Сьогодні оцінимо корисні властивості морської риби горбуші і звернемо увагу до питання: Як засолити горбушу ? Відповідь на яке хвилює багатьох читачів. Особливо тих, хто розуміє незамінну і особливу цінність морської риби, як джерела білка.
Вчені виявили, що білки риб володіють дуже важливою здатністю зв’язувати деякі отруйні речовини в важкорозчинні комплекси, які потім виводяться з організму людини.
У статті розглянемо правильну оброблення тушки риби та способи засолювання різними шматочками. Дивіться рецепти, аналізуйте, вибирайте — домашні умови дозволяють імпровізувати по-своєму.
Як засолити горбушу в домашніх умовах «як сьомгу» — малосольный спосіб в розсолі
Зараз ви дізнаєтеся, як приготувати швидко і смачно слабкосолений горбушу шматочками в розсолі. Горбуша перетворюється на ніжну та смачну «сьомгу».
Нам буде потрібно:
- Горбуша — 1 кг
- Вода — 1 літр
- Сіль — 5 ст. ложок
- Рослинна олія — 50 — 100 мл
Спосіб приготування
- Щоб легше було розрізати горбушу, беремо її не до кінця розморожену. Почистимо, відріжемо голову, хвіст і плавники (нижче є відео, як правильно почистити червону рибу). Нарізаємо на шматочки шириною 12 — 15 мм.
2. Шматочки розрізаємо ще раз навпіл. При бажанні можете прибрати кісточки і шкірку.
3. У глибоку миску наливаємо 1 літр кип’яченої води кімнатної температури. Додаємо 5 ложок солі і розмішуємо до її розчинення.
4. Опускаємо в розчин шматочки риби, щоб вони були повністю покриті розчином. Тримаємо рибу в розсолі 10 хвилин — не більше, інакше вона буде пересолена.
5. Пройшло 10 хвилин. Дістаємо рибу на паперовий рушник і зверху теж промокнем.
6. Потім укладаємо шматочки риби в контейнер і поливаємо зверху рослинним маслом.
7. Закриваємо зверху кришкою і прибираємо в холодильник на 30 — 40 хвилин.
8. Минуло 40 хвилин. Дістаємо рибу, укладаємо на тарілку і подаємо до столу. Готове.
9. Прикрашаємо страву лимоном, цибулею або так, як дозволяє ваша фантазія.
Як засолити горбушу смачно видно на ароматних шматочках на фото вище.
Можна використовувати таку рибу в інших стравах. Наприклад, в салат, в начинку для млинців.
Такий спосіб засолювання підходить для всіх видів червоної риби.
Обробка та оброблення червоної риби — відео
Оброблення риби починають з видалення луски, використовуючи спеціальні рыбочистки або тертку. Розморожування мороженої риби перед обробленням і кулінарним використанням — операція досить непроста, як може здатися на перший погляд.
Від того, як правильно ви разморозите рибу, багато в чому будуть залежати ніжність її м’яса, смак і аромат, а також кількість втрат харчових речовин.