Як приготувати лосось швидко і смачно на сковороді з соусом

Іноді дуже хочеться з’їсти шматочок смачної риби і відразу постає питання: Як смачно приготувати лосось в домашніх умовах. Відповідь є у французькій рецепті, в якому порція риби береться невелика. З’ївши таку порцію голодним не залишитеся.

Рецепт поширився з острова Нуармутье. де можна зловити прісноводну рибу лосось. А там де ловлять рибу, значить і готувати її можуть по своєму і дуже смачно.

Нам завжди цікаві рецепти рибних страв з інших країн. Це цікаво, дізнатися. як правильно готують і що їдять іноземці.

Як смачно приготувати лосось на сковороді зі щавлем

Дізнайтеся поєднання ніжною, пружною риби і незвичайного соусу, щоб дати свою оцінку.

Потрібні продукти:

  • філе лосося — 200 г
  • вода — 1/2 склянки
  • букет пряних трав — м’ята, базилік, розмарин
  • печериці — 200 г
  • цибулю-шалот — 200 г
  • вершки — 200 мл
  • щавель — 200 г
  • сіль і перець — за смаком

Спосіб приготування:

Як ви вже помітили, що ароматні трави використовуються в зовсім невеликій кількості. Букет з них може бути зібраний в довільному порядку. Можна свіжі трави замінити пучками сухих трав. Отже, спочатку готуємо соус.

У такому разі візьміть щіпку м’яти, пучок базиліка і щіпку розмарину. Такий підхід вважається класичним і безпрограшним.

У каструльку першим ділом налийте півсклянки води, насипте в неї ароматні трави і доведіть до кипіння. Відразу ж після цього додайте у воду нарізані печериці та цибулю-шалот. Потім зменшіть вогонь і проваріть 8-10 хвилин.

Зніміть каструльку з вогню і подрібніть вміст блендером до пюреподібної маси.

Влийте в каструлю вершки і знову поставте на вогонь і доведіть до кипіння.

Зверніться до щавелю. Його не потрібно дрібно нарізати або кришити. Приготувати лосось треба з соусом, в якому будуть цілі листочки. Тому залиште дрібні листочки щавлю цілими, а великі розріжте навпіл або на три частини. Стебла в соус додавати не потрібно.

Дивіться також:  Горбуша в духовці. 7 рецептів запікання соковитою червоною риби

Потримайте соус зі щавлем на вогні не більше однієї хвилини після закипання. Зніміть каструлю з плити, посоліть і поперчіть за смаком.

Візьміть чисту суху сковороду з антипригарним покриттям. Філе лосося розрізати на порційні шматки і швидко зажарте без олії з двох сторін. Буквально за дві хвилини з кожного боку.

Викладіть порції засмаженою риби на теплі тарілки, полийте чудовим соусом і подаємо до столу.

Смачно запивати приготований лосось білим вином.

Приємного апетиту !

Відео про те. як приготувати філе лосося з дуже смачним соусом

Подивіться інший рецепт схожий на перший, а от соус готується по іншому виходить теж смачно.

Приготувати лосось на сковороді можна швидко і просто за іншими рецептами, які ви знайдете в наступних випусках.