Торт Червоний Оксамит — Смачні Рецепти в Домашніх Умовах

Торт Червоний Оксамит — стає все більш поширеним десертом святкового столу в сучасному світі. Складається він з бісквітних коржів з відтінками червоного або бордового кольору, просочених смачним кремом. Крем може бути приготовлені різними способами.

У тісто і крем додаються різні ароматичні добавки: какао порошок, ванілін, харчові барвники. Зазвичай торт роблять округлої форми, але при бажанні його можна приготувати у вигляді прямокутної форми, або у вигляді серця, або у вигляді зірки.

Домашні умови дозволяють створити гарний святковий десерт від початку замісу тіста, випікання і до нанесення декору на верхній шар торта і його боковини. Всі інші моменти приготування десерту, ви дізнаєтеся зі статті.

Торт Червоний Оксамит — простий і смачний рецепт

Дивіться неймовірно ніжний і смачний рецепт американського торта з вершковим кремом.

Загрузка...

Інгредієнти для тіста:

  • борошно -340 р
  • цукор — 300 г + ванілін
  • яйця — 3 шт.
  • олія — 250 г
  • кефір або пахта — 300 мл
  • розпушувач — 2 ч. ложки
  • сода — 1 ч. ложка
  • сіль — щіпка
  • барвник гелевий червоний — 2-3 ч. ложки (AmeriColor 123)

Приготування тіста

  1. У мисці змішайте всі сухі інгредієнти: борошно, сіль, ванілін, розпушувач, какао і перемішати.

2. У чашку з кефіром покласти соду, перемішати і залишити на 2 хвилини. Потім вилити кефір рослинне масло і перемішати.

3. Після цього вилити кефір гелевий барвник і знову перемішати. Нам потрібен яскраво-червоний колір.

4. Яйця збиваємо з цукром міксером до пишної білої маси. Це приблизно 7 — 10 хвилин.

5. Далі по черзі, в 2 заходу додаємо до яєчної маси додаємо кефір з маслом і

сухі інгредієнти.

6. Все добре перемішуємо міксером і наше тісто — готово. Поділяємо тісто на 3 рівні частини — у нас буде 3 червоних коржа.

7. Беремо форму для випічки діаметром 22 см і вистилаємо папером для випікання, як на фото.

8. Викладаємо 1 частина тесту у форму, розрівнюємо і випікаємо кожен корж 30 хвилин при температурі 170 градусів в духовій шафі.

9. Корж дістаємо з духовки і даємо охолонути.

10. Прибираємо папір, загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на кілька годин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.

Як порада: Спечіть червоні коржі заздалегідь, за день до того, як будете збирати торт. Коржі дозрівають і стають дуже ніжними і м’якими.

11. Ось такі красиві коржі повинні у вас вийде.

Інгредієнти для крему:

  • крем «чіз» — 450 г
  • масло вершкове-200 г
  • цукрова пудра — 160 г
  • ванільний цукор

Як порада: Масло має бути кімнатної температури, а крем «чіз» — холодним.

Готуємо крем для коржів

  1. Для крему беремо вершкове масло кімнатної температури і збиваємо міксером 2 хвилини. Потім поступово додаємо ванільний цукор, цукрову пудру і збиваємо кілька хвилин до пишної маси.
Дивіться також:  Мармуровий кекс — смачні та прості рецепти в духовці

2. Далі беремо холодний вершковий крем «чіз» і додаємо його в 3 прийоми, не перестаючи збивати.

3. Крем «чіз» можна приготувати в домашніх умовах. Для цього потрібно взяти:

  • кефір 3 % — 0.5 літра
  • сметана 21 % — 0.5 літра
  • ряжанка 4 % — 0.5 літра
  • сік лимона — 2 ст. ложки

Приготування крему «чіз»: У мисці з’єднайте всі інгредієнти, додайте сік лимона, перемішайте. На друшляк вистеліть щільну лляну тканину і викладіть суміш. Зав’яжіть тканину і підвісити в прохолодному місці на 24 години. У вас вийде світлий пастоподібний крем вагою 450 р. Готове до застосування.

4. У вас вийшов однорідний, пишний крем для коржів. Довго не збивайте, щоб масло не відшарувалося.

Збираємо торт Червоний Оксамит

  1. Зріжемо злегка верхівку коржа вона піде на прикрасу.

2. Розминаємо зрізані верхівки зі всіх коржів між пальчиками до утворення крихт.

3. Змащуємо кремом для коржів блюдо.

4. Намазуємо кремом кожен корж.

5. Обмазуємо кремом верх і боки торта, розрівнюючи довгою лопаткою.

6. Червоної крихтою посипаємо верх і боки, притискаючи крихту лопаткою до крему для зчеплення.

7. Для прикраси зробимо крем з наступних інгредієнтів:

  • масло вершкове — 100 г
  • пудра цукрова — 100 г
  • барвник харчової гелевий

Приготування крему для прикраси: Міксером збиваємо м’яке вершкове масло. Додаємо цукрову пудру і збиваємо на високій швидкості до отримання пишного крему. Щоб отримати крем ніжно-рожевого кольору, додайте червоний гелевий барвник на кінчику сірника і перемішайте. Або залиште крем білим.

8. Готовий ніжно-рожевий крем поміщаємо в кулінарний мішок і, видавлюючи створюємо квіточки зверху. Потім даємо нашому шедевру просочитися, як мінімум 4 — 8 годин.

9. Від готового десерту відрізаємо шматочок і бачимо незвичайну красу виробу.

Насолоджуйтеся чаюванням з десертом Червоний Оксамит. Приємного апетиту !

Червоний Оксамит — класичний рецепт з відео

Ви подивилися класичний варіант приготування десерту по-американськи. Задумалися ? Йдемо далі і аналізуємо інші рецепти.

Рецепт торта Червоний Оксамит з сирним кремом

Дізнайтеся, як приготувати торт у вигляді форми «серця». Десерт виходить красивим і дуже смачним, що складається з двох коржів.

Інгредієнти:

  • 1 склянка кефіру
  • 2 склянки — борошна
  • 2 ст. л. какао порошку
  • 1 стакан цукру + ванілін
  • 100 г вершкового масла
  • 3 яйця
  • 1 ч. ложка — харчової соди
  • 1 ч. ложка — оцту
  • барвник червоного кольору

Готуємо червоне тісто, щоб торт Червоний Оксамит був красивим

  1. Добре розм’якшене вершкове масло збиваємо міксером 3 — 4 хвилини. Продовжуючи збивати, поступово додаємо цукор.

2. Тепер додаємо по одному всі яйця і продовжуємо збивати масу.

3. Половину склянки кефіру виливаємо в чашу, а в решту додаємо 1 ст. ложку барвника. Перемішуємо барвник ложкою в склянці.

Дивіться також:  Оладки на молоці пишні — 7 простих рецептів смачних оладок

4. Додаємо перемішаний барвник з кефіром з склянки в чашу і все перемішуємо. Маса має насичений червоний колір.

5. У чашу висипаємо какао порошок і ще раз перемішати міксером. Висипаємо ванілін.

6. В харчову соду наливаємо оцет для гасіння.

7. Соду з оцтом обережно перемішати ложкою.

Поки відставимо убік і візьмемо пізніше.

8. Борошно просіваємо частинами в чашу і перемішуємо.

9. Борошно обережно перемішуємо міксером частинами. Додаємо погашену харчову соду і знову перемішуємо.

10. Тісто ділимо на дві частини. Одну частину викладаємо у форму для випікання у вигляді «серця» і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів С на 25 хвилин. Потім випікаємо другий корж.

Силіконову форму, при заповненні тестом, нічим змащувати не потрібно.

Збірка і прикраса торта

  1. Виймаємо корж з духовки. Бачимо, що він добре пропікся.

2. Перевертаємо силіконову форму і корж добре відділяється від неї.

3. Зрізаємо верхню частину торта для створення крихти.

4. Ось такий пористий і ніжний корж ми бачимо після зрізання верхівки.

5. Зрізану частину поламаємо про покладемо в блендер для подрібнення та одержання оксамитової крихти.

А зараз подивіться відео, де автор розповідає, як приготувати смачний сирний крем, який і в прошарок йде і зверху намазується.

Нам буде потрібно:

  • сир будь-якої жирності і в будь-якій кількості (тут 250 г)
  • вершкове масло — в 2 рази менше сиру
  • ванілін і цукрова пудра — за смаком (2-4 ст. ложки)

6. Сирний крем ми приготували, коли подивилися відео. Намазуємо сирним кремом верхню частину першого коржа.

7. Закриваємо намазаний перший корж, другим коржем .

8. Добре промазуємо кремом боки і верх торта лопаткою. Потім починаємо обсипати червоної крихтою злегка придавлюючи її до крему.

9. Прикрашаємо бархатистою крихтою верх десерту.

10. Додатково наносимо дрібні квіточки для прикраси.

Ось такий красивий Червоний Оксамит у нас вийшов.

Торт Червоний Оксамит з бісквітним велюром — рецепт торта з новим смаком

У цьому рецепті ви дізнаєтеся ефект бісквітного велюру.

Інгредієнти:

Приготування тіста

  1. Якщо у вас немає такого планетарного міксера, як на фото — використовуйте свій звичайний. Кладемо в чашу розм’якшене вершкове масло і збиваємо його до пишноти.

2. Як тільки масло посвітлішало — додаємо цукровий пісок.

3. Починаємо збивати масло з цукром до однорідності.

4. Потім по одному опускаємо яйця і збиваємо черговості.

5. Тепер додаємо половину порції кефіру і знову перемішуємо.

6. Приступаємо до сухих інгредієнтів. До просіяного борошна додаємо какао порошок і розпушувач. Все добре перемішуємо вінчиком.

7. Половину змішаних сухих інгредієнтів відправляємо до яєчно масляної суміші в чашу блендера. Все перемішуємо.

Дивіться також:  Листковий пиріг — смачні рецепти пирогів з листкового тіста

8. Зараз відправляємо в чашу залишився кефір і знову все перемішуємо.

9. Додаємо решту порцію сухих інгредієнтів. Знову все перемішуємо.

10. Дістаємо барвник і додаємо його до нашого тесту. Перемішуємо. Ефект яскравого червоного кольору досягнуто. Тісто готове.

Випікання коржів

  1. Дістаємо деко. Розстилаємо на ньому фольгу, згортаючи вдвічі. Ставимо на фольгу нероз’ємне пекарська кільце діаметром 16 див. Кільце обгортаємо краями фольги догори, як на фото.
  2. Попередньо поділяємо тісто на 3 коржа, краще з допомогою ваг. Одну частину тіста поміщаємо в наше кільце. Відправляємо в духовку, нагріту до 150 градусів С на 30 — 40 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою.

3. Коржі в кільцях дістаємо їх духовки — вони ще гарячі.

4. Обережно розгортаємо фольгу і дістаємо кільця вгору. Ось такі красиві коржі вийшли. Торт Червоний Оксамит повинен бути червоним і красивим.

5. Загортаємо теплі коржі в харчову плівку.

Загорнувши коржі в плівку, ми створюємо умови, в яких вологість рівномірно розподіляється по всьому коржу і нікуди не йшла. Залишаємо так до охолодження кімнатної температури. Потім їх потрібно прибрати в холодильник на 3 години.

Готуємо вершково-сирний крем

  1. Масло вершкове, кімнатної температури (130 г) збиваємо з просіяного цукровою пудрою (160 г). Пробиваємо масу міксером до однорідності.

2. Коли масло посвітлішало — додаємо сирно-вершковий сир (560 м) і все розмішуємо міксером до однорідності. Запам’ятайте — сирно-вершковий сир повинен бути дуже холодним.

3. Кондитерський пакет одягаємо на склянку й накладаємо на нього підготовлений крем.

Збираємо торт Червоний Оксамит

  1. У нас 3 коржа. Кожен торт розрізаємо на 2 частини. Цілісність торта буде складатися з 5 коржів, шоста частина піде на крихту. Крім цього з усіх коржів зрізаємо верхню частину і теж відправляємо в крихту.

2. Крихту розминаємо в руках і заповнюємо деко, який ставимо в духовку, розігріту до 100 градусів на 40 хвилин. Крихта повинна підсохнути. Суху крихту подрібнюємо в блендері.

3. Збираємо коржі на крутиться столику. Кожен корж промазуємо кремом, як на фото.

4. Крем видавлюємо з пакету на бічні стінки.

5. Розрівнюємо крем з боків і зверху лопаткою.

6. З допомогою силіконової пензлика наносимо червону крихту на всі поверхні нашого торта.

7. Прикрашаємо квітками верхню частину.

Як ви вже помітили оксамитова крихта іншого розміру і відповідає поняттю «велюр». Десерт торта з велюровим ефектом червоного кольору готовий.

Як прикрасити торт Червоний Оксамит новорічними мотивами — відео

Припускаю, що за час перегляду всіх рецептів, ви полюбили Червоний Оксамит і він справив на вас позитивне враження.

(Visited 1 times, 1 visits today)