Тушкована яловичина. Рецепти приготування м’якою і соковитою яловичини

Мене завжди тішить, якщо на столі є тушкована яловичина. Тому що я знаю, що сьогодні я отримаю повноцінне харчування з вмістом корисних білків.

З м’яса можна приготувати багато різноманітних страв. А способи приготування відрізняються один від одного. А саме: варіння, припускання, смаження, тушкування та запікання.

Гасіння найчастіше піддають яловичину. Гасити можна великі шматки вагою до 1.5 кг, а також порційними і дрібними шматками. Щоб м’ясо було більш ароматним під час гасіння додають прянощі і ароматну зелень. Іноді у соуси для гасіння м’яса додають виноградне біле і червоне вино, пиво і квас.

До процесу гасіння м’ясо солять і обсмажують з усіх боків на сковороді. Великі шматки обсмажують у духовці. Обсмажене м’ясо кладуть в жароміцний посуд і тушкують зі спеціями до готовності при слабкому кипінні.

Тушкована яловичина з картоплею в духовці

Подивіться улюблений поширений рецепт смачного і соковитого м’яса.

Інгредієнти:

  • Яловичина — 500 г
  • Картопля — 600 г
  • Ріпчаста цибуля — 3 головки
  • Часник — 3-4 зубчики
  • Борошно — 1 ст. л.
  • Томатна паста — 1 ст. л.
  • Рослинна олія
  • Зелень кропу, петрушки, селери
  • Сіль, чорний мелений перець

Рецепт приготування тушкованою яловичини з цибулею

1. Очистіть м’ясо яловичини від плівок, промийте і наріжте невеликими шматками поперек волокон.

2. Цибулю очистіть, вимийте і наріжте кільцями.

3. Картопля очистіть від шкірки, промийте, щоб нарізати кубиками.

4. Томатну пасту разом з борошном спасеруйте в розігрітому рослинному маслі на сковороді.

5. Кубики картоплі обсмажте на сковороді з маслом окремо.

6. Шматочки м’яса обсмажте разом з нашаткованим кільцями цибулі в розігрітому рослинному маслі.

7. Всі обсмажені овочі і м’ясо покладіть в казан, додайте томатну пасту, сіль, лавровий лист, мелений чорний перець. Потім влийте гарячу воду, стільки, щоб вона повністю покрила всі додані продукти.

Дивіться також:  М'ясо в духовці. Як приготувати м'яке і соковите м'ясо (рецепти)

8. Поставте казан в розігріту духовку і тушкуйте до готовності.

За 5 хвилин до готовності додайте подрібнений часник і дрібно нарізану зелень.

Як загасити яловичину в пиві

Рецепт, звичайно рідкісний, але вже має багато позитивних думок про якість приготованого м’яса.

Інгредієнти:

  • Яловичина — 1 кг
  • Світле пиво — 1 літр
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • Рослинне масло — для смаження
  • Сіль, чорний перець — за смаком

Рецепт приготування тушкованого в пиві м’яса яловичини

1. М’ясо яловичини обробіть звичайним способом. Тобто помийте, обріжте сухожилля, обсушіть , щоб зручно було нарізати порційними шматками. Потім посоліть і поперчіть.

2. Цибулину очистіть і натріть на дрібній тертці. Або ж, пропустіть через м’ясорубку.

3. Цибулевої кашкою обмажте м’ясо, втріть її в шматочки руками. Дайте потім постояти так 40 хвилин.

4. На розігрітій сковороді з рослинним маслом обсмажте шматки м’яса.

5. Потім подрумянившуюся яловичину покладіть в сотейник, залийте світлим пивом. Закрийте сковороду кришкою і поставте в духовку.

6. Тушкуйте м’ясо яловичини до готовності при 180-200 градусах С.

При цьому, періодично перевертайте і поливайте шматки пивом. Не сумнівайтеся, буде смачно !

Яловичина, тушкована з квашеною капустою

Це давно відомий рецепт приготування м’яса яловичини по-селянськи.

Інгредієнти:

  • М’якоть яловичини — 1.5-2 кг
  • Квашена капуста — 1 кг
  • Свіже сало — 130 г
  • Морква — 200 г
  • Ріпчаста цибуля — 3 шт.
  • Корінь петрушки — 1 шт.
  • Рослинна олія — 2 ст. л. (для смаження)
  • Борошно — 0.5 ст. л.
  • Лавровий лист, вода, мелений чорний перець, сіль

Рецепт приготування яловичини з капустою

1. Яловичину наріжте великими шматками і нашпигуйте салом.

2. Обсмажте шматки м’яса до утворення рум’яної скоринки.

3. Головку ріпчастої цибулі очистіть, вимийте і наріжте кубиками. Залишився цибулю дрібно порубаєте.

Дивіться також:  Млинці з ікрою — як красиво загорнути для подачі (рецепти)

4. Моркву і корінь петрушки очистіть, вимийте і натріть на крупній тертці.

5. Підготовлені овочі змішати з обсмаженим м’ясом, щоб додати трохи води і тушкувати до готовності.

6. Квашену капусту відіжміть, щоб обсмажити на рослинному маслі разом з кубиками цибулі.

7. Борошно спасеруйте на рослинному маслі, розведіть бульйоном, в якому тушкувалося м’ясо. Додайте лавровий лист, прокип’ятіть і протріть через сито разом з вареними овочами. У вас вийшов ароматний соус.

8. Покладіть в сотейник шматки сала. Потім викладіть шарами яловичину і капусту. Посоліть і поперчіть.

9. Готовим соусом залийте всі укладені шари підготовлених продуктів і поставте в розігріту духовку.

У духовці тушкована яловичина запікається до готовності.

Яловичина з вишнею, запечена в духовці — старовинний рецепт

Спробуйте приготувати м’ясо яловичини (телятини) у вишневому соку. Це рідкісний і цікавий рецепт в духовці.

Інгредієнти на 5 порцій:

  • М’ясо телятини (яловичини) — 800 г
  • Вишня — 400 г
  • Масло вершкове — 150 г
  • Борошно — 20 г
  • Вишневий сік — 120 мл
  • Гарнір — 500 г (свіжі овочі)
  • Сіль
  • Кориця

Рецепт приготування яловичини у вишневому соусі

1. Підготуйте великий шматок яловичини. І в ньому, вздовж волокон зробіть глибокі проколи ножем, щоб нашпигувати їх вишнями без кісточок. Шматок м’яса посоліть.

2. У розігріту глибоку сковороду покладіть підготовлений шматок м’яса з вишнями. Зверху полийте вершковим маслом, посипте корицею і поставте в розігріту духовку для обсмажування. Таким чином, доведіть м’ясо до напівготовності.

3. Потім додайте вишневий сік, борошняну пасеровку, бульйон і тушкуйте до готовності.

4. Наріжте яловичину на порції, щоб подати зі свіжими овочами.

Перед подачею полийте м’ясо вишневим соусом, в якому тушкувалась яловичина.

Дивіться також:  Котлети з грибів — прості і смачні рецепти

Відео про те, як гасити м’ясо яловичини в казані на вогнищі

Якщо у вас є садова ділянка, дача або ви живете в сільській місцевості, то цей рецепт для вас.

З димком і з запахом багаття виходить соковите і ніжне м’ясо яловичини.