Смажена картопля на сковороді — 7 смачних і простих рецептів

Смажена картопля на сковороді — являє готову страву для швидкого насичення голодного організму людини. В кращому випадку його можна застосувати в якості гарніру до м’яса, риби.

Картоплю можна смажити сирою або попередньо відвареним. Більш соковитим він виходить при смаженні його в сирому вигляді. Доводити до готовності картоплю можна двома способами: з невеликою кількістю жиру або у фритюрі.

В процесі розгляду рецептів ви дізнаєтеся основні правила, дотримуючись яких страва виходить з хрусткою скоринкою, дуже смачним і ароматним. Аромат картоплі розлітається по всьому будинку.

План статті:

  1. Як смачно посмажити картоплю з цибулею на сковороді
  2. Рецепт смаженої картоплі з цибулею і грибами
  3. Відео про те, як просто і смачно приготувати смажену картоплю
  4. Рецепт смаженої картоплі з яйцями і зеленим цибулею
  5. Як приготувати картоплю з баклажанами на сковороді — відео рецепт
  6. Картопля смажена з помідорами на сковороді
  7. Відео про те, як смажити смачно картоплю з морквою і часником

Як смачно посмажити картоплю з цибулею на сковороді

Ароматна картопля з хрусткою скоринкою завжди виходить, якщо дотримуватися правила смаження. Дізнайтесь деталі.

Інгредієнти:

  • очищений картопля — 800 г
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • сіль, петрушка — за смаком
  • олія рослинна + масло топлене — для смаження

Приготування

1. Нарізаємо картоплю соломкою за допомогою шатківниці і моєму.

Порізану картоплю треба двічі промити у воді. Потім обов’язково просушуємо паперовим або лляним рушником.

Якщо скибочки будуть з крапельками води, то картопля буде не смаженим, а вареним.

Сковорідка повинна бути обов’язково з товстим дном, чавунна або непригораемая.

2. На розігріту сковороду наливаємо олію і кладемо трохи топленого масла. Топлене масло додасть приємний присмак картоплі.

Дивіться також:  Шніцель з кабачка з сиром. Як приготувати кабачки на сковороді

3. Потім висипаємо на добре розігріту сковороду підготовлену картоплю і розрівнюємо.

Нарізана картопля повинна заповнювати сковороду по висоті менше, ніж половина.

4. Протягом 6-7 хвилин більше до скибочкам не торкаємося. І тільки потім перевертаємо.

5. Після цього смажимо ще 4-5 хвилин, не перевертаючи. Минуло 5 хвилин і тільки тоді ми її солимо і викладаємо нарізану цибулю. У нас тема рецепта — смажена картопля з цибулею. Скибочки з цибулею перевертаємо.

6. Зараз зменшуємо вогонь, щоб цибуля не пригоріла і смажимо ще 4 хвилини.

Протягом всього процесу приготування заважати потрібно широкої лопаткою не більше 4-5 разів.

7. Щоб цибуля не пригорав, потрібно ще обережно перемішати так, щоб не пошкодити соломку. Ще трохи і смажена картопля готова.

Рецепт смаженої картоплі з цибулею і грибами