Свинина по-китайськи — дуже смачне друге блюдо китайської кухні. Люди з усього світу знають, що китайці люблять і вміють готувати вишукані страви. Телятину в Китаї за м’ясо не вважають, а воліють, в основному, свинину, качок і курей.
Китайські страви відрізняються оригінальністю і витонченістю, у них завжди присутній творчий підхід. Використовуючи приправи, вони забивають ними погані запахи і підкреслюють, тим самим, кращі смакові якості страви.
В стравах з м’ясом завжди присутній соєвий соус, імбир. часник, зелений лук. Типовими продуктами з зернових є: рис, кукурудза, пшениця, пшоно, сорго, ячмінь.
Якщо ви не разу не були в Китаї, то спробуйте приготувати запропоновані рецепти, і побалуйте своїх домашніх, хоча б один раз. Ви дізнаєтеся, наскільки легко і приємно їх готувати.
У будь-якій країні світу дуже популярна їжа з доставкою додому з китайських ресторанів. Завжди заказываемое страва, про яку зараз піде мова, це свинина по-китайськи.
Свинина по-китайськи в кисло-солодкому соусі з ананасами
Освойте секрет відомого китайського блюда, яке подають у багатьох ресторанах світу, а ви зробите його по-домашньому для своєї сім’ї.
Знадобляться продукти:
- свинина — 500 г
- рослинна олія без запаху — 500 мл
- біла або червона цибулина — 1 шт.
- морква — 1 шт.
- солодкі перці (краще різнокольорові) — 2 шт.
- консервовані або свіжі ананаси — 200 г
- томатна паста — 1 ст. л.
- цукор — 1 ст. л.
- мелений сушений імбир — 1 ч. л.
- вода — близько 500 мл
- сік лимона (за бажанням)
- перець чилі (за бажанням)
- крохмаль — 1 ст. л.
Для маринаду:
- свіжий корінь імбиру — 5 см
- соєвий соус — 100 р
Для кляру:
- яєчний білок — 1 шт.
- кавова чашка води — 1 шт.
- крохмаль — 2 ст. л.
Етапи приготування страви свинина по-китайськи:
- Замаринуйте спочатку свинину. Для цього натріть на тертці імбир, щоб жилаві волокна в маринад не потрапили і залишилися у вас в руках. Залийте натертий імбир соєвим соусом.
- Свинину наріжте на тонкі квадратики або прямокутники розміром в половину сірникової коробки і товщиною приблизно 5 мм
- Опустіть свинину в маринад і приберіть в холодильник.
Смажити свинину можна буде вже через годину, але якщо у вас зроблено багато її, то надлишки можуть зберігатися в маринаді в холодильнику до одного місяця.
Крохмальний кляр
- Приготуйте крохмальний кляр. Для цього змішайте білок яйця з кавовою чашкою води і крохмалем. У вас вийде тісто консистенції рідкої сметани. Якщо він густоват, влийте ще трохи води.
- Шматочки свинини відправте в кляр і ретельно перемішайте, краще рукою, щоб кожна пелюстка свинини отримав свою порцію кляру.
- У глибокій сковороді розігрійте до появи димку рослинне масло і свинину обсмажте у фритюрі невеликими порціями. Час обжарювання однієї порції на сковороді займуть приблизно 8 хвилин. Перекидывайте шумівкою свинину в тарілку на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.
- Коли вся свинина по-китайськи буде обсмажена, наріжте великими кубиками цибулю, моркву, ананас, солодкий перець розміром приблизно 1х1 див.
- З сковороди злийте масло і швидко, протягом 5-7 хвилин, обсмажуйте овочі, постійно помішуючи.
- Через 5 хвилин обсмажування додати томатну пасту, цукор, імбир і воду. Все перемішайте, доведіть до кипіння і за бажанням додайте сік лимона і дрібно нарізаний перець чилі, очищений від насіння.
- У невеликій кількості води розведіть столову ложку крохмалю, влийте соус, дочекайтеся отримання ароматного блискучого «киселя» і опустіть в соус обсмажену свинину. Прогрійте все разом 2 хвилини смачне блюдо і подавайте на стіл.
- Кращим гарніром для цього чудового блюда послужить відварений рис.