Варення з кабачків з лимоном

Які тільки маніпуляції не проводять з кабачком на кухні – його маринують, смажать, тушкують, фарширують, запікають, додають у салати, роблять основою для пирогів і оладок і т. д. Воістину здивувати найвибагливішого гурмана вдасться варенням з кабачка. Переваги консервування даного овоча полягає у збереженні їх корисних властивостей протягом всього періоду зберігання, що особливо актуально взимку, коли в свіжий овоч добути нереально.

Популярність цього продукту пояснюється його корисністю і здатністю легко засвоюватися організмом. Кабачок багатий кальцієм, залізом, міддю, марганцем, вітамінами групи В і РР. Овоч має яскраво вираженою стимулюючою дією бік ШКТ, добре поглинає холестерин, виводить шлаки і зайву рідину з організму, перешкоджаючи розвитку набряків. Цей продукт дієтологи рекомендують включити в раціон тим, хто прагне позбутися зайвих кілограмів.
Високий вміст магнію і калію робить кабачок незамінним продуктом у раціоні людей із захворюваннями серцево-судинної системи. Велика кількість заліза сприяє поліпшенню властивостей крові і збагачення її киснем.

Овоч не несе сильну навантаження на печінку, корисний при застої жовчі, рекомендований до вживання при холециститі. Цукру і мікроелементи, що містяться в шинку, добре переносяться діабетиками. Властивість продукту виводити з організму шкідливі солі робить його незамінним при артриті.

Медики стверджують, що щоденне вживання 200 г кабачків протягом тижня дозволить повністю очистити організм від шлаків.

Як вже говорилося раніше, в варення з кабачка міститься рівну кількість вітамінів, що і в його вареному або тушкованому вигляді, вживання солодкої маси буде ефективним для профілактики описаних вище захворювань. До того ж, це ще й смачно, а ваші гості по достоїнству оцінять винахідливість і оригінальність господині.

У чому варити і зберігати варення?

Оптимальною ємністю для зберігання варення з кабачків є невелика скляна банка об’ємом від 0,5 до 1 літра. Перед заповненням солодкого частування банки і кришки повинні бути простерилізовані. Це дозволить знищити шкідливі бактерії, які можуть викликати бродіння і привести до «вибуху» заповненої тари. Перед дезінфекцією слід переконатися, що на ємності немає сколів і тріщин. Теплова обробка банок може проводитися одним з трьох доступних будь-якій господині способів:

  • в духовій шафі;
  • на паровій бані;
  • в мікрохвильовій печі.
Дивіться також:  Місо суп: рецепт в домашніх умовах

Час стерилізації складає 5-7 хвилин, головне, не перетримати банки, в іншому випадку, скло може дати тріщину при різкій зміні температури.

Перевіряємо кришки, вони повинні бути:

  • рівними;
  • чистими;
  • з хорошою прокладкою;
  • без іржі.

Для варіння варення знадобитися металева або емальована каструля, ваги кухонні, дерев’яна ложка (нею зручно заважати), ополоник для гарячого розливу продукту по банкам.

Загрузка...

Спосіб приготування варення?

Для приготування тане в роті варення слід вибирати добре стиглі кабачки з твердою шкіркою. Добре, якщо вдасться знайти сорт цукіні – італійські плоди видовженої форми. Відрізняє їх від «вітчизняних» яскравий зелений колір.
Найбільш виграшним і популярним рецептом є варення з кабачків з додаванням лимона, суть якого представлена нижче.

Основні інгредієнти:

  • кабачки стиглі – 1 кг;
  • лимон – 1 шт.;
  • цукор – 750 грам.

Спосіб приготування:

  • Кабачки ретельно промити, зняти шкірку, видалити насіння. Перекрутити через м’ясорубку, покласти в ємність для варіння десерту.
  • Лимон помити, шкірку не знімати, натерти на крупній тертці або прокрутити через м’ясорубку (окремо від кабачків).
  • У подрібнений лимон додати цукор, перемішати, влити консистенцію до кабачків. Перемішувати до тих пір, поки основний інгредієнт не пустить сік.
  • Залишаємо «заміс» на 2-3 години, щоб цукор повністю розчинився.
  • Ставимо каструлю з майбутнім варенням на середній вогонь, доводимо до кипіння. Після закінчення 10 хвилин вимкнути вогонь, ємність перенести в прохолодне місце, остуджувати не менше 4 годин.
  • Ставимо на вогонь другий раз, в даному випадку, варення повинно кипіти мінімум 30 хвилин.
  • Розливати по банках допускається тільки холодне варення.

Лимон дарує десерту насичений жовто-оранжевий колір і оригінальний кисло-солодкий смак.

Варення з кабачка з лимоном можна вживати як доповнення до чаю або разом з млинцями і оладками.
Для того, щоб варення набуло яскраву цитрусову нотку, описаному вище складом інгредієнтів можна додати 3 апельсина. Перед варінням фрукт разом зі шкіркою натерти на крупній тертці або пропустити через м’ясорубку. Вводити в місці з лимоном і цукром.

Дивіться також:  Млинці з м'ясом

cooktips.com.ua