Торт Прага — рецепт згідно ГОСТ в домашніх умовах

Торт Прага — відноситься до шоколадних тортів і користується популярністю в Росії з часів існування СРСР. Ідея створення торта коли прийшла з Праги, але зі змінами та коригуванням закріплена ГОСТом і, тому торт, може бути легко приготований на будь-кондитерській фабриці.

І сьогодні. я хочу розповісти вам, дорогі читачі, як приготувати в домашніх умовах таке смачне ласощі.

Торт складається з трьох коржів, просочених кремом, а зверху поливається шоколадною помадкою. Випікають коржі з бісквітного тіста з додаванням вершкового масла і какао-порошку. Після просочення кремом, торт ставлять на добу в холодильник. Потім продовжують його приготування — про все інше ви дізнаєтеся з самої статті.

Торт Прага — класичний рецепт (за Гостом) в домашніх умовах

Буде потрібно для бісквіта:

  • Яйця курячі — 6 шт.
  • Цукор — 150 г
  • Борошно — 115 г
  • Какао-порошок — 25 г
  • Вершкове масло — 40 г

Буде потрібно для крему:

  • Згущене молоко — 120 г
  • Жовток курячого яйця — 1 шт.
  • Вода — 20 мл
  • Масло вершкове — 200 г
  • Ванільний цукор — 8 г
  • Какао-порошок — 10 г

Буде потрібно для шоколадної глазурі:

  • Шоколад чорний 70 % какао — 100 г
  • Масло вершкове — 100 г
  • Абрикосовий джем (повидло) — 50 г

Приготування рецепту «торт»Прага»

Масляний класичний бісквіт готується без розпушувача, а обсяг виходить завдяки якісно збитим білків. Це важливо !

Готуємо бісквітні коржі

  1. Відокремлюємо білки від жовтків.

2. Беремо міксер і збиваємо білки до стійкої піни. Не припиняючи збивання, насипаємо цукор 75 р.

3. Продовжуємо збивати до стійких піків.

4. Бачите, як міцно збиті, що навіть не выпадывает маса з ємності.

5. Ось так виглядають добре збиті білки.

Дивіться також:  Булочки з дріжджового тіста: здобні булочки в духовці — ніжні, смачні, румяні

6. У жовтки висипаємо 75 г цукру.

7. Збиваємо жовтки з цукром в пишну масу.

8. Змішаємо 115 г борошна 25 г какао.

9. До збитим жовтків додамо, чергуючи в кілька прийомів, борошняну суміш і збиті білки. Вважаємо — Перший раз

10. Вважаємо — Перший раз з’єднуємо частина борошняної суміші і

11. частину збитих білків.

12. Другий раз з’єднуємо частина борошняної суміші і

13. частину збитих білків.

14. Все добре перемішуємо лопаткою.

15. Третій раз висипаємо частину борошняної суміші з какао з

16. решту білків і все перемішаємо.

17. В кінці додаємо 40 г розтопленого і охолодженого до 25 градусів вершкового масла.

18. Ось така однорідна маса повинна вийти в результаті остаточного перемішування.

19. Роз’ємну форму діаметром 21 см змащуємо маслом і посипаємо борошном дно і боки форми.

20. Підготовлену масу викладаємо у форму.

21. Вирівнюємо поверхню лопаткою маси в формі. Ставимо в розігріту духовку до 200 градусів і випікаємо 30 хвилин.

22. Дістаємо форму з духовки і даємо охолонути 5 хвилин.

23. Прибираємо роз’ємну форму і перевертаємо на дошку.

24. Протягом 8 годин остуджуємо випічку при кімнатній температурі і потім загортаємо у плівку від висихання.

25. Потім зрізаємо з випічки верхівку ножем на невелику глибину по колу.

26. А потім заводимо нитку в зріз, як на фото.

27. Проводимо через весь розріз верхівки.

28. Перехрещуємо нитку і знімаємо її — тим самим йде розріз випічки в глибині наміченого зрізу.

29. Верхівка випічки добре відокремилася.

30. Точно так само, за допомогою нитки відрізаємо один корж.

31. А потім відрізаємо і другий корж. Третій корж залишається не зворушеним і готовим до складання.

Дивіться також:  Круасани з листкового тіста з начинкою — домашні рецепти

32. Три коржі готові до формування торта.

Приготування крему для просочення «торт»Прага»

  1. Один жовток курячого яйця змішуємо з 20 мл води.

2. Згущене молоко 120 г змішуємо з желтковым розчином.

3. Додаємо в масу 2 чайні ложки ванільного цукру. Перемішуємо. Підготовлену масу доводимо до загустіння на водяній бані, помішуючи.

4. На водяній бані розмішуємо масу в межах 10 хвилин. Потім прибираємо і охолодити при кімнатній температурі, періодично помішуючи.

5. Збиваємо 200 г вершкового масла кімнатної температури 2 хвилини.

6. Не перериваючи заважати міксером масло, додаємо порціями заварений сироп.

7. Ось така маса пухнаста повинна вийти.

8. Додаємо 10 г какао і перемішуємо. Крем для просочення коржів готовий.

Збірка «торт»Прага»

  1. На перший корж намазуємо крем.

2. Кладемо другий корж і промазуємо кремом.

3. Третім коржем закриваємо другий шар крему.

4. Торт Прага змащують підігрітим абрикосовим повидлом.

5. Абрикосовим повидлом змащують верх торта і

6. бічні поверхні.

Прикраса торта шоколадною глазур’ю

  1. На водяній бані розтопити 100 г шоколаду і 100 г масла.

2. Заважаємо все до однорідної маси, як на фото.

3. Виливаємо глазур на поверхню торта і розгладжуємо.

4. Бічні поверхні покриваємо глазур’ю з допомогою лопатки.

5. Гладка і красива шоколадна глазур перед вами.

6. Торт Прага готовий.

Відрізаємо від шматочок торта, милуємося і з задоволенням смакуємо. Смачно !

Торт Прага за Гостом — відео