Свинячі ребра на цибулі в духовці в рукаві (рецепт)

Свинячі ребра в духовці можуть приготувати як чоловіки, так і жінки. Для цього серед інших частин м’яса потрібно вибрати саме цю частину, тому що тут і м’ясо є і кісточку погризти можна.

Рецептів приготування реберець є дуже багато. Тільки сьогодні нас цікавить рецепт особливий, а саме, на цибулевої подушці. Процес запікання зробимо в духовці і не просто так, а в рукаві.

А щоб м’ясо з кісточкою було соковитим і дуже смачним зробимо загадковий маринад. Саме маринад поліпшить смак і додасть кінцевому страви ніжність.

З м’яса свинини готувати в духовці легко і зручно, щоб переконатися в цьому, зовсім недавно були показані способи запікання соковитою рульки і м’якою свинини.

Практика повторення пропонованих рецептів дозволяє розширити повсякденне меню, щоб застосувати їх у ситному обіді або смачній вечері.

Як приготувати свинячі ребра в духовці соковито і смачно

Подивіться незабутній рецепт з ніжним і соковитим м’ясом на кісточках. В етапи приготування включається ароматний соус, тому будьте уважні.

Джерело: https://youtu.be/tEMd0IpTEJw

Вам знадобиться:

  • Свинячі ребра — 700 г

Для маринаду (соусу):

  • Соєвий соус — 4 ст. л.
  • Французька гірчиця горошком — 1.5 ст. л.
  • Гірчиця проста, міцна — 1 ст. л.
  • Кетчуп до шашлику — 2 ст. л.
  • Мед натуральний — 1 ст. л. з гіркою
  • Часник — 3 зубчики
  • Соняшникову олію — 1.5-2 ст. л.
  • Сіль, чорний мелений перець — за смаком

Приготування рецепту:

Приготування страви сьогодні робимо з м’яса, тому що воно містить у собі повноцінні білки, мінеральні солі і ще багато інших цінних речовин.

Духовка для запікання вибрана не спроста. В ній зручно запікати всі види м’яса і птиці. Перед запіканням м’ясо іноді припускають або смажать, щоб довести до готовності в духовці.

Дивіться також:  Шашлик з баранини з найсмачнішим маринадом, щоб мясо було мяким

У нашому випадку свинячі ребра обсмажувати не будемо, а замаринуем їх у домашньому соусі або маринаді. Потім помістимо їх в рукав для запікання і разом з листом поставимо в теплу духовку. У якій процес запікання зробить свою справу.

Готовність м’ясного продукту визначають за зовнішніми ознаками.

Тобто, освіта красивою рум’яної скоринки.

Свинячі реберця в медово-гірчичному соусі в духовці

1. Спочатку зробіть маринад, щоб опустити в нього ребра з м’ясом. Для цього візьміть миску, в яку повинен буде увійти підготовлений цілий шматок.

2. У миску налийте соєвий соус — 4 ст. л.

3. Покладіть французьку гірчицю горошком — 1.5 ст. л. та гірчицю просту — 1 ст. л.

4. Додайте кетчуп, який йде для шашлику або гострий кетчуп Чилі.

5. Ще покладіть в миску натуральний мед — 1 ст. л. з гіркою.

6. Потім насипте чорний мелений перець і сіль за смаком. З кількістю солі будьте обережними і не обманитесь, так як соєвий соус дуже солоний.

7. Ще додайте часник — 3 зубчики часнику, пропущений через прес.

8. Останнім інгредієнтом соусу буде соняшникова олія — 2 ст. л.

9. Всі компоненти в мисці добре перемішайте ложкою. Заважайте до тих пір, поки мед добре не розчиниться.

10. Потім візьміть шматок м’яса з реберцями і зробіть над кожним реберцем надріз.

Надріз повинен бути зроблений не до кінця, щоб шматок залишався цілим.

11. Потім беремо шматок і опускаємо його в маринад, щоб надрізи були внизу. Занурюємо всю довжину шматка в маринад і ще поливаємо їм ложкою зверху шматки.

12. Маринад повинен заповнити всі прорізи в м’ясі знизу і всю поверхню зверху.

Дивіться також:  Індичка на сковороді — смачні рецепти м'якої і соковитої індички

13. Закрийте зверху все кришкою або харчовою плівкою і поставте в холодильник на 1.5 години, щоб реберця в медово-гірчичному соусі промариновались.

Як запекти ребра свинячі в духовці в рукаві, щоб вони були соковитими — простий рецепт

Щоб м’ясо мало особливий смак, приготуйте очищений цибулю. Цибуля потрібен для створення цибулевої подушки.

14. Для цього наріжте його товстими кільцями.

15. Потім рукав для випічки покладіть на деко, щоб розкласти в ньому нарізані кільця цибулі.

16. На утворену цибульну подушку покладіть шматок замаринованого м’яса.

17. Полийте м’ясо зверху маринадом (або соусом). Частина маринаду залиште, тому що він ще знадобиться.

18. Краю рукава щільно зав’яжіть, щоб там було якомога менше повітря. Поставте деко з м’ясом в розігріту до 220 градусів духовку на 40-45 хвилин.

19. Потім дістаньте деко з духовки, розрізати рукав, щоб утворилася човник і рідина не витікала.

20. Полийте маринадом всі реберця, щоб він потрапив в прорізі теж.

21. Знову поставте деко в духовку на 20-25 хвилин, щоб утворилася красива рум’яна кірочка.

22. Потім дістаньте шматок м’яса з духовки, покладіть на тарілку і ароматний запах змусить вас взяти ножа з виделкою і відрізати скоріше шматочок.

При натисканні на м’ясо виделкою, видно, що воно ніжне і соковите.

Приємно їсти !

Відео про те, як приготувати свинячі реберця в рукаві для запікання в духовці

Подивіться відео, яке не залишить байдужими любителів м’яса з кісточкою.

Ви познайомилися з популярним рецептом запікання запікання м’яса з кісточками. Який спочатку маринується, а потім доводять до готовності в духовці.

Рецепт простий і відверто смачний.