Угорський гуляш із яловичини — класичний рецепт

Угорський гуляш із яловичини — національне і традиційне друга страва угорської кухні. Блюдо дуже давно винайшли угорські пастухи і назвали його «гуйаш».

Спосіб приготування йде з давніх часів, коли при відсутності холодильника, страву готували у великому котлі. В котел додавали то свіже м’ясо яловичини, то овочі, то воду. Так доваривая постійно їжу — всі були ситі.

Майже в кожній угорській родині щодня їдять сьогодні гуляш. У російських сім’ях теж його люблять і їдять із задоволенням. А ось в Угорщині, в деяких містах, навіть влаштовують щорічний фестиваль, де на відкритому вогні проводять змагання на кращий угорський гуляш.

Зараз ми приготуємо це блюдо відносно простим і швидким способом, щоб переконатися в його класиці.

Як приготувати угорський гуляш із яловичини за класичним рецептом

Подивіться рецепт, в якому просто і послідовно збираються продукти в одному сотейнику.

Необхідні продукти:

  • Яловичина (половина з кісточкою, половина — м’якоть) — 2 кг
  • Оливкова або вершкове масло для смаження
  • Ріпчаста велика цибуля — 2 шт.
  • Мелена паприка — 2 ст. л.
  • Солодкий перець — 2 шт.
  • Помідори великі — 2 шт.
  • Морква — 2 шт.
  • Картопля — 1 кг
  • Вода — від 0.7 до 1.5 літра на розсуд господині
  • Кмин — 1 ч. л. з гіркою
  • Суха локшина — 150 г
  • Часник — 4 зубчики
  • Лавровий лист — 4 шт.
  • Сіль і гострий червоний перець — за смаком
  • Петрушка — 1 пучок

Метод приготування

Яловичину наріжте великими кубиками.

Шматки з кістками порубаєте, щоб обрізати з них м’ясо.

Відповідно до вашого смаку обсмажте на оливковій олії або вершковому маслі, обрізані кісточки. Можна зробити суміш з цих двох масел для обжарювання.

Після кісточок, обсмажте шматки м’якоті яловичини.

Дивіться також:  Помідори в духовці. Кращі рецепти страв з помідорів

Обсмажуйте порційно, відкладаючи обсмажене м’ясо в глибокий товстостінний сотейник або каструлю.

На тому маслі, на якому смажили м’ясо, обсмажуйте цибулю, нарізану великими кубиками і присипаний паприкою.

Потім, слідом, обсмажуйте солодкий перець і потім за ним, помідори.

Моркву і картоплю наріжте великими і акуратними кубиками.

Формування страви

Нарізані кубики моркви і картоплі викладіть зверху м’яса в сотейник. Сюди ж викладіть зверху засмажку з усіх овочів.

У ту ж сковороду налийте воду, додайте в неї кмин і поваріть 5 хвилин. Потім весь вміст сковороди вилийте разом із залишками м’ясного і овочевого соку в сотейник.

Всі тушкуйте в сотейнику до повного розм’якшення м’яса, тобто 40-60 хвилин.

В самому кінці гасіння додати відварену окремо до стану аль денте локшину.

Ще додайте дрібно покришену, але не пропущений через прес часник. Потім — лавровий лист і проваріть ще 5 хвилин. Щоб угорський гуляш був готовий, дайте страві настоятися протягом 15 хвилин.