Варена картопля — улюблене блюдо для багатьох сімей. Відварити в шкірці, а також без шкірки, очистивши її ножем. У кожному садовій ділянці і городі є грядки з посадженим картоплею.
Готувати блюда з його бульб — одне задоволення. І все тому що процес приготування зовсім простий. Наприклад, куди може бути простіше, приготувати запечену картоплю по селянськи в духовці. Або посмажити її смачно і по різним способам на сковороді.
Сьогодні будемо готувати варену картоплю найпростішими рецептами. Немає мети приготувати його з м’ясом, тому що це зовсім інша тема. Просто варимо, поливаємо олією, сметаною або соусом. Додатково, при бажанні, можна покласти на тарілку будь-яку заготівлю з льоху. А саме: солоні огірки, солодкі помідори, квашену капусту, кабачкову ікру, мариновані гриби.
Варена картопля з кропом і маслом
Подивіться простий рецепт смачних бульб, який легко наситить ваш організм.
Необхідно:
- Картопля — 10-12 шт.
- Вершкове масло — 2 ст. л.
- Сіль, зелень кропу — за смаком
Спосіб приготування
- Бульби картоплі очистіть і промийте.
- Залийте очищені бульби гарячою водою, посоліть і зваріть.
- Коли картопля буде готова, злити воду, закрийте кришкою і потримайте на слабкому вогні 5 хвилин.
- Готові бульби покладіть на тарілку і полийте олією.
Зверху посипте зеленню кропу.
Картопля, зварений у молоці
Вам знадобиться:
- Картопля — 10-12 шт.
- Молоко — 400 г
- Вершкове масло — 2 ст. л.
- Сіль, зелень — за смаком
Приготування
- Сирий картопля очистіть і наріжте кубиками.
- Потім залийте киплячою водою і варіть 10 хвилин.
- Після чого воду злийте, а кубики залийте гарячим молоком. Посоліть і варіть до готовності.
- У готову картоплю покладіть вершкове масло.
Посипте зеленню петрушки або кропу.
Відварну картоплю під польським соусом
Потрібно:
- Картопля — 10-12 шт.
- Зелень — за смаком
Для соусу:
- Вершкове масло — 2 ст. л.
- Яйце — 2 шт.
- Сіль, лимонний сік — за смаком
Приготування
- Очищену картоплю розрізати на 2-4 частини.
- Потім відваріть в підсоленій воді.
- Воду злийте, а шматочки викладіть на тарілку.
- Потім залийте зверху польським соусом і посипте зеленню.
Або ж можете подати з молочним або сметанним соусом.
Картопля з гарбузом, запеченої в духовці
Вам знадобиться:
- Картопля — 8 шт.
- Гарбуз — 800 г
- Вершкове масло — 4 ст. л.
- Борошно — 4 ст. л.
- Сметана — 200 г
- Зелень кропу, сіль — за смаком
Приготування
- Картоплю почистіть, помийте і відваріть в підсоленій воді.
- Гарбуз очистіть, відваріть, розріжте на шматки (по 3-4 шматка на порцію).
- Потім посоліть, запаніруйте в борошні й обсмажте.
- Після чого доведіть шматочки гарбуза до готовності в духовці.
- На тарілку покладіть нарізаний скибочками вареної картоплі.
- Зверху додайте підсмажену шматочками гарбуз і залийте все сметаною.