 грам пшеничного борошна;
  • Цукор – 100 грам.

Покрокова інструкція приготування сирного печива:

  • Збиваємо маргарин з сиром з допомогою блендера або міксера до отримання однорідної маси;
  • Додаємо поступово в цю суміш борошно і замішуємо круте тісто;
  • Потім розрізаємо на чотири частини, кожну з яких розгортаємо в товстий пласт. За допомогою склянки робимо кружечки. З обрізків знову робимо новий шар тіста, розкачуємо і вирізаємо тісто кружечками;
  • Обвалюємо кожен кружечок в цукрі і складаємо його навпіл цукром всередину, а потім обвалюємо в цукрі з іншого боку;
  • Тепер звертаємо кожен з них ще на один раз і викладаємо на змащене олією деко;
  • Випікаємо В розігрітій духовці близько 40 хвилин при температурі 180 градусів, після чого охолодити його. На цьому приготування нашого печива закінчено, як бачимо все досить просто і недовго.

Але часто багато хто не вживають печиво за класичним рецептом, так як воно зовсім не дієтичне.

Щоб підібрати для себе підходящий рецепт в такому разі, треба керуватися відсутністю в ньому:

  • Великої кількості масла і цукру;
  • Великої кількості патоки або ж цукрових присипки;
  • Якщо рецепт включає в себе мед, то він теж вам не підійде. Адже, як відомо, підігрітий мед є досить шкідливим продуктом, а до того ж зовсім не дієтичним. В такому разі набагато кращим варіантом буде поїсти його з випічкою в прикуску;
  • Додавання різних сиропів типу – кэроба, шипшини і т. д. В такому вигляді вони корисними не будуть для тих, хто дотримується дієти.
Дивіться також:  Яблучне повидло на зиму
Загрузка...

Дієтичне сирне печиво

Тепер давайте розглянемо нижче кілька рецептів приготування дієтичного сирного печива:

Сирне печиво з бананом

Знадобляться такі продукти:

  • Сир – 200 грам;
  • 4-5 банана;
  • 1 столова ложка рисового борошна;
  • 1 столова ложка порошкових висівок;
  • Кілька білків (можна взяти замінить яєць для випічки);

Інгредієнти для сиропу:

  • 100 мл охолодженого еспресо;
  • Кілька гілочок м’яти;
  • Половина порції агару для желе (купити можна в будь-якому дієтичному магазині);
  • Підсолоджувач — на ваш розсуд.

Тепер приступимо до покрокового приготування:

  • Сир протираємо через сито, щоб він знайшов консистенцію крему;
  • За допомогою блендера збиваємо банани в пюре;
  • До нього додаємо розмочені висівки, збиваємо яйця і виливаємо їх в пюре, додаємо сир, після чого добре перемішуємо;
  • Далі підсипаємо рисову борошно і вимішуємо густе тісто;
  • Поділяємо будь-яким зручним способом тісто на порції і викладаємо на пергаментний аркуш;
  • Випікаємо протягом 20 хвилин в добре розігрітій духовці;
  • Щоб приготувати сироп перемішуємо їх блендером;
  • Коли печиво дійде до готовності, виймаємо його і поливаємо сиропом.

 

Сирне печиво «Зебра» з ягодами

Для приготування беремо:

  • 1 ст. ложку какао, яке має низький рівень жиру і не містить цукру;
  • Ароматизатор «шоколад»;
  • Кремоподібний сир – 400-500 г;
  • Підсолоджувач і ванілін;
  • Вівсяні висівки – 3-4 столових ложки;
  • Білки яєць – 8 штук;
  • 400-500 р. ожини;
  • Агар;
  • 2-3 ст. л. знежирених вершків

Тепер для приготування виконуємо наступні покрокові дії:

  • Поділяємо сир, висівки, і білки на дві рівних частини;
  • В 1-ю з цих частин додаємо какао з підсолоджувачем, а в другу – ванілін з підсолоджувачем;
  • Для такого печива можна використовувати спеціальні силіконові форми, в які і виливаємо тісто по 0,5 чайної ложки, після чого випікаємо 15-20 хвилин в прогрітій духовці;
Дивіться також:  Сирники із сиру

 

Як і чим прикрасити печиво

Тепер приступимо до прикраси печива. Для цього краще всього використовувати сиру ожину, її потрібно ретельно перебрати, посипати підсолоджувачем. Агар замочуємо і подслащаем їм желе.

Охолоджене печиво виймаємо з силіконових форм і почергово починаємо прикрашати. Спочатку зверху кладемо по кілька ягід на кожне печиво і поливаємо його желе.

Після цього випічку ставимо в холодильник на кілька годин, щоб желе встигло застигнути.

При бажанні можна зробити додаткове прикраса печива вершковим кремом або ж якимись іншими не висококалорійними сиропами, які з легкістю можна вибрати на свій смак в магазинах для дієти.

Але навіть дієтичним печивом не варто занадто захоплюватися, так як надмірне його вживання вашу дієту цілком може порушити.