Тушковані кабачки з овочами і мясом — найкращі рецепти

Тушковані кабачки — досить смачне і корисне блюдо. Спосіб гасіння для приготування їжі широко поширений у всіх кухнях світу. При такому типі теплової обробки використовуються в основному овочі і м’ясо.

При цьому, м’ясо і овочі нарізаються шматочками, які обсмажуються до скоринки, а потім поміщаються у воду з маслом. Далі йде теплова обробка (гасіння) продуктів під кришкою. Готовність наступає після часткового випаровування води.

Процес гасіння може відбуватися на плиті під кришкою або в духовці. Вітається використання різних спецій, томат-пасти, коріння. Різні поєднання продуктів дозволять приготувати чудову їжу.

Як смачно приготувати тушковані кабачки з м’ясом

Подивіться рецепт готування з замороженими шматочками кабачками. Зі свіжих плодів страва готується точно також. Зараз будемо використовувати комбінований спосіб — спочатку смажимо, потім тушкуємо.

Потрібно:

  • 2 кг свинини
  • 2 кг заморожених шматочками кабачків
  • 1 шт. — велика цибулина
  • 2 шт. — морквини
  • 2 шт. — зубчики часнику
  • темний соєвий соус, сіль, мелений перець

Спосіб приготування

1. М’ясо свинини нарізаємо невеликими шматочками.

2. Зараз злегка замаринуем шматочки нарізаного м’яса. Шматочки в мисці перчимо сумішшю перців, наливаємо соєвий соус (за смаком) і перемішуємо масу рукою.

3. Цибулю нарізаємо ножем четвертинками кілець.

4. Зубчики часнику дрібно рубаємо з допомогою ножа.

5. На сковороді з олією і обсмажуємо часник і цибулю до напів-прозорості. Потім додаємо натерту моркву і смажимо разом 2 хвилини.

6. Обсмажені моркву з цибулею і часником перекладаємо в жароміцну каструлю.

7. У освободишуюся сковороду викладаємо шматочки м’яса з соусом, перчимо і смажимо кілька хвилин. При необхідності додайте ще соусу.

8. Далі викладаємо м’ясо овочі в каструлі. Всі перемішаємо і зверніть увагу на те, що рідина трохи є. Тому воду додавати не потрібно, рідина ще з’явиться від кабачків.

Дивіться також:  Паста карбонара — класичний рецепт з беконом з Лаціо

9. Каструлю ставимо на вогонь, закриваємо кришкою і так згасимо 10 хвилин.

10. До м’яса додаємо підлозі-розморожені шматочки плодів, повністю їх розморожувати не треба, інакше буде каша.

11. Пробуємо на смак рідина, визначаємося з сіллю, солимо й додаємо суміш перців. Перемішувати потрібно зараз. Накриваємо кришкою, включаємо маленький вогонь і доводимо тушковані кабачки до готовності.

12. Часу минуло близько години, шматочки не розварилися. Блюдо готове.

Тушковані кабачки з овочами — класичний рецепт

Зараз приготуємо смачне і соковите блюдо з тушкованими овочами. Приготовлені таким способом овочі можна їсти самостійно або подати як гарнір до котлет.