Хочете дізнатися як смачно і просто приготувати холодець з риби ? Тоді корисну інформацію на цю тему ви можете прочитати прямо зараз.
Холодець з курки готувати простіше, там немає таких гострих кісточок, як в приготуванні холодцю з риби.
Такий холодець на святковому столі виглядає красиво (шедевр своїми руками), загадково і завжди хочеться спробувати його на смак.
Спосіб приготування
- Рибу обробити на філе з шкірою без кісток.
- Обережно видаліть серцевину і наріжте на порційні шматки.
- З відходів зваріть міцний бульйон, додавши цибулю, паприку, сіль.
- Потім покладіть в бульйон шматки риби і варіть до готовності.
- Обережно вийміть філе, процідіть бульйон, додайте в нього желатин. Розмішайте.
- Шматки викладіть на блюдо, залийте підготовленим желе і дайте йому охолонути.
- Перед подачею заливного карпа прикрасити нарізаним зеленим перцем, помідорами, крутими яйцями (або так, як на фото).
Ви можете прикрасити заливне з коропа по-різному так, як дозволить ваша фантазія.
Холодець з риби без желатину — рецепт з фаршированими шматками карпа
Знайомтеся з смачним і оригінальним рецептом фаршированого заливного з риби. Якщо хтось з читачів робив його або пробував в гостях — відгукніться, хочеться дізнатися вашу думку. Я вважаю такий рецепт — шедевром у творчості заливних страв.
Потрібно:
- Короп — 3 — 3.5 кг (2 шт)
- Цибуля ріпчаста — 3 шт.
- Морква — 2 шт.
- Яйце — 2 шт.
- Молоко 200 мл
- Батон — м’якушка
- Петрушка, лавровий лист, перець чорний горошком, перець запашний, гвоздика, кмин, приправа для риби, часник, цукор, сіль
Приготування
- Розбираємо рибу: Спочатку очищаємо від луски і слизу, промиваємо холодною водою. Потім розрізаємо черевце від голови до анального отвору і очищаємо від нутрощів. Всередині черевця знімаємо чорні плівки. З голови видаляємо зябра.
Якщо при потрошінні була допущена необережність і жовч розлилася, рибу треба негайно промити, а місце, на яке потрапила жовч, натерти сіллю і знову ретельно промити.
2. Оброблену рибу потрібно ретельно промити і обсушити рушником.
3. Від карпов відрізаємо голови і хвости і кладемо окремо на тарілку.
4. На іншу тарілку кладемо нарізаних на шматочки тушок карпов.
5. Подальша наша мета відокремити шкіру від м’яса і зняти її. Беремо шматочок з хвостом, встромляємо ніж і рухаємо його по колу шматочки, тим самим відрізаємо шкіру від м’ясного шматочка.
6. Знімаємо всю шкіру риби з хвоста.
7. Потім кісточку відрізаємо ножем.
8. У нас залишається хвостик риби з шкірою, а всередині порожньо.
9. Те ж саме проробляємо з іншими шматочками риби — відрізаємо шкіру від м’ясного шматочка.