Свинина в духовці саме смачне і ситне блюдо у всі часи. Зазвичай страви з свинини входять в меню сімейного столу в якості других страв. Без них не обходиться приготування смачного обіду або звичайної вечері.
М’ясо в духовці можна смачно загасити і запекти з таким ароматом, що близькі скажуть: Хочемо ще і ще. В домашніх умовах можна домогтися справжнього кулінарного шедевра.
Приготоване свиняче м’ясо способом запікання добре поєднується з овочами, картоплею, крупами. А також з соліннями і квашениями. І все це дає людині повноцінне харчування з присутністю білків.
Свинина в духовці, запечена з картоплею
Подивіться рецепт, за яким можна приготувати філе горбуші. Тільки маринувати рибу потрібно 15 хвилин.
Необхідні продукти:
- Свиняча вирізка — 1 кг
- Картопля — 1 кг
- Цибулина — 2 шт.
- Майонез, спеції, сіль — за смаком
Спосіб приготування
- Вимиту і обсушену свинину наріжте соломкою.
- Потім нарізані шматочки складіть в емальований посуд і залийте майонезом. Ще посоліть і посипте спеціями за смаком. Перемішайте.
- Цибулю дрібно наріжте і додайте до м’яса. Перемішайте і дайте постояти 1 годину.
- Очистіть картопля, вимийте і наріжте соломкою або скибочками. Соломку з картоплі заправте майонезом і спеціями за смаком.
- Жароміцний деко змастіть трохи рослинним маслом.
- Викладіть у форму спочатку м’ясо, а зверху розкладіть соломку з картоплі.
- Запікайте в духовці на середньому вогні близько 1 години.
Зверху, в підсумку, повинна утворитися рум’яна кірочка.
М’ясо свинини в горщиках з картоплею і грибами в духовці
Потрібно на чотири 500-грамових горщика:
- Картопля — 1.5 кг
- Морква — 2 шт.
- Свинина — 500 г
- Гриби — 200 г
- Цибуля — 2 шт.
- Сметана — 3 ст. л.
- Масло — 2 ст. л.
- Спеції, сіль — за смаком
Приготування
- Наріжте м’ясо свинини шматочками.
- Потім посоліть, поперчіть і обсмажте на сковороді, змащеній олією.
- Розкладіть обсмажені шматочки м’яса по горщикам. Ще покладіть в кожен горщик по 1 лавровому листу.
- Картоплю очистіть і наріжте соломкою.
- Моркву натріть на крупній тертці.
- Потім злегка обсмажте на сковороді з олією картопля з морквою, які посоліть за смаком.
- Покладіть обсмажені картоплю і моркву по горщикам.
- На вивільненому сковороді обсмажте гриби з цибулею. Ще додайте зверху сметану, перець, сіль за смаком.
- Розкладіть готові гриби в горщики.
- Додайте в кожен горщик гарячої води і поставте в розігріту духовку.
- Свинина в духовці гаситься і запікається до готовності близько 1 години 30 хвилин.
Приємно їсти соковиту і м’яку свинину з горщиків.