Свинина в духовці: рецепти приготування соковитою і мякою свинини

Свинина в духовці саме смачне і ситне блюдо у всі часи. Зазвичай страви з свинини входять в меню сімейного столу в якості других страв. Без них не обходиться приготування смачного обіду або звичайної вечері.

М’ясо в духовці можна смачно загасити і запекти з таким ароматом, що близькі скажуть: Хочемо ще і ще. В домашніх умовах можна домогтися справжнього кулінарного шедевра.

Приготоване свиняче м’ясо способом запікання добре поєднується з овочами, картоплею, крупами. А також з соліннями і квашениями. І все це дає людині повноцінне харчування з присутністю білків.

Свинина в духовці, запечена з картоплею

Подивіться рецепт, за яким можна приготувати філе горбуші. Тільки маринувати рибу потрібно 15 хвилин.

Необхідні продукти:

  • Свиняча вирізка — 1 кг
  • Картопля — 1 кг
  • Цибулина — 2 шт.
  • Майонез, спеції, сіль — за смаком

Спосіб приготування

  1. Вимиту і обсушену свинину наріжте соломкою.
  2. Потім нарізані шматочки складіть в емальований посуд і залийте майонезом. Ще посоліть і посипте спеціями за смаком. Перемішайте.
  3. Цибулю дрібно наріжте і додайте до м’яса. Перемішайте і дайте постояти 1 годину.
  4. Очистіть картопля, вимийте і наріжте соломкою або скибочками. Соломку з картоплі заправте майонезом і спеціями за смаком.
  5. Жароміцний деко змастіть трохи рослинним маслом.
  6. Викладіть у форму спочатку м’ясо, а зверху розкладіть соломку з картоплі.
  7. Запікайте в духовці на середньому вогні близько 1 години.

Зверху, в підсумку, повинна утворитися рум’яна кірочка.

М’ясо свинини в горщиках з картоплею і грибами в духовці

Потрібно на чотири 500-грамових горщика:

  • Картопля — 1.5 кг
  • Морква — 2 шт.
  • Свинина — 500 г
  • Гриби — 200 г
  • Цибуля — 2 шт.
  • Сметана — 3 ст. л.
  • Масло — 2 ст. л.
  • Спеції, сіль — за смаком
Дивіться також:  Мясо тушковане. Як смачно загасити мясо (рецепти)

Приготування

  1. Наріжте м’ясо свинини шматочками.
  2. Потім посоліть, поперчіть і обсмажте на сковороді, змащеній олією.
  3. Розкладіть обсмажені шматочки м’яса по горщикам. Ще покладіть в кожен горщик по 1 лавровому листу.
  4. Картоплю очистіть і наріжте соломкою.
  5. Моркву натріть на крупній тертці.
  6. Потім злегка обсмажте на сковороді з олією картопля з морквою, які посоліть за смаком.
  7. Покладіть обсмажені картоплю і моркву по горщикам.
  8. На вивільненому сковороді обсмажте гриби з цибулею. Ще додайте зверху сметану, перець, сіль за смаком.
  9. Розкладіть готові гриби в горщики.
  10. Додайте в кожен горщик гарячої води і поставте в розігріту духовку.
  11. Свинина в духовці гаситься і запікається до готовності близько 1 години 30 хвилин.

Приємно їсти соковиту і м’яку свинину з горщиків.

Що приготувати з філе свинини швидко і смачно