Солодкі помідори на зиму — найсмачніша заготовка. І, дійсно, солодкий і ароматний розсіл випивається без залишку. Найчастіше томати заготовляють в 1 літрових і 3 літрових банках.
З томатів в домашніх умовах можна зробити різноманітні заготовки, наприклад, можна їх засолити або замаринувати, приготувати їх на зиму зеленими плодами, заготовити Асорті з огірками і багато всяких салатів.
Завжди слід пам’ятати про те, щоб помідори не втрачали гарного зовнішнього вигляду і зберігали щільність м’якоті, їх необхідно наколоти у плодоніжки загостреною паличкою.
Спосіб приготування
1. Обов’язково проколюємо томати паличкою в саму плодоніжку, щоб не лопнула шкірка на плодах. Для гарного сполучення візьмемо плоди різного кольору — червоні і помаранчеві.
2. Цибулю нарізаємо кільцями, але не дуже тонкими, інакше смак його заготівлі буде відчуватися погано. Починаємо заповнювати стерилізовані банки: по 5 гвоздичок на кожну банку, шар цибулевих кілець, помідори. Чергуючи цибулю з помідорами, заповнюємо банки до верху.
3. Відразу заливаємо всі банки окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо постояти так на 15-20 хвилин. Потім зливаємо розсіл з банки в каструлю для кип’ятіння.
4. У 1.5 літрові банки без розсолу кладемо: 1 ст. ложку солі з гіркою і 3 ст. ложки цукру. В 1 літрові банки насипаємо: 1 десертну ложку солі з гіркою і 3 десертні ложки цукру. Баночки потрібно струснути, щоб сіль і цукор прокидалися в глибину.
5. Заливаємо все баночки закип’яченим розсолом поки тільки до плічок.
6. Останнім етапом наливаємо есенцію: в 1.5 літрові банки — трохи не повну 1 ст. ложку в 1 літрові банки — трохи не повну десертну ложку.
7. Беремо каструлю з розсолом і доливаємо баночки до верху. Нехай розсіл тече з баночки, не біда, для його вбирання є рушник.
8. Закручуємо банки кришками, перевертаємо і закутуємо «під шубу».
Вийшло 3 банки — на 1.5 літра та 3 банки — на 1 літр.
Відео про те, як приготувати томати з яблуками без оцту і стерилізації
Зверніть увагу на цей рецепт, в результаті якого яблука і солодкі помідори можна давати дітям. Розсіл в поєднанні яблук і томатів виходить незвичайно смачним.
Антонівка дає кислий ефект і служить консервантом.
Дуже смачні солодкі помідори з лимонною кислотою
Дізнайтеся рецепт солодких томатів з ніжним смаком без стерилізації на зиму.
Необхідні продукти:
- томати
- базилік, часник 2 зубчики на 1 банку
- болгарський перець для краси і смаку
Для маринаду на 1 літр води:
- 2 ст. ложки солі без гірки
- 100 г цукру
- гірчиця в зернах — 1 ч. ложка
- суміш перців горошком на банку — 10-12 шт.
- лимонна кислота на 1.5 л. банку — 0.5 ч. ложки
- те ж на 1 л. банку — 1/ ч. ложки
- якщо банка 3 л — 1 ч. ложка
- (в банку 1.5 л поміщається 500-700 мл розсолу)