Творожник. Класичні рецепти пишних сирників в духовці

Часто господині задають собі питання: Що приготувати до чаю на обід або вечерю. Відповідь завжди є: Творожник в духовці. Ви отримаєте випічку полусладкую, що і хотілося б, тому що всі солодкі варіанти набридли.

Рекомендовані продукти доступні і відповідають сімейному бюджету, смакам сім’ї. Електрична або газова духовка зараз є в кожній родині. Де верхній і нижній нагрів випечуть бажаний творожник у формі.

Перед застосуванням форма змащується розм’якшеним маслом і, як правило, посипається панірувальними сухарями, борошном або манкою. Самі сирні запіканки виходять соковитими і ароматними. Сьогодні розглянемо запіканки з великими формами і з різними інгредієнтами.

Творожник в духовці — пишний як у садку

Подивіться як можна випікати запіканку з сиру в духовці простим і швидким способом.

Джерело: https://youtu.be/ogvTzMogID0

Інгредієнти:

  • Сир — 600 г
  • Яйця — 3 шт.
  • Ваніль
  • Цукор — 3 ст. л.
  • Манна крупа — 2-3 ст. л.
  • Вершкове масло — 3 ст. л.
  • Сіль — щіпка

Приготування рецепту:

У миску викладіть підготовлений сир.

Розділіть білки від жовтків, щоб вони знаходилися в різних чашках.

У миску з жовтками, додайте цукор, трохи будь ванілі і добре перемішайте вручну віночком. Вилийте підготовлені жовтки в сир.

Ще додайте до сиру манну крупу і розігрітий до рідкого стану вершкове масло. Перемішайте всі інгредієнти до однорідності.

Білки збийте з дрібкою солі блендером з насадкою з віночка.

За допомогою лопатки вмішайте весь білок в сир.

Дно форми викласти пекарської папером, щоб потім обмазати рослинним маслом боки і дно форми.

Викладіть сирне тісто у форму і розрівняйте поверхню лопаткою.

Поставте форму в розігріту духовку до 180 градусів, щоб запікати творожник від 1 години до 2-х годин.

Дивіться також:  4 простих рецепта солодкого млинцевого торта в домашніх умовах

Дістаньте форму з випічкою з духовки і дайте охолонути. Потім не гострим ножем обріжте краю і дістаньте випічку з форми.

Розріжте її на шматочки і подивіться, яка вона м’яка і соковита, як у дитячому садку.

Якщо хочете більш солодку запіканку, тоді зверху змастіть абрикосовим джемом або варенням.

Приємного апетиту !

Загрузка...

Запіканка з сиру і гарбуза в духовці

Джерело: https://youtu.be/rArh15Di3Yg

Інгредієнти:

  • Сир — 400 г
  • Гарбуз — 500 г
  • Яйця — 2 шт.
  • Цукор — 100 г
  • Крупа манна — 60 г
  • Молоко — 80 мл
  • Сіль — щіпка
  • Масло вершкове — 20 г

Приготування рецепту:

Манну крупу залийте молоком і залиште на 15 хвилин, щоб вона розбухла.

Два яйця розбийте в миску і додайте дрібку солі, щоб потім збити міксером до однорідного стану.

Сир розімніть виделкою.

Шматочки гарбуза очистіть від шкірки, щоб потім нарізати на маленькі шматочки.

У сир покладіть набряклу манку з молоком і збиті яйця.

Розмішайте всі інгредієнти в чашці з допомогою міксера.

Шматочки гарбуза викладіть в сирну масу.

Шматочки гарбуза викладіть в скляну форму, змащену вершковим маслом.

Розігрійте духовку і поставте форму в духовку, щоб випікати до готовності протягом 1 години і 10 хвилин.

Дайте готовому творожнику охолонути у формі, а потім переверніть і дістаньте.

Розріжте м’яку запіканку обережно ножем на шматочки.

Красиві і ніжні шматочки творожника з гарбузом для сімейного столу готові.

Відео про те, як приготувати ніжну запіканку з сиром і яблуками

Така випічка з яблуками і сиром називається ще шарлотки. Поєднання сиру з яблуком дає божественний смак.

Випічка виходить м’якою і пористої. Приготуйте обов’язково.