З кабачків можна приготувати багато різних смачних і апетитних страв, а найголовніше, корисних для організму.
У статті ви знайдете рецепти, які відповідають самим різним і вимогливим смакам.
За смаком кабачки не поступаються гарбузі. Молоді і ніжні плоди можна смажити, фарширувати, тушкувати або приготувати з них ікру.
Як приготувати кабачки з помідорами ?
Рецепт простий і виходить завжди смачно, овочі просто тануть у роті.
Інгредієнти:
- 2 середніх кабачка
- 3 — 4 помідори
- 100 г бринзи
- 2 ст. ложки борошна
- 100 г вершкового масла, сіль — за смаком
Приготування рецепту:
Кабачки вимити, очистити від шкірки, нарізати кружечками,
потім обваляти в борошні і підсмажити.
Помідори нарізати кружечками і викласти, чергуючи з кабачками і нарізаними шматочками бринзи в сковороду, змащену маслом.
Посолити, зверху покласти кілька шматочків масла і тушкувати в духовці.
Оладки з кабачків
Інгредієнти:
- 400 г кабачків
- 2 яйця
- 1 склянка борошна
- рослинна олія, сіль, цукор — за смаком
Приготування:
Кабачки очистити від шкірки і насіння. Натерти на дрібній тертці, посолити, при бажанні додати трохи цукру,
жовтки,
потім борошно і перемішати.
Потім додати збиті в піну білки і швидко все перемішавши, відразу ж обсмажувати оладки на олії.
Смажені кабачки — по-швейцарськи
Інгредієнти:
- кабачки
- рослинна олія
- сіль
Приготування рецепту з кабачків:
Кабачки очистити, нарізати кружечками і найтоншими
обсмажити в рослинній олії (у фритюрі) до золотистого кольору. Обсмажені кабачки вийняти шумівкою, посолити.
Подавати гарячими, посипавши зеленню кропу або петрушки.
Кабачки смажені: рецепт кабачків на сковороді і в духовці
Інгредієнти:
- 500 г кабачків
- 1 яйце
- 2 ст. ложки молока
- 3 ст. ложки борошна
- 100 г рослинної олії
- 0.5 склянки сметани
- сіль, зелень кропу (або петрушки)
Приготування:
Кабачки вимити, зрізати з них шкірку (у молодих кабачків можна не зрізати), нарізати кружечками товщиною 1 див.
Потім посолити і вмочити у збите яйце
після цього обваляти в борошні і обсмажити в олії з обох сторін.
Перекласти в глибоку сковороду або каструлю, залити сметаною, прикрити кришкою і злегка тушкувати в духовці.
Подавати кабачки гарячими, посипавши дрібно нарубаною зеленню кропу або петрушки.
Ікра кабачкова: рецепт кабачкової ікри на кожен день
Інгредієнти:
- 1 кабачок
- 5 помідорів
- 3 цибулини
- 0.5 склянки орастительного масла, сіль
Приготування рецепту:
Кабачок очистити і пропустити через м’ясорубку.
У глибоку сковороду налити рослинне масло, опустити кабачкову масу і тушкувати під кришкою до м’якості,