Вівсяний кисіль Ізотова: користь і шкода

Лікар на прізвище Ізотов прославився не тільки тим, що зумів знайти нове застосування вівсяним пластівців. Будучи мікробіологом, В. К. Ізотов виявив, що сквашеного вівсяні пластівці сприяють якісному очищенню організму і збільшують його опірність інфекціям. Рецепт приготування киселю далеко не особиста розробка Ізотова. Мікробіолог тільки адаптував старовинний рецепт приготування під сучасні реалії і запатентував його.

Як діє вівсяний кисіль Ізотова: користь і шкоду цього продукту обов’язково будуть розглянуті в даній статті. Для початку з’ясуємо, які компоненти входять до складу диво-еліксиру. Для приготування киселю необхідно 3,5 л води, 0,5 кг вівсяних пластівців, 100 мл кефіру. Всі інгредієнти змішуються, накриваються кришкою і забираються в темне місце. Щільно закривати ємність не слід, інакше в процесі бродіння кришку зірве. Переброженную суміш зціджують і отриману рідину відстоюють. У результаті виходить дві субстанції: прозорий фільтрат, який йде на приготування квасу, і, власне, основа для киселю. На дві склянки води беруть 4 ст. л. основи. Доводять до кипіння, охолоджують. Так і виходить знаменитий вівсяний кисіль Ізотова, користь якого неоціненна, а шкоду (якщо він взагалі має місце бути) мінімальний.

Вплив вівсяного киселю на організм

У лікувальних цілях використовують як рідина, відфільтровану після бродіння, так і слабо концентровану рідину, яку отримують шляхом промивання вівсяних пластівців. Перша підходить для лікування шлунково-кишкових захворювань на фоні зниженої кислотності. Друга – для оздоровлення організму при нормальній секреції шлунка.

Вівсяний кисіль Ізотова не має шкоди, а його користь для здоров’я неоціненна. Він сприяє нормалізації обмінних процесів, пригнічує апетит, хоча сам по собі є дуже ситним. Більш потужного засобу для очищення кишечника складно знайти. Кисіль Ізотова нормалізує стілець, позбавляє від закрепів, захищає організм від токсинів. Висока користь і повна відсутність шкоди роблять кисіль Ізотова бажаним на кожному столі.

Дивіться також:  Грибок у ванній кімнаті: як видалити

Серед компонентів киселя:

  • білок – чудовий еліксир може бути рекомендований до застосування під час схуднення, так як поповнює дефіцит білка в організмі і позбавляє від відчуття голоду;
  • мінерали – вівсяний кисіль багатий фтором, кальцієм, залізом, магнієм, калієм;
  • вітаміни – збалансований вітамінний склад включає вітаміни групи В,РР, А і Е;
  • амінокислоти – кисіль, приготовлений за рецептом Ізотова, може похвалитися високим вмістом лізину, холіну та ін.

Готувати кисіль можна не тільки з пластівців, але і з подрібненого вівса. В останньому випадку виходить більш якісну сировину, адже в процесі бродіння воно не схильне до втрати цілющих властивостей. А ось пластівці швидкого приготування для лікувального киселю не підійдуть. Висока ймовірність того, що приготовлена суміш взагалі не заграє.

Рекомендується включати вівсяний кисіль Ізотова в щоденний раціон. Продукт абсолютно безпечний, і організм тільки буде радий такому гастрономічного «подарунку».

Загрузка...

Користь і шкода вівсяного киселю Ізотова

Отримати шкоди від вживання чарівного киселя практично неможливо, якщо тільки не випивати концентрат великими дозами при підвищеній кислотності. А ось про користь запатентованої розробки Ізотова можна говорити довго.

Вівсяної кисіль сприяє розщепленню жирової тканини і виведенню холестерину. Він покращує роботу серцево-судинної системи і стимулює перистальтику кишечника. Серед інших переваг розробки Ізотова:

  • зміцнює імунітет,
  • перешкоджає передчасному старінню,
  • поповнює дефіцит вітамінів,
  • підвищує працездатність,
  • благотворно діє на нервову систему.

Вівсяний кисіль без перебільшення можна назвати їжею богів, але не тому, що продукт, що володіє дивовижним смаком, хоча і це теж важливо, а тому що вівсяний кисіль продовжує життя, дарує здоров’я, рятує від хронічної утоми й невдоволення собою. Здоровий і бадьорий людина не може перебувати в зневірі. Щоб день пройшов добре, його потрібно починати з чашки вівсяного киселю. Відзначено, що вівсяний кисіль також благотворно позначається на стані шкіри: проходять прищі, жирний блиск, з’являється здоровий рум’янець, зникає в’ялість.

Дивіться також:  Діловий одяг: основні правила стилю

Кисіль можна приймати самостійно, а можна урізноманітнити його смак шляхом введення додаткових інгредієнтів: свіжих фруктів, варення, горіхів. Кисіль добре поєднується з медом. Для аромату в готовий кисіль можна додати щіпку кориці. Вона підсилить дію лікувального складу, підвищить працездатність, покращує розумову діяльність. Смак киселя виражений слабо. Не всім по душі цей нейтральний на смак і нагадує рідкий клей продукт. Але вмілі господині експериментують з інгредієнтами і створюють свій унікальний вівсяний кисіль, який не тільки несе користь для здоров’я, але і відрізняється відмінним смаком.