Смажена картопля на сковороді — являє готову страву для швидкого насичення голодного організму людини. В кращому випадку його можна застосувати в якості гарніру до м’яса, риби.
Картоплю можна смажити сирою або попередньо відвареним. Більш соковитим він виходить при смаженні його в сирому вигляді. Доводити до готовності картоплю можна двома способами: з невеликою кількістю жиру або у фритюрі.
В процесі розгляду рецептів ви дізнаєтеся основні правила, дотримуючись яких страва виходить з хрусткою скоринкою, дуже смачним і ароматним. Аромат картоплі розлітається по всьому будинку.
План статті:
- Як смачно посмажити картоплю з цибулею на сковороді
- Рецепт смаженої картоплі з цибулею і грибами
- Відео про те, як просто і смачно приготувати смажену картоплю
- Рецепт смаженої картоплі з яйцями і зеленим цибулею
- Як приготувати картоплю з баклажанами на сковороді — відео рецепт
- Картопля смажена з помідорами на сковороді
- Відео про те, як смажити смачно картоплю з морквою і часником
Як смачно посмажити картоплю з цибулею на сковороді
Ароматна картопля з хрусткою скоринкою завжди виходить, якщо дотримуватися правила смаження. Дізнайтесь деталі.
Інгредієнти:
- очищений картопля — 800 г
- цибуля ріпчаста — 1 шт.
- сіль, петрушка — за смаком
- олія рослинна + масло топлене — для смаження
Приготування
1. Нарізаємо картоплю соломкою за допомогою шатківниці і моєму.
Порізану картоплю треба двічі промити у воді. Потім обов’язково просушуємо паперовим або лляним рушником.
Якщо скибочки будуть з крапельками води, то картопля буде не смаженим, а вареним.
Сковорідка повинна бути обов’язково з товстим дном, чавунна або непригораемая.
2. На розігріту сковороду наливаємо олію і кладемо трохи топленого масла. Топлене масло додасть приємний присмак картоплі.
3. Потім висипаємо на добре розігріту сковороду підготовлену картоплю і розрівнюємо.
Нарізана картопля повинна заповнювати сковороду по висоті менше, ніж половина.
4. Протягом 6-7 хвилин більше до скибочкам не торкаємося. І тільки потім перевертаємо.
5. Після цього смажимо ще 4-5 хвилин, не перевертаючи. Минуло 5 хвилин і тільки тоді ми її солимо і викладаємо нарізану цибулю. У нас тема рецепта — смажена картопля з цибулею. Скибочки з цибулею перевертаємо.
6. Зараз зменшуємо вогонь, щоб цибуля не пригоріла і смажимо ще 4 хвилини.
Протягом всього процесу приготування заважати потрібно широкої лопаткою не більше 4-5 разів.
7. Щоб цибуля не пригорав, потрібно ще обережно перемішати так, щоб не пошкодити соломку. Ще трохи і смажена картопля готова.