Страви з кабачків: 9 смачних рецептів страв з кабачків з фото

З кабачків можна приготувати багато різних смачних і апетитних страв, а найголовніше, корисних для організму.

У статті ви знайдете рецепти, які відповідають самим різним і вимогливим смакам.

За смаком кабачки не поступаються гарбузі. Молоді і ніжні плоди можна смажити, фарширувати, тушкувати або приготувати з них ікру.

Як приготувати кабачки з помідорами ?

Рецепт простий і виходить завжди смачно, овочі просто тануть у роті.

Інгредієнти:

  • 2 середніх кабачка
  • 3 — 4 помідори
  • 100 г бринзи
  • 2 ст. ложки борошна
  • 100 г вершкового масла, сіль — за смаком

Приготування рецепту:

Кабачки вимити, очистити від шкірки, нарізати кружечками,


потім обваляти в борошні і підсмажити.

Помідори нарізати кружечками і викласти, чергуючи з кабачками і нарізаними шматочками бринзи в сковороду, змащену маслом.

Посолити, зверху покласти кілька шматочків масла і тушкувати в духовці.

Оладки з кабачків

Інгредієнти:

  • 400 г кабачків
  • 2 яйця
  • 1 склянка борошна
  • рослинна олія, сіль, цукор — за смаком

Приготування:

Кабачки очистити від шкірки і насіння. Натерти на дрібній тертці, посолити, при бажанні додати трохи цукру,

жовтки,

потім борошно і перемішати.

Потім додати збиті в піну білки і швидко все перемішавши, відразу ж обсмажувати оладки на олії.

Смажені кабачки — по-швейцарськи

Інгредієнти:

  • кабачки
  • рослинна олія
  • сіль

Приготування рецепту з кабачків:

Кабачки очистити, нарізати кружечками і найтоншими

обсмажити в рослинній олії (у фритюрі) до золотистого кольору. Обсмажені кабачки вийняти шумівкою, посолити.

Подавати гарячими, посипавши зеленню кропу або петрушки.

Кабачки смажені: рецепт кабачків на сковороді і в духовці

Інгредієнти:

  • 500 г кабачків
  • 1 яйце
  • 2 ст. ложки молока
  • 3 ст. ложки борошна
  • 100 г рослинної олії
  • 0.5 склянки сметани
  • сіль, зелень кропу (або петрушки)

Приготування:

Кабачки вимити, зрізати з них шкірку (у молодих кабачків можна не зрізати), нарізати кружечками товщиною 1 див.

Дивіться також:  Гаряче друге блюдо на святковий стіл — швидко і смачно

Потім посолити і вмочити у збите яйце

після цього обваляти в борошні і обсмажити в олії з обох сторін.

Перекласти в глибоку сковороду або каструлю, залити сметаною, прикрити кришкою і злегка тушкувати в духовці.

Подавати кабачки гарячими, посипавши дрібно нарубаною зеленню кропу або петрушки.

Ікра кабачкова: рецепт кабачкової ікри на кожен день

Інгредієнти:

  • 1 кабачок
  • 5 помідорів
  • 3 цибулини
  • 0.5 склянки орастительного масла, сіль

Приготування рецепту:

Кабачок очистити і пропустити через м’ясорубку.

У глибоку сковороду налити рослинне масло, опустити кабачкову масу і тушкувати під кришкою до м’якості,