Випічка: святкуємо Великдень з простими рецептами випічки

На великодній стіл завжди подавали м’ясні страви, великодня (кілька сортів), паски, різну солодку випічку і фарбовані яйця. Стіл тримали накритим цілий день, для всіх друзів з дітьми і знайомих, які приходили привітати з святом Пасхи. Красиві паски і солодка випічка стояли в центрі столу.

Рецепти в цій статті допоможуть вам створити красивий великодній стіл.

На Великдень хочеться швидше прокинутися і бігти на кухню, наповнене ароматами свіжій випічки і ванілі, щоб впиться в якусь пишну булочку або шматок ніжного паски !

Колечка в лимонної глазурі

Продукти на 15 — 17 штук:

  • 3 склянки борошна
  • 3 яйця
  • 1 столова ложка цукру
  • 1 столова ложка сухих дріжджів
  • 1 стакан молока
  • 50 грам вершкового масла
  • рослинна олія, сіль

Продукти для глазурі:

  • харчові фарби
  • кондитерська обсипання або кокосова стружка
  • 1 лимон
  • 1.5 — 2 склянки цукрової пудри

Випічка з описом

У тепле молоко додати дріжджі і цукор, перемішайте і залиште масу на 30 хвилин. Потім додайте борошно, розм’якшене вершкове масло, трохи солі і 3 жовтки.

Замісіть м’яке тісто, при необхідності додайте борошно. Накрийте тісто рушником і на 1 годину поставте в тепле місце.

Розкачайте тісто в пласт товщиною 7 мм, виріжте кружечки діаметром 7 — 8 див. Посередині зробіть отвір. Смажте у великій кількості рослинного масла.

Для глазурі выжьмите сік з лимона і додайте туди цукрову пудру, перемішайте. Повинна вийти густа біла маса. Розділіть її на 3 частини і кожну вмішайте фарбу.

Готові пончики занурюйте в глазур і прикрашайте кондитерської обсипанням.

Булочки з курагою і лимоном

Продукти на 14 — 18 штук:

  • дріжджове тісто
  • 1 яйце
  • 500 грам кураги
  • 1 — 1.5 лимона
  • цукор
  • 1.5 столові ложки маку

Приготування:

1. Курагу замочіть на 30 хвилин в теплій воді. Лимон розрізати на 4 частини і видаліть кісточки. Двічі перекрутіть курагу з лимоном і змішайте з цукром. Додавайте цукор за смаком.

Дивіться також:  Пиріг з полуницею: 4 рецепти смачною випічки в духовці

2. Візьміть шматочок тіста, розкачати в корж діаметром 8 див. Покладіть в центр начинку і заліпіть краю коржі по центру (як ліплять біляші), щоб начинка виявилася усередині тесту.

Вийшов колобок з начинкою акуратно розкачайте в коржик. Зробіть на ньому 4 розрізу. Випічка повинна бути красивою.

3. Вийдуть 4 пелюстки. На кожній пелюстці посередині зробіть по одному розрізу, але не до кінця.

4. Потім заліпіть краю кожної пелюстки всередину.

Так зробіть все булочки. Викладіть їх на деко, змастіть збитим яйцем і в центр кожної квіточки насипте мак.

5. Випікайте до рум’яного кольору. Випічка у вигляді булочок з курагою, лимоном і маком готова.

Кекси «Зайчики»

Продукти на 12 штук:

1. Для вушок:

  • 100 грам маргарину
  • 1 яйце
  • 2 — 3 склянки борошна
  • 1/2 склянки цукру

2. Для крему:

  • 1/2 склянки вершків
  • 500 грам сирного крем-сиру
  • 1 склянка цукрової пудри
  • 1 чайна ложка лимонного соку
  • 1 — 2 столові ложки сиропу з червоного варення

Приготування:

1. Розітріть маргарин з борошном і цукром, додайте яйце, замісити м’яке тісто. На 40 хвилин приберіть його в холодильник.

Потім дістаньте і розкачайте його. Виріжте 12 пар вушок для зайчиків. Випікайте їх до рум’яності.

2. Для крему збийте вершки з цукровою пудрою до консистенції масла.

Окремо збийте крем-сир. Потім з’єднайте ці маси, влийте лимонний сік і ще трохи збийте. Крем розділіть на дві частини. В одну додайте сироп.

3. Верх кексів покрийте кремом, вставте вушка і зробіть мордочку: з драже зробіть носик і очі, а з спагетті — вуса.

Віночки для яєць — оригінальна випічка

Продукти на 10 штук:

  • дріжджове тісто
  • 1 яйце
  • рослинна олія
  • 10 варених яєць

Приготування:

Дивіться також:  Манник: 4 рецепту приготування пісної випічки

Дріжджове тісто розділіть на 3 частини. Кожну розкатати в тонкий джгут. Потім з цих джгутів зліпіть косичку.

Отриману косичку розділіть на відрізки довжиною 15 див Поверніть кожен відрізок в кільце і заліпіть краю.

Розкладіть отримані віночки на змащений маслом деко. У центр кожного вінка вставте варене яйце, загорнуту у фольгу.

Залиште булочки підніматися на 40 хвилин. Після чого акуратно покрийте збитим яйцем і випікайте в нагрітій до 180 градусів С духовці до рум’яного кольору.

Випічка — пасхальні ягнята

Продукти:

  • 500 грам борошна
  • 180 мл молока
  • 100 грам вершкового масла
  • 80 грам цукру
  • 50 грам дріжджів
  • 3 жовтки

Начинка: 270 грамів борошна, 130 грам вершкового масла, 130 грам цукрової пудри, 1 жовток, кокосова стружка, джем або мед, мак
Приготування:

Борошно просіяти гіркою, зробити поглиблення. Дріжджі розвести в теплому молоці, вилити у заглиблення, присипати борошном, накрити і залишити на 10 хвилин.

Додати цукор, масло, сіль, жовтки і замісити тісто. Поставити в тепле місце на 30 хвилин.

Тісто розділити на 12 частин. Вирізати ягнят за шаблоном з картону і викласти їх на вистелений пергаментом деко.

Потім змастити кожного ягняти джемом або медом. Борошно, масло, кокосову стружку і цукрову пудру змішати в крихту і викласти на джем. Змастити жовтком голову і ноги, області копитець присипати маком, замість очей вдавити квітка приправи «Гвоздика». Випікати 15 хвилин при 180 градусах С.

Є спеціальні формочки для випічки ягнят.

Тоді випічка з ягнятами буде виглядати ось так.

Смачне пасхальне печиво — відео рецепт

Наступають святкові дні великоднього тижня і Світле Воскресіння. Вам потрібно визначитися вже, яка випічка буде прикрашати ваш святковий стіл.

Дивіться також:  Рецепт печива з глазурю на Новий рік в домашніх умовах