Яблука мочені у відрі на зиму — авторитетна і смачна заготовка. Хороший врожай яблук дозволяє застосувати спосіб мочіння і зберегти плоди на зиму в домашніх умовах.
Для мочіння краще використовувати кислі і міцні сорти. Плоди не повинні бути м’якими і солодкими. Краще всього підходять яблука пізніх сортів, добре визрілі: Антонівка, Аніс, Пепін, Тітовка.
Перед вимочуванням пізні сорти повинні вилежатися протягом двох тижнів. В цілому витримування мочених яблук зазвичай становить 30-40 днів. Протікає процес приготування схожий на заготівлю мочіння плодів у банках.
Як зробити мочені яблука на зиму з солодом
Дізнайтеся, як правильно приготувати яблука мочені у відрі за старовинним рецептом.
Спосіб приготування:
1. Яблука потрібно перебрати і промити холодною водою.
Дно відра можна вистилати свіжою і дрібно подрібненої житньою соломою, яку потрібно промити і обшпарити окропом.
2. У нашому рецепті замість соломи вистилаємо дно відра чорносмородиновими і вишневими листям. Викладаємо На листя рядами плоди яблук плодоніжками догори.
3. Готуємо сусло. У каструлю наливаємо 10 літрів води, всипаємо в неї 250 г цукру, 50 г солі і 100 г солоду (або квасного сусла). Все перемішуємо. Готове Сусло.
4. Виливаємо сусло у відро з яблуками.
5. Зверху плодів укладаємо знову листя смородини і вишні (або кладемо солому). Яблука закриваємо тарілкою і ставимо вантаж.
6. Залиті суслом плоди повинні постояти так при температурі 22-25 градусів для бродіння протягом 3-4 днів. Надалі зберігати яблука потрібно при температурі не вище +15 градусах і не нижче -6 градусів.
Відео про те, як зробити яблука мочені у відрі за старовинним класичним рецептом
Якщо у вас є льох і багато яблук, то ви просто повинні зробити такий рецепт на зиму від якого потім будете в захваті.
Щоб смак був приємним, вибирайте правильні сорти, дотримуйтесь пропорції в приготуванні і слідкуйте за часом витримки.
Рецепт мочених яблук Антонівка в бочці з соломою в домашніх умовах
Дізнайтеся рецепт, перевірений десятиліттями, зі смаком з дитинства. Точно також можна приготувати яблука мочені у відрі.
Метод приготування:
1. Зібрані яблука повинні полежати і пустити запах, щоб у них утворився крохмаль. Потім їх потрібно вимити і трохи обсушити в ящиках.
2. Запарюємо житню солому окропом на 20-30 хвилин, щоб вона розігрілася і набухла. Лопаткою намагаємося втопити весь її верхній шар. Це буде нашою закваскою.
В процесі запарювання окропом житня солома стає м’якою і податливою. Вона така і потрібна, щоб легко вклалася в круглу бочку.