Суп з фрикадельками — смачні рецепти в домашніх умовах

Багато супи з фрикадельками вже знайомі читачам блогу. І багато хто знайомі з такими супами в мережах громадського харчування. А ось вам самим доводилося приготувати ці прості і смачні супи в домашніх умовах ? У нашій родині такі супи люблять всі.

І добре, якщо такі супи будуть їсти в кожній родині.

Суп картопляний з м’ясними фрикадельками

Вже зрозуміло, що для приготування такого супу потрібні фрикадельки.

Приготування м’ясних фрикадельок

На 5 порцій потрібно:

  • 450 грам м’яса яловичини або свинини або баранини
  • 45 грам цибулі ріпчастої
  • 40 мл води
  • 1 яйце
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/4 чайної ложки чорного меленого перцю

Порядок роботи:

  1. М’ясо яловичини, свинини чи баранини промити в теплій воді.
  2. Нарізати невеликими шматочками і пропустити через м’ясорубку 2 — 3 рази.
  3. З’єднати з сирою дрібно нарізаною цибулею, сирим яйцем, водою, чорним меленим перцем, сіллю і добре перемішати.
  4. Змоченими у воді руками відібрати невеликі порції фаршу (8 — 10 грам) і, катаючи їх між долонями, формуємо кульки (фрикадельки).
  5. М’ясні кульки кладемо в один ряд на дно посуду, заливаємо невеликою кількістю підсоленої води і варимо на повільному вогні 10 — 15 хвилин.
  6. Бульйон після відварювання фрикадельок додаємо в суп.

      

Процес приготування супу з фрикадельками і картоплею

На 5 порцій потрібно:

  • 14 штук картоплі
  • 2 штуки моркви
  • 30 грам петрушки (коріння)
  • 2 штуки ріпчастої цибулі
  • 25 грам томат-пюре
  • 30 грам рослинного масла
  • 1800 мл бульйону м’ясного або курячого
  • Спеції, сіль, зелень

Порядок роботи:

  1. Картоплю нарізаємо кубиками.
  2. Моркву, петрушку, ріпчасту цибулю — часточками — пасеруємо з томат-пюре.
  3. У киплячий бульйон кладемо картоплю, доводимо до кипіння, вводимо пасеровані овочі з томатом і варимо 15 — 20 хвилин.
  4. За 5 — 10 хвилин до закінчення варіння додаємо перець горошком, лавровий лист, сіль.
Дивіться також:  Суп з кабачків з мясом — 4 рецепту приготування смачного супу

При подачі на стіл у тарілку кладемо відварні фрикадельки (7 — 8 штук) і наливаємо суп. Можна посипати подрібненою зеленню.

Суп картопляний з м’ясними фрикадельками готовий.

Суп з фрикадельками і галушками. Відео рецепт

Такий варіант супу має схвалення у багатьох любителів добре поїсти.

Суп картопляний з рибними фрикадельками

Готуємо Суп також, як у попередньому рецепті, тільки замість м’ясних фрикадельок кладемо в суп фрикадельки рибні, а замість м’ясного бульйону готуємо суп на воді або рибному бульйоні.

Приготування рибних фрикадельок

На 5 порцій потрібно:

  • 500 грам свіжої риби (філе зі шкірою без кісток) сома, минтая, окуня морського або тріски.
  • 1 штука цибулі ріпчастої
  • 1 яйце
  • 40 мл води
  • 1/2 чайної ложки солі
  • перець чорний мелений

    

Порядок роботи:

  1. Рибу з кістковим скелетом обробляємо на філе з шкірою без кісток.
  2. Нарізаємо на шматочки і пропускаємо через м’ясорубку, потім додаємо дрібно рубаний ріпчасту цибулю, яйце, перець чорний мелений, сіль, воду і все ретельно перемішуємо.
  3. Змоченими у воді руками формуем кульки (катаємо між долонями рук).
  4. Фрикадельки припускаємо (варимо в невеликій кількості води) у воді до готовності 7 — 10 хвилин.

Суп картопляний з рибними фрикадельками готовий.

Суп з фрикадельками і локшиною. Відео рецепт

Всі рецепти описаних вище супів — гідні бути на обідньому столі для всієї родини. Ви самі переконалися в простоті їх приготування.