Соковарка: відгуки, користь і шкода

Любителі домашніх соків чекають кожного врожаю з нетерпінням, однак варто згадати про те, скільки роботи доведеться виконати для зимових заготовок, як ентузіазм відразу випаровується. На допомогу господиням приходить соковарка: відгуки, користь і шкоду, область застосування – все це буде детально розглянуто в даній статті.

Домашній сік підійде для самостійного використання (адже він приносить стільки користі!) і для приготування будь-яких страв. Заготівля із застосуванням звичайної соковижималки вимагає значних трудовитрат на подальшу переробку і стерилізацію. Крім того, соковитискач не під силу переробити більшість фруктів і овочів, що володіють щільною структурою. Так неможливо уявити, щоб пристрій впоралося з гарбузом, айвою або сливою без шкоди для їх консистенції. Ці продукти просто переробляються в пюре. Отримати чисту овочеву вижимки в домашніх умовах досить складно, хоча овочеві суміші досить популярні в дієтології. Для отримання більш якісного продукту пюреобразні склади необхідно віджимати, з-за чого залишається більша кількість відходів, а рідини виходить мало. Цих недоліків позбавлена соковарка. З її допомогою можна заготовити сік практично з будь-яких фруктів і овочів. Більш того, пристрій позбавляє від необхідності подальшої термічної обробки, оскільки отриманий склад тут же стерилізується. Хоча деколи компот з ірги на зиму без стерилізації теж готується господинями. Залишається лише підготувати банки для закрутки і розлити по них отриману рідину. Таким чином, можна мінімізувати шкоду від термічного впливу і зберегти користь напою.

Користь і шкода соковарки

Соковарка, безумовно, корисна в господарстві, хоча з відгуків деяких споживачів випливає, що сік, одержуваний з її допомогою, має певну шкоду для здоров’я. На чому будується дане судження? Соковарка дозволяє отримати не зовсім сік, а овочевий або фруктовий екстракт. Він має менше вітамінізований складу. Але що корисніше для здоров’я – натуральна вичавка або екстракт – важко судити. Для тривалого зберігання продукт не підлягає консервації, яка відбирає частину корисних властивостей і завдає йому непоправної шкоди незалежно від того, яким він був отриманий. Що ж стосується корисного фрешу, то конкурувати з перевіреною часом соковижималкою соковарка не здатна. Свіжий напій для негайного вживання краще готувати саме методом віджимання.

Дивіться також:  Як зберегти моркву на зиму в домашніх умовах в підвалі

Не можна сказати, що соковарка шкідлива, мабуть, немає більш цінного винаходу для господинь, але, за відгуками покупців, користь пристрою буде видно в тому випадку, якщо вибирати якісний виріб з нержавіючої сталі, яке буде служити довго і безвідмовно. Головним аргументом на користь придбання соковарки є економія часу, що дуже важливо, коли доводиться мати справу з великим обсягом сировини. Соковарка позбавляє господинь від бруду, без якої не обходиться ні одна заготовка. Це головна користь пристрою, про що свідчать відгуки. В залежності від типу техніки, використовувати її можна вдома, на дачі і навіть в польових умовах. Для домашніх потреб підійде 6-літрове пристрій з алюмінію зручний у використанні та зберіганні, хоча деякі впевнені, що алюміній завдає шкоди кінцевого продукту, окислюючи його. Любителям готувати фруктово-овочеві напої у великих кількостях знадобиться більш потужний пристрій – 8-літрова соковарка з нержавіючої сталі. Для дачі краще підійде електрична соковарка невеликого обсягу. В процесі приготування в підготовлену сировину відразу можна додавати цукор, щоб отриманий продукт на виході можна було б закручувати по банкам.

Загрузка...

Соковарка: відгуки споживачів

Відгуки про соковарках не просто позитивні, вони захоплені. Господині дивуються самі собі, чому раніше не придбали для господарських потреб цей зручний і багатофункціональний прилад.

«Час на заготівлю скоротилося вдвічі»

Придбала соковарку Bork, прислухавшись до відгуків подруг, і жодного разу не пошкодувала. Процес приготування соку спростився в рази. Часу на заготівлю також потрібно менше. Що стосується якості продукту, то таких смачних соусів з різних фруктів мені ніколи не доводилося пробувати раніше. Тепер я роблю мультифруктовые склади зі слив і яблук, винограду, вишні і навіть моркви з бананом. Хочеться експериментувати з рецептами, придумувати нові комбінації фруктів, адже те, що виходить у результаті, подобається всій моїй родині і головне – дітям.

Дивіться також:  Дипроспан (уколи): інструкція із застосування, протипоказання

«Соковарка – моє спасіння»

Сезону збору врожаю завжди чекала з острахом – чоловік змушував переробляти величезну кількість плодів. Прикро було тоді, коли підготувавши кілька кілограмів слив для соку, на виході отримуєш незрозуміле пюре, яке потім ніхто не їсть. Соковарка позбавила мене від зайвої роботи і стала справжнім порятунком. По-перше, менше продуктів стало потрапляти у відхід. По-друге, якість домашнього соку покращився, стало можливим комбінувати різні фрукти і овочі і отримувати дивні смакові поєднання. По-третє, відпала необхідність варити напій у великих казанах для подальшої закрутки – соковарка всю роботу виконує сама. Залишається тільки простерилізувати банки і розлити по них напій. Вважаю це найкращим придбанням для своєї кухні.