Хачапурі рецепти: з різними начинками і смачними способами приготування

Хачапурі — це грузинська коржик з сиром. Готується вона по-різному: з дріжджового, листкового тіста прісного і. Для начинки використовується імеретинський або сулугуні. Звичайно, це в ідеалі, але можна і відступити. Начинка може бути і інший: з картоплі, квасолі.

Кожна господиня готує хачапурі по-своєму, тому відступи від класичних рецептів приготування можливі. Та й кількість борошна може бути різним. Тому далі у статті ви знайдете слова (борошна — скільки буде потрібно). Хороша господиня борошно кладе на око, довіряючи своєму досвіду.

І тим не менш навчитися приготувати хачапурі можна — це просто і швидко. У статті ви знайдете багато рецептів з різними начинками і як їх можна зробити різними способами.

Рецепт хачапурі з сиром з фото: з дріжджового тіста (перший спосіб)

Тісто:

  • борошно = 2 1/2 склянки
  • яйце = 1 шт.
  • молоко = 1/2 склянки
  • дріжджі = 30 г
  • сіль = 1/4 чайної ложки

Начинка:

  • сулугуні = 250 м
  • жовток для змащування

Приготуйте дріжджове тісто, дайте добре підійти.

Розімніть сир руками в однорідну масу.

Відокремте невеликий шматок тіста і розімніть його в коржик.

Зверху покладіть грудку сиру приблизно такого ж об’єму. Тісто защепніть, щоб сир виявився всередині кулі з тіста.

Потім розімніть руками в тонкий корж діаметром близько 20 див.

Верх коржа густо змастіть яєчним жовтком.

І випікайте в гарячій духовці до готовності.

Це найбільш поширений і простий варіант.

Дивіться також:  Манник: 4 рецепту приготування пісної випічки