Холодець (холодець) з риби — 9 простих і смачних рецептів

Хочете дізнатися як смачно і просто приготувати холодець з риби ? Тоді корисну інформацію на цю тему ви можете прочитати прямо зараз.

Холодець з курки готувати простіше, там немає таких гострих кісточок, як в приготуванні холодцю з риби.

Такий холодець на святковому столі виглядає красиво (шедевр своїми руками), загадково і завжди хочеться спробувати його на смак.

Спосіб приготування

  1. Рибу обробити на філе з шкірою без кісток.
  2. Обережно видаліть серцевину і наріжте на порційні шматки.
  3. З відходів зваріть міцний бульйон, додавши цибулю, паприку, сіль.
  4. Потім покладіть в бульйон шматки риби і варіть до готовності.
  5. Обережно вийміть філе, процідіть бульйон, додайте в нього желатин. Розмішайте.
  6. Шматки викладіть на блюдо, залийте підготовленим желе і дайте йому охолонути.
  7. Перед подачею заливного карпа прикрасити нарізаним зеленим перцем, помідорами, крутими яйцями (або так, як на фото).

Ви можете прикрасити заливне з коропа по-різному так, як дозволить ваша фантазія.

Холодець з риби без желатину — рецепт з фаршированими шматками карпа

Знайомтеся з смачним і оригінальним рецептом фаршированого заливного з риби. Якщо хтось з читачів робив його або пробував в гостях — відгукніться, хочеться дізнатися вашу думку. Я вважаю такий рецепт — шедевром у творчості заливних страв.

Потрібно:

  • Короп — 3 — 3.5 кг (2 шт)
  • Цибуля ріпчаста — 3 шт.

  • Морква — 2 шт.
  • Яйце — 2 шт.
  • Молоко 200 мл
  • Батон — м’якушка
  • Петрушка, лавровий лист, перець чорний горошком, перець запашний, гвоздика, кмин, приправа для риби, часник, цукор, сіль

Приготування

  1. Розбираємо рибу: Спочатку очищаємо від луски і слизу, промиваємо холодною водою. Потім розрізаємо черевце від голови до анального отвору і очищаємо від нутрощів. Всередині черевця знімаємо чорні плівки. З голови видаляємо зябра.

Якщо при потрошінні була допущена необережність і жовч розлилася, рибу треба негайно промити, а місце, на яке потрапила жовч, натерти сіллю і знову ретельно промити.

2. Оброблену рибу потрібно ретельно промити і обсушити рушником.

Дивіться також:  Шніцель: прості рецепти з насолодою смаку

3. Від карпов відрізаємо голови і хвости і кладемо окремо на тарілку.

4. На іншу тарілку кладемо нарізаних на шматочки тушок карпов.

5. Подальша наша мета відокремити шкіру від м’яса і зняти її. Беремо шматочок з хвостом, встромляємо ніж і рухаємо його по колу шматочки, тим самим відрізаємо шкіру від м’ясного шматочка.

6. Знімаємо всю шкіру риби з хвоста.

7. Потім кісточку відрізаємо ножем.

8. У нас залишається хвостик риби з шкірою, а всередині порожньо.

9. Те ж саме проробляємо з іншими шматочками риби — відрізаємо шкіру від м’ясного шматочка.