Солоні зелені помідори на зиму в банках, каструлі як діжкові

Зелені помідори солоні — цінний поживний заготівля на зиму. У зелених томатів відсутній ступінь зрілості, зате присутні визнані харчові якості. Це вміст цукру, білків, органічних кислот і вітамінів.

Іноді томати не встигають дозріти на кущах і їх знімають в недостиглому вигляді. Консервування не зовсім достиглих томатів солоним способом дозволяє зберегти більшу частину врожаю.

Робити заготовки з червоних помідорів на зиму вміють багато, проте актуальність рецепта із зелених томатів зберігається як оригінального блюда з льоху.

Зелені помідори солоні на зиму в банках холодним способом без оцту

Дізнайтеся смак солоних томатів бурого кольору, приготованих холодним способом з гірчицею.

Опис приготування:

1. Для рецепту використовуємо томати, бурого кольору, злегка жовтуватого. Додатково приготуємо: 3 парасольки кропу, 3 листків хрону, 2 вишневих листочків, 2 листи смородини, 10 зубчиків часнику.

2. Отже, на дно банки кладемо 3 парасольки кропу, половину зубчиків часнику (нарізаних на частини), 2 листків хрону, 2 листи смородини, 2 листи вишні.

У томатів потрібно зробити глибокі надрізи на хрест, щоб вони краще просочилися розсолом. Можна проколоти плодоніжку виделкою.

3. Починаємо заповнювати банку підготовленими томатами. Як тільки зелені помідори заповнять банку трохи більше половини, кладемо знову 1 лист хрону і решту нарізаних зубчиків часнику. Продовжуємо заповнювати банку помідорами до верху банки. Ще насипаємо 15 горошин чорного перцю.

4. Готуємо розсіл. У каструлю наливаємо воду джерельну або покупну з магазину (з свердловини) в кількості 1.5 літра.

Воду з-під крана не брати і очищену фільтром брати не бажано.

5. У воду насипаємо 1.5 ст. ложок цукру, 1.5 ст. ложок солі, 1.5 ст ложок гірчиці (або сухої гірчиці 1.5 ч. ложки). Все добре перемішуємо ложкою.

6. Готовий розсіл наливаємо у банку до самого верху банки.

Дивіться також:  Варення з абрикосів: 11 рецептів абрикосового варення без кісточок і з кісточками на зиму

7. Закриваємо банку простий капроновою кришкою і опускаємо в льох або на холод. У такому стані вони коштують дуже довго.

8. З часом розсіл посвітлішає і осяде.

9. Десь через місяць, півтора їх можна вже буде їсти. А взимку вони будуть ще смачніше.

Відео рецепт соління на зиму зелених томатів за старовинним способом

Подивіться, як смачно солити томати, які можуть зберігатися під капроновою кришкою більше року.

Ви подивилися найпростіший рецепт без присутності гірчиці.

Бочкові помідори не достиглі на зиму в каструлі

Зараз засолим на зиму великий обсяг томатів зеленого кольору, не достиглих.

Спосіб приготування:

1. Зелені помідори опускаємо у великий таз з водою і моєму. У велику каструлю з нержавіючої сталі опускаємо на дно листя хрону і гілочки кропу

Алюмінієву каструлю застосовувати не можна. Використовувати для соління можна ще пластикові ємності для харчових продуктів або емальовані каструлі.

2. Додатково кладемо: кілька зубчиків нарізаного часнику, 3 гвоздички, 5 горошин запашного перцю, 10 шт. перцю чорного горошком і розсипаємо з пакетика суху гірчицю.

3. Нарешті укладаємо 1 шар томатів і намагаємося, при цьому, укласти більше зелені, тому що вони більш щільні.

4. Зараз будемо укладати на помідори 1-го шару знову ароматні рослини і всі спеції, тобто все те, що ми викладали на дно каструлі. Слідом розкладаємо томати, так готовий другий шар.

5. Так, чергуючи рослини зі спеціями і шарами томатів, заповнюємо всю каструлю.

На верх каструлі укладаємо бурі і більш стиглі помідори.

6. На верхній шар ще і ще актуально покласти листя смородини і вишні.

7. Наступним етапом готуємо розсіл з розрахунку на 1 літр води кладемо 50 г солі. У нас відро води місткістю 10 літрів, значить, розчиняємо в ній 500 г солі і виливаємо в каструлю.

Дивіться також:  Кабачки на зиму. Кращі рецепти заготовок з кабачками

8. Зверху на зелені помідори в каструлю кладемо чисту пелюшку, згорнуту в кілька шарів.

9. Пелюшку закриваємо кришкою від каструлі і кладемо на неї великий чистий кругляк.

10. Забираємо каструлю в прохолодне місце і чекаємо на 1 місяць, після закінчення якого томати можна їсти. І вже потім, до самої весни діставайте з каструлі потрібну кількість ароматних плодів і їжте на здоров’я.

Відео про те, як приготувати дуже смачні помідори по-грузинськи з зеленню

Подивіться смачний рецепт заготівлі на зиму бурих з зеленим відтінком томатів.

Ви дізналися кращі рецепти не достиглих томатів, тому вибирайте свій спосіб приготування і насолоджуйтеся смаком літа.