Холодець (холодець) з риби — 9 простих і смачних рецептів

Хочете дізнатися як смачно і просто приготувати холодець з риби ? Тоді корисну інформацію на цю тему ви можете прочитати прямо зараз.

Холодець з курки готувати простіше, там немає таких гострих кісточок, як в приготуванні холодцю з риби.

Такий холодець на святковому столі виглядає красиво (шедевр своїми руками), загадково і завжди хочеться спробувати його на смак.

Спосіб приготування

  1. Рибу обробити на філе з шкірою без кісток.
  2. Обережно видаліть серцевину і наріжте на порційні шматки.
  3. З відходів зваріть міцний бульйон, додавши цибулю, паприку, сіль.
  4. Потім покладіть в бульйон шматки риби і варіть до готовності.
  5. Обережно вийміть філе, процідіть бульйон, додайте в нього желатин. Розмішайте.
  6. Шматки викладіть на блюдо, залийте підготовленим желе і дайте йому охолонути.
  7. Перед подачею заливного карпа прикрасити нарізаним зеленим перцем, помідорами, крутими яйцями (або так, як на фото).

Ви можете прикрасити заливне з коропа по-різному так, як дозволить ваша фантазія.

Холодець з риби без желатину — рецепт з фаршированими шматками карпа

Знайомтеся з смачним і оригінальним рецептом фаршированого заливного з риби. Якщо хтось з читачів робив його або пробував в гостях — відгукніться, хочеться дізнатися вашу думку. Я вважаю такий рецепт — шедевром у творчості заливних страв.

Потрібно:

  • Короп — 3 — 3.5 кг (2 шт)
  • Цибуля ріпчаста — 3 шт.

  • Морква — 2 шт.
  • Яйце — 2 шт.
  • Молоко 200 мл
  • Батон — м’якушка
  • Петрушка, лавровий лист, перець чорний горошком, перець запашний, гвоздика, кмин, приправа для риби, часник, цукор, сіль

Приготування

  1. Розбираємо рибу: Спочатку очищаємо від луски і слизу, промиваємо холодною водою. Потім розрізаємо черевце від голови до анального отвору і очищаємо від нутрощів. Всередині черевця знімаємо чорні плівки. З голови видаляємо зябра.

Якщо при потрошінні була допущена необережність і жовч розлилася, рибу треба негайно промити, а місце, на яке потрапила жовч, натерти сіллю і знову ретельно промити.

2. Оброблену рибу потрібно ретельно промити і обсушити рушником.

3. Від карпов відрізаємо голови і хвости і кладемо окремо на тарілку.

4. На іншу тарілку кладемо нарізаних на шматочки тушок карпов.

5. Подальша наша мета відокремити шкіру від м’яса і зняти її. Беремо шматочок з хвостом, встромляємо ніж і рухаємо його по колу шматочки, тим самим відрізаємо шкіру від м’ясного шматочка.

6. Знімаємо всю шкіру риби з хвоста.

7. Потім кісточку відрізаємо ножем.

8. У нас залишається хвостик риби з шкірою, а всередині порожньо.

9. Те ж саме проробляємо з іншими шматочками риби — відрізаємо шкіру від м’ясного шматочка.

Дивіться також:  Шашлик з баранини з найсмачнішим маринадом, щоб мясо було мяким

10. Далі, від м’ясних шматочків відокремлюємо з допомогою ножа м’ясо і кладемо в чисту тарілку. Бачимо, що для фаршу м’яса достатньо.

11. Кісточки від шматочків без м’яса, складаємо в тарілку з головами і хвостами.

12. Перед вами тарілка з відокремленою шкірою від м’ясних шматочків риби.

13. Подивіться, шкіра не зовсім гола, на ній є і м’ясні ділянки — це теж добре і нехай так і буде.

14. На дно порожній каструлі складаємо голови, хвости і кісточки з відрізаним м’ясом. Додаємо головки очищеного цибулі, моркви, лавровий лист і всі спеції.

15. Заливаємо водою, трохи солимо і варимо 30 хвилин, після закипання. Потім рибу дістанемо, а бульйон процідимо через сито з марлею, він нам дуже потрібен.

Готуємо фарш в заливне

16. З шматка батону вирізаємо м’якуш і кришимо його в тарілочку.

17. Заливаємо крихти батона молоком.

18. Розминаємо трохи виделкою і відставляємо в сторону для набухання.

19. Гілочки петрушки подрібнюємо ножем, як на фото.

20. Моркву натираємо на крупній тертці і кладемо в миску.

21. З допомогою м’ясорубки подрібнюємо рівномірно м’ясо риби і ріпчасту цибулю.

22. Створюємо фарш для фарширування з наступних компонентів: натерта морква, фарш з риби, 2 сирих яйця, цибулі, набрякла м’якоть батона, приправа для риби, нарізану петрушку, трохи часнику, щіпка цукру, сіль. Все ретельно перемішуємо.

Фаршируємо шкірку риби

23. Начиняємо шкірку риби приготованим фаршем. Перед вами об’ємний шматок фаршированого хвоста.

24. Фаршируємо всю іншу шкірку карпа, утворюючи об’ємні шматочки.

25. Пальцями руки натискаємо на фарширований шматочок, щоб він був більш твердим і акуратним.

26. Ось так виглядають фарширована шкірка. Зовнішньо — являє собою, як нарізані шматки звичайної риби.

27. Кладемо фаршировані шматки на дно каструлі і заливаємо процідженим бульйоном.

28. Бульйону заливаємо так, щоб він покрив рибу і варимо 30 хвилин. Якщо у вас залишився бульйон, не виливайте в мийку, а вилийте на тарілочку, він загусне і ви з задоволенням можете з’їсти його, навіть без риби.

29. Минуло 30 хвилин, вимикаємо вогонь, дістаємо шматочки риби, викладаємо в різні тарілочки і бачимо фарш не випав, так і повинно бути.

Формуємо заливне

30. До шматочках риби кладемо кружечки моркви і заливаємо бульйоном з каструлі. Чекаємо остигання бульйону і ставимо на ніч у холодильник.

31. Після застигання нарізаємо холодець на красиві шматочки і формуємо святкове блюдо.

Страва з фаршированими шматками карпа без желатину ставимо на стіл і чекаємо реакції від гостей.

Холодець з окуня з креветками і желатином — відео

Прикрасити страву креветками і пластинками з лимона дуже просто і цікаво. Спробуйте !

Дивіться також:  Страви з кабачків: 9 смачних рецептів страв з кабачків з фото

Холодець (холодець) «Золота рибка» з червоної риби

Потрібно:

  • 1 кг будь-якої червоної риби
  • 400 г обрізків риби
  • 2 ст. ложки оцту
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • Лавровий лист, чорний перець горошком, зелень, 1 ч. л. солі
  • 1 пакетик подрібненого желатину
  • 2 яєчних білка
  • Каперси або огірок для прикраси

Спосіб приготування:

  1. Налийте в каструлю 2 літри води, покладіть всі компоненти: червону рибу з обрізками, моркву, цибулину неочищену, всі спеції і варіть 30 хвилин. Вміст каструлі має зменшитися на 1/4 частину.
  2. Вийміть рибу з бульйону і наріжте невеликими шматками.
  3. Залишився бульйон процідіть через сито.
  4. Моркву наріжте кружечками.
  5. Візьміть желатин і на кілька хвилин замочіть в холодній воді.
  6. Білки збийте в густу піну.
  7. Бульйон поставте на газ і доведіть до кипіння, додайте в нього желатин і збиті білки. Доведіть бульйон знову до кипіння і відразу зніміть з вогню. Потім процідіть через марлечку.
  8. В приготовані формочки покладіть по шматку риби, прикрасьте кружечками моркви, скибочками огірка або каперсами (або як на фото), зеленню і з ложки залийте прозорим бульйоном у два-три прийоми, щоб закріпити прикраси.
  9. Потім знову залийте рівним шаром бульйону всі формочки і поставте в холодильник для застигання.

Блюдо готове і його можна поставити на святковий стіл.

Заливне з тріски «Царство Посейдона»

Вимагається:

  • 1 кг тріски
  • Відварені овочі, варені яйця, лимон, зелень — для прикраси

Спосіб приготування

Риба при чищенні не буде вислизати з рук, якщо пальці натерти сіллю.

  1. Очищену рибу відваріть і приготуйте з бульйону міцне желе.
  2. Візьміть велику неглибоку каструлю і наповніть її колотим льодом.
  3. У каструлю поставте високі келихи або склянки. Це будуть форми для риби.
  4. В них потроху наливайте желе, викладаючи по стінках різні варені овочі, попередньо нарізані на шматочки різної форми. В саму середину покладіть шматочки риби

Дайте заливного постояти 2 години для застигання, а потім викладіть на велике блюдо, перевернувши.

Холодець з рибного філе (хека, минтая, наваги)

Потрібно:

  • 1 кг рибного філе(хек, минтай, навага)
  • 50 г желатину
  • 2 банки майонезу
  • 20 г лимонного соку
  • Коріння петрушки, селери, 2 цибулини, 2 морквини, 6 лаврових листочків, овочі для оформлення, зелень

Спосіб приготування

  1. Почистіть рибу. Відходи помийте, але не викидайте.
  2. Залийте відходи холодною водою, покладіть петрушку, коріння, цибулю, моркву і доведіть до кипіння на великому вогні. Коли закипить, зменшіть газ і варіть ще 1 годину.
  3. У гарячий бульйон покладіть шматки риби і варіть ще деякий час. Як тільки риба буде готова, вийміть її з каструлі, а бульйон процідіть через сито і дайте охолонути. Повинно залишитися близько 1 літра бульйону.
  4. Покладіть в бульйон желатин на 30 — 40 хвилин, потім нагрійте, постійно помішуючи, але не доводите до кипіння. Тепер бульйон потрібно освітлити. Зараз уважно прочитайте правила приготування прозорого желе для заливної риби:

Для освітлення влийте гарячий бульйон оцет або лимонний сік. Для відтяжки візьміть сік риби, отриманий під час відтавання, і 2 сирих яйця, добре все це перемішайте і розбавте п’ятьма такими ж частинами холодного бульйону.

Гарячий бульйон знову поставте на маленький вогонь і тонкою цівкою влийте в нього відтяжку. Доведіть до кипіння і, як тільки закипить, зробіть вогонь мінімальним. Через 15 — 20 хвилин відтяжка осяде на дно. Візьміть бульйон і процідити через серветку. Гаряче желе готове.

Відлийте трохи гарячого і прозорого желе для подальшого прикраси.

Дивіться також:  Кабачки фаршировані фаршем і запечені в духовці

5. Готову рибу охолодіть, очистіть від усіх кісточок і наріжте на шматочки.

6. Коли желе застигне, додайте в нього майонез і як слід перемішайте. Трохи желе залиште для прикраси. Шматочки риби викладіть на велике блюдо, прикрасьте за бажанням і розподіліть желе. Дайте страві трохи застигнути на холоді і залийте зверху залишеним для прикраси желе з майонезом.

7. Тепер, коли вже все готово можна зайнятися прикрасою. Для цього підійдуть свіжі або солоні огірки, варені морква чи картопля, болгарський перець або горошок, помідори, маслини, редис, яйця, лимон, зелень.

8. У прозорому желе, яку ви залишили для прикраси, змочіть скибочки овочів і розкладіть їх по поверхні. Потім обережно залийте блюдо желе і дайте йому остаточно застигнути.

Риба заливна «Казка про рибака і рибку»

Вимагається:

  • 160 г осетра
  • Лимон
  • Морква
  • 130 г готового желе
  • Зелень і соус — хрін

Приготування рецепта

  1. Рибне філе відваріть, остудіть і наріжте на шматочки.
  2. На деко або у велику неглибоку форму налийте тонким шаром желе і дайте застигнути. На нього зверху викладіть шматки риби так, щоб між ними залишалися невеликі проміжки.
  3. Прикрасьте зеленню, морквою, лимоном. Зміцніть застиглим желе. Обережно залийте залишилися желе, щоб його шар товщиною трохи менше 1 див.
  4. Коли страва остаточно застигне, викладіть його з дека і наріжте на невеликі порції, захоплюючи шматочки риби.

Подавайте заливне на блюдо з овочевим гарніром або без гарніру. Окремо подайте соус — хрін.

Як приготувати рибний холодець з товстолобика — відео

Стаття закінчилася і дуже б хотілося, щоб вона вам сподобалася і в результаті вашої кулінарної діяльності на святковий стіл з’являлися не просто апетитні холодцы, заливні і холодці, а творчі шедеври.