Закуска з перцю завжди радує око, якщо вона стоїть на столі. В даний час перець користується популярністю у всьому світі і, безсумнівно, у наших російських сім’ях. Варіантів його використання практично невичерпні.
Сьогодні цей чудовий овоч садять у всіх присадибних ділянках. А також його можна купити цілий рік у магазинах. І все тому що Всі знають, що в ньому дуже багато поживних речовин для організму.
Заготовки на зиму з перцю відомі і улюблені, а саме:
- Перець маринований різаний в банках
- Цілий перець на зиму
- Заготівля салату з перцю
- Солоний перець на зиму
- Папрікаш з перцю і помідорів
- Лютеница в домашніх умовах
Сьогодні варто дізнатися ще кілька рецептів, таких як закуска з перцю. В склад яких входять ці корисні і смачні різнокольорові боби.
Болгарський перець під горілочку на зиму
Вже з самої назви зрозуміло, що закуска в тему.
Необхідні продукти:
- Солодкий перець — 6 кг
- Часник — 1 головка
- Кріп, петрушка
Для заливки:
- Рослинне масло — 0.5 літра
- Цукор — 1 склянка
- Сіль — 0.5 склянки
- Оцет 6% — 0.5 літра
Спосіб приготування
Плоди перцю світло-зеленого, темно-зеленого і жовтувате забарвлення краще використовувати для фарширування, а більш яскравого забарвлення — для маринування.
- Перець розріжте на частини.
- Нарізані частини перцю складіть у каструлю і залийте олією з цукром, оцтом, сіллю.
- Всі варіть 20 хвилин, періодично помішуючи.
- Перед кінцем варіння покладіть очищені зубчики часнику, кріп, петрушку за смаком і прокип’ятіть ще 5 хвилин.
- Потім розкладіть готову заготовку в чисті банки і закрийте кришками.
- Заливати розсолом не потрібно.
- Зберігайте в прохолодному місці.
Закуска з перцю на зиму «Гострий мед»
Приготуйте і цей рецепт, щоб дізнатися незвичайний пікантний смак заготовки.
Продукти:
- Болгарський перець (червоний, зелений і жовтий) — 1 кг
Маринад:
- Вода — 500 мл
- Сіль — 1 ст. л.
- Цукор — 2 ст. л.
- Мед — 2 ст. л.
- Оцет — 1 стакан
- Перець горошком — за смаком
- Гвоздика — 2 бутона
Приготування
- Перець вимийте і очистіть від зерен.
- Потім наріжте уздовж смужками шириною приблизно 2 див.
- Для приготування маринаду, з’єднайте всі складові разом і доведіть до кипіння.
- У киплячий маринад, який повинен вийти густим за рахунок меду, покладіть смужки перцю.
- Закрийте каструлю кришкою і проварити 3-5 хвилин.
- Всі перекладіть в підготовлені банки і залийте маринадом до самого краю.
- Відразу ж закрийте гвинтовими кришками.
- Потім остудіть і поставте в холодильник.
- Зберігаються добре.
Смачний салат на зиму «Адам і Єва»
Страви на зиму у вигляді салатів і закусок однотипні за своїм призначенням. І ті і інші, чудово доповнюють другі страви з м’ясом або рибою.