Тісто для пельменів: 8 кращих рецептів тесту в домашніх умовах

Тісто для пельменів, коли воно готується в домашніх умовах, дозволяє зробити економне блюдо і з’їсти його дешевше, ніж ви замовте готові пельмені в кафе.

Існує кілька способів приготування тіста: на мінералці, на молоці, на воді, без яєць, на окропі, заварне. Домашні пельмені є смачним і ситним блюдом, тому інтерес до різних рецептами тіста існує завжди.

Якщо пельмені будете готувати про запас, то тісто не соліть.

Спосіб приготування

  1. Готувати тісто будемо спочатку в блендері. В миску просіваємо борошно, висипаємо сіль і вливаємо розбиті яйця.

2. Додаємо олію.

3. Включаємо блендер і трохи перемішаємо.

4. Потім вливаємо відразу весь окріп.

5. Густу масу викладаємо на стіл.

6. Допрацьовуємо готовність тіста руками на столі.

7. Працюємо з тестом до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук.

8. Великий плюс цього тесту в тому, що воно зовсім не липне до рук, ні до столу, ні до качалці.

Клейковина борошна міцно склеюється за рахунок високої температури води (окропу) і тісто виходить дуже еластичним і податливим.

Готове тісто присыплем трохи борошном, щоб воно не заветріться.

9. Ось таке ніжне і пружне тісто вийшло.

10. Загорніть в плівку і дайте трохи відпочити.

А зараз подивіться відео, для закріплення рецепта, трохи по-іншому, але зміст той самий.

Полюбіть таке тісто, рецепт простий, ви ж бачили.

Кращий рецепт тіста для пельменів на молоці без яєць

Ось рецепт супер тесту на пельмені на молоці. Тут є трохи рослинного масла. Зауважте яєць немає, але тісто виходить ідеальним.

Потрібно:

  • 1 стакан молока
  • 3 склянки борошна
  • щіпка солі
  • 1 ст. ложка рослинного масла

Приготування

  1. Просіваємо 2 склянки борошна, солимо і перемішаємо сіль з борошном.
Дивіться також:  Лінивий пиріг з яблуками на сковороді — рецепт покроково

2. У борошно виливаємо склянку молока і перемішаємо.

3. Перемішуємо до зникнення борошна.

4. Потім виливаємо одну столову ложку рослинного масла без запаху.

5. Масу добре перемішати з маслом.

6. Ще додаємо склянку борошна (частими) і перемішуємо.

Як порада: Молоко додається в співвідношенні 1 частина молока до 3 частин борошна. І це не завжди так, залежить від якості борошна і її вологості.

7. Далі, викладаємо тісто на стіл, так зручніше з ним працювати.

8. І тепер продовжуємо вимішувати тісто на столі руками.

9. Руками працюємо до тих пір, поки тісто не буде приставати до стола і рук. Це займе від 5 до 7 хвилин.

10. Тісто на очах стає м’яким, еластичним і ніжним.

11. Загортаємо ком в харчову плівку і даємо відпочити 1 годину.

До цього часу воно буде більш повітряним і податливим для його подальших перетворень в домашніх умовах.

Відео рецепт пельменного тесту на молоці з яйцем

Яке б тісто ви не робили — воно повинно задовольняти наступним вимогам:

Тонко і добре розкачуватись, піддаватися ліпленні, бути приємним і м’яким, не розбухає при варінні і бути смачним.

Пропоноване тісто для пельменів на молоці з яйцем, дозволяє приготувати саме таке тісто.

Ви дізналися рецепт тіста, яке не липне і не вимагає додаткової борошна при розкочуванні.

Тісто для пельменів без яєць на кефірі

Тісто на кефірі подобається багатьом господиням. Спробуйте зробити і вам теж буде до душі.

Інгредієнти:

Приготування

  1. Кефір кімнатної температури наливаємо в миску. Додаємо сіль і перемішаємо.

2. Додаємо просіяне борошно.

3. Вилочкою все перемішуємо до однорідної густої і м’якої маси. Там же в мисці починаємо перемішувати руками і при потребі підсипаємо борошно.

Дивіться також:  Торт Молочна дівчинка — 5 рецептів в домашніх умовах (поетапно)

4. Вимішуємо далі тісто на столі руками.

5. Готове тісто накриваємо харчовою плівкою і даємо відпочити 20 — 30 хвилин.

6. Ще раз трохи вимісити тісто руками на столі і тільки тоді починати розгортати.

7. Тісто для пельменів раскатано в пласт і готово для подальших процедур.

8. А вони будуть наступними: Склянкою видавлюємо сочні.

9. Візьміть склянку такого розміру, який вам потрібен.

10. На сочні кладіть підготовлений м’ясний фарш.

11. Коли краю будуть притиснуті, пельменів буде ось такий фігури.

12. Пузані і красиво вигнуті пельмені готові до варінні або до заморожування.

Приємно їсти і пам’ятайте — це були пельмені на кефірі без яєць.

Класичне тісто для пельменів — рецепт ідеального і дуже простого тесту

Давайте приготуємо універсальне тісто на пельмені і вареники.

Інгредієнти:

Приготування

  1. У миску наливаємо воду і розбиваємо яйце. Додаємо до яєць сіль і збиваємо.

2. Насипаємо борошно невеликими частинами і перемішуємо.

3. Ще насипаємо борошно і знову перемішуємо вже ложкою. Маса густіє і вбирає борошно.

4. Борошно витрачена і тісто ось в такому стані, як на фото.

5. Стіл засипаємо борошном і викладаємо масу на неї.

6. Тепер будемо періодично підсипати борошно і вимішувати тісто.

Найголовніше дуже добре вимісити так, щоб воно було м’яке і еластичне і не прилипало до рук.

При цьому процесі, підсипаємо потроху борошно. Відразу багато підсипати не можна, інакше воно буде грубим.

7. Тісто для пельменів готова.

8. Воно вийшло еластичним і не липне до рук.

Залишилося розкачати і защипати смачні пельмені або вареники.

Пісне заварне тісто, яке сподобається кожній господині

Інгредієнти:

Приготування

  1. В миску просіваємо борошно.
Дивіться також:  Випічка: святкуємо Великдень з простими рецептами випічки

2. У мірну ємність відливаємо 300 г окропу.

3. Потім в відміряний окріп насипаємо 1 ч. ложку солі і виливаємо 3 ст. ложки рослинної олії.

4. У борошні робимо поглиблення і вливаємо підготовлений окріп. Ллємо окріп і одночасно замішуємо круговими рухами борошно.

5. При замішуванні ложкою борошна утворюються грудки, але вони згодом розійдуться.

6. Маса по ходу остигає і її вже можна в страві допомогти замішувати руками. Посипаємо стіл борошном і починаємо вимішувати масу руками до однорідності і так, щоб не липло до стола і рук.

7. І ось воно в своєму остаточному вигляді — взяла на себе всю муку зі столу і до столу не липне.

8. При розрізі грудочки ножем — зріз однорідний і ніжний.

9. Кладемо тісто в блюдо і закриваємо зверху плівкою.

10. Даємо тісту відпочити на 30 хвилин перед подальшим використанням.

Смачне тісто для домашніх пельменів, яке не розварюється — відео

Готуйте смачне тісто, зберігайте рецепти і передавайте їх своїм дітям, як національне надбання.