Варена картопля. З чим подати відварну картоплю (рецепти)

Варена картопля — улюблене блюдо для багатьох сімей. Відварити в шкірці, а також без шкірки, очистивши її ножем. У кожному садовій ділянці і городі є грядки з посадженим картоплею.

Готувати блюда з його бульб — одне задоволення. І все тому що процес приготування зовсім простий. Наприклад, куди може бути простіше, приготувати запечену картоплю по селянськи в духовці. Або посмажити її смачно і по різним способам на сковороді.

Сьогодні будемо готувати варену картоплю найпростішими рецептами. Немає мети приготувати його з м’ясом, тому що це зовсім інша тема. Просто варимо, поливаємо олією, сметаною або соусом. Додатково, при бажанні, можна покласти на тарілку будь-яку заготівлю з льоху. А саме: солоні огірки, солодкі помідори, квашену капусту, кабачкову ікру, мариновані гриби.

Варена картопля з кропом і маслом

Подивіться простий рецепт смачних бульб, який легко наситить ваш організм.

Необхідно:

  • Картопля — 10-12 шт.
  • Вершкове масло — 2 ст. л.
  • Сіль, зелень кропу — за смаком

Спосіб приготування

  1. Бульби картоплі очистіть і промийте.
  2. Залийте очищені бульби гарячою водою, посоліть і зваріть.
  3. Коли картопля буде готова, злити воду, закрийте кришкою і потримайте на слабкому вогні 5 хвилин.
  4. Готові бульби покладіть на тарілку і полийте олією.

Зверху посипте зеленню кропу.

Картопля, зварений у молоці

Вам знадобиться:

  • Картопля — 10-12 шт.
  • Молоко — 400 г
  • Вершкове масло — 2 ст. л.
  • Сіль, зелень — за смаком

Приготування

  1. Сирий картопля очистіть і наріжте кубиками.
  2. Потім залийте киплячою водою і варіть 10 хвилин.
  3. Після чого воду злийте, а кубики залийте гарячим молоком. Посоліть і варіть до готовності.
  4. У готову картоплю покладіть вершкове масло.

Посипте зеленню петрушки або кропу.

Дивіться також:  Смажена картопля на сковороді — 7 смачних і простих рецептів

Відварну картоплю під польським соусом

Потрібно:

  • Картопля — 10-12 шт.
  • Зелень — за смаком

Для соусу:

  • Вершкове масло — 2 ст. л.
  • Яйце — 2 шт.
  • Сіль, лимонний сік — за смаком

Приготування

  1. Очищену картоплю розрізати на 2-4 частини.
  2. Потім відваріть в підсоленій воді.
  3. Воду злийте, а шматочки викладіть на тарілку.
  4. Потім залийте зверху польським соусом і посипте зеленню.

Або ж можете подати з молочним або сметанним соусом.

Картопля з гарбузом, запеченої в духовці

Вам знадобиться:

  • Картопля — 8 шт.
  • Гарбуз — 800 г
  • Вершкове масло — 4 ст. л.
  • Борошно — 4 ст. л.
  • Сметана — 200 г
  • Зелень кропу, сіль — за смаком

Приготування

  1. Картоплю почистіть, помийте і відваріть в підсоленій воді.
  2. Гарбуз очистіть, відваріть, розріжте на шматки (по 3-4 шматка на порцію).
  3. Потім посоліть, запаніруйте в борошні й обсмажте.
  4. Після чого доведіть шматочки гарбуза до готовності в духовці.
  5. На тарілку покладіть нарізаний скибочками вареної картоплі.
  6. Зверху додайте підсмажену шматочками гарбуз і залийте все сметаною.