Тушковані баклажани. Як загасити баклажани швидко і смачно

Тушковані баклажани — це смачне і корисне друге блюдо. Коли вам захотілося приготувати страву з незвичайним смаком, то згадайте про баклажани. Тому що з них можна зробити найрізноманітніші страви.

Приміром, смачно запекти їх в духовці або приготувати незвичайну мусаку. Багатьом відомо, що ці плоди володіють значною харчовою цінністю. Тому й готують їх з великим задоволенням.

Всім, хто любить баклажани, наведені рецепти стануть у пригоді для сімейного столу.

Капама — рецепт з овочами по-турецьки

Подивіться турецький рецепт баклажанів з тушкованими овочами. Взагалі капама з баклажанів готується часто з тушкованим м’ясом і зеленою цибулею.

Необхідно:

  • Баклажани — 600 г
  • Кабачки — 200 г
  • Солодкий перець — 500 г
  • Помідори — 400 г
  • Ріпчаста цибуля — 60 г
  • Часник — 6 зубчиків
  • Борошно — 15 г
  • Вино — 60 мл
  • Чорний перець горошком, лавровий лист. червоний мелений перець. сіль — за смаком

Спосіб приготування

  1. Баклажани наріжте кружечками. Посоліть і дайте стекти чорного соку.
  2. Нарізані кружечки злегка обсмажте, але не доводьте до золотистого кольору.
  3. подібним же чином наріжте кабачки і підсмажте.
  4. Перець солодкий спечіть, очистіть від шкірки і насіння. Потім наріжте їх великими шматками.
  5. Помідори наріжте часточками.
  6. Приготовлені всі овочі укладіть шарами в неглибоку каструлю. Між шарами кладіть чорний перець горошком, зубчики часнику і лавровий лист.
  7. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте і спасеруйте в олії до золотистого кольору. До цибулі додайте борошно і смажте, перемішуючи. Ще додайте червоний мелений перець.В кінці розбавте цю суміш вином і 50 мл гарячої води. У вас вийшов соус.
  8. Вилийте приготований соус на покладені в каструлі овочі.
  9. Тушкуйте так все в щільно закритій каструлі на тихо вогні до того, як википить рідина і залишиться тільки жир.
Дивіться також:  Кабачки фаршировані фаршем і запечені в духовці

Блюдо подавайте холодним.

Загрузка...

Тушковані баклажани з картоплею

Вам знадобиться:

  • Картопля — 10-15 шт.
  • Баклажани — 2 шт.
  • Цибулевий соус — 2 склянки
  • Рослинна олія 1/2 склянки
  • Сіль — за смаком

Приготування

  1. Картоплю очистіть, промийте і наріжте скибочками.
  2. Потім підсмажте на рослинній олії і покладіть в сотейник.
  3. Баклажани очистіть і розріжте поперек на 3 частини. Потім видаліть насіння, вимийте і наріжте часточками.
  4. Потім підсмажте їх на рослинному маслі і перекладіть в сотейник до картоплі.
  5. Ще додайте туди пасеровану цибулю, томатний соус, сіль, перець і тушкуйте 10-15 хвилин.
  6. В кінці гасіння додати тертий часник, зелень.
  7. Останнім етапом поставте сковороду в духовку і продовжуйте гасити до готовності.

Готову картоплю і баклажани рівномірно викладіть на тарілку. А збоку покладіть крупно нарізані свіжі помідори. Зверху посипте зеленню.

Як загасити баклажани в сметані

Необхідно:

  • Баклажани середньої величини — 2 шт.
  • Пшеничне борошно — 1 ст. л.
  • Сметана — 1 стакан
  • Вершкове (або топлене) масло — 40 г
  • Зелень, сіль — за смаком

Приготування

  1. Баклажани вимийте, почистіть і наріжте скибочками.
  2. Потім покладіть у гарячу підсолену воду на 5 хвилин.
  3. Потім відкиньте на сито або друшляк, дайте стекти воді.
  4. Слідом обваляйте в борошні й обсмажте на сковороді.
  5. Після цього баклажани покласти в глиняний горщик або каструлю. Залийте сметаною.
  6. Ємність поставте в духовку на 30-40 хвилин.

При подачі до столу посипте зеленню петрушки або кропу.

Відео про те, як приготувати соте з баклажанів з овочами

Страви з картоплею завжди виходять дешевими і смачними.

Сміливо включайте тушковані баклажани в сімейне меню, буде смачно.