Закуска з перцю. Кращі заготовки з перцю на зиму (рецепти)

Закуска з перцю завжди радує око, якщо вона стоїть на столі. В даний час перець користується популярністю у всьому світі і, безсумнівно, у наших російських сім’ях. Варіантів його використання практично невичерпні.

Сьогодні цей чудовий овоч садять у всіх присадибних ділянках. А також його можна купити цілий рік у магазинах. І все тому що Всі знають, що в ньому дуже багато поживних речовин для організму.

Заготовки на зиму з перцю відомі і улюблені, а саме:

  • Перець маринований різаний в банках
  • Цілий перець на зиму
  • Заготівля салату з перцю
  • Солоний перець на зиму
  • Папрікаш з перцю і помідорів
  • Лютеница в домашніх умовах

Сьогодні варто дізнатися ще кілька рецептів, таких як закуска з перцю. В склад яких входять ці корисні і смачні різнокольорові боби.

Болгарський перець під горілочку на зиму

Вже з самої назви зрозуміло, що закуска в тему.

Необхідні продукти:

  • Солодкий перець — 6 кг
  • Часник — 1 головка
  • Кріп, петрушка

Для заливки:

  • Рослинне масло — 0.5 літра
  • Цукор — 1 склянка
  • Сіль — 0.5 склянки
  • Оцет 6% — 0.5 літра

Спосіб приготування

Плоди перцю світло-зеленого, темно-зеленого і жовтувате забарвлення краще використовувати для фарширування, а більш яскравого забарвлення — для маринування.

  1. Перець розріжте на частини.
  2. Нарізані частини перцю складіть у каструлю і залийте олією з цукром, оцтом, сіллю.
  3. Всі варіть 20 хвилин, періодично помішуючи.
  4. Перед кінцем варіння покладіть очищені зубчики часнику, кріп, петрушку за смаком і прокип’ятіть ще 5 хвилин.
  5. Потім розкладіть готову заготовку в чисті банки і закрийте кришками.
  6. Заливати розсолом не потрібно.
  7. Зберігайте в прохолодному місці.

Закуска з перцю на зиму «Гострий мед»

Приготуйте і цей рецепт, щоб дізнатися незвичайний пікантний смак заготовки.

Дивіться також:  Мариновані кабачки рулетиками на зиму 2019, щоб здивувати своїх гостей

Продукти:

  • Болгарський перець (червоний, зелений і жовтий) — 1 кг

Маринад:

  • Вода — 500 мл
  • Сіль — 1 ст. л.
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Мед — 2 ст. л.
  • Оцет — 1 стакан
  • Перець горошком — за смаком
  • Гвоздика — 2 бутона

Приготування

  1. Перець вимийте і очистіть від зерен.
  2. Потім наріжте уздовж смужками шириною приблизно 2 див.
  3. Для приготування маринаду, з’єднайте всі складові разом і доведіть до кипіння.
  4. У киплячий маринад, який повинен вийти густим за рахунок меду, покладіть смужки перцю.
  5. Закрийте каструлю кришкою і проварити 3-5 хвилин.
  6. Всі перекладіть в підготовлені банки і залийте маринадом до самого краю.
  7. Відразу ж закрийте гвинтовими кришками.
  8. Потім остудіть і поставте в холодильник.
  9. Зберігаються добре.

Смачний салат на зиму «Адам і Єва»

Страви на зиму у вигляді салатів і закусок однотипні за своїм призначенням. І ті і інші, чудово доповнюють другі страви з м’ясом або рибою.

На 6 банок ємністю 1 літр потрібно:

  • солодкий перець — 3 кг
  • Яблука(краще антонівка) — 3 кг

Для розсолу:

  • Вода — 4 літри
  • Цукор — 800 г
  • Столовий оцет — 300 мл

Приготування

Перець дуже цінний тим, що при консервації і соління збереження вітамінів в ньому залишається в межах 50-80% впродовж тривалого періоду зберігання.

  1. Перець вимити, очистити від насіння і розрізати на 4 частини.
  2. Яблука розрізати на 4 частини і видалити серцевину.
  3. Зробити розсіл і довести його до кипіння.
  4. У киплячому розсолі по черзі бланшувати пернец і яблука.
  5. І вже потім укладати їх в простерилізовані літрові банки.
  6. Потім залити банки киплячим розсолом і відразу закатати.

Заготовки в банках будуть виглядати апетитніше, якщо взяти перець різного ступеня зрілості.

Заготівля з перцю в томатному соку «Червона сіль»

Словом «червона сіль» індіанці-аборигени називали дикі зарості гіркого стручкового перцю. При узагальненні, такі слова означають екзотичне кушание.

Дивіться також:  Закуска з баклажанів на зиму — рецепти баклажанових закусок будинку

Потрібно:

  • Перець — 1 кг
  • Томатний сік — 2 літр
  • Оцет 9% — 1 стакан
  • Рослинна олія — 1 стакан
  • Сіль — 1 ст. л.
  • Цукор — 1 склянка

Приготування

  1. Болгарський перець наріжте кружечками.
  2. Кружечки перцю укладіть, не ущільнюючи, в банки ємністю 1 літр.
  3. В томатному соку розмішайте сіль, цукор, оцет, рослинне масло і залийте цим розсолом перець в банку.
  4. Стерилізуйте банки 30 хвилин.
  5. Загорніть кришками.

Пікантна закуска з перцю з часником

Подивіться рецепт, який внесе різноманітність у ваше сімейне меню.

Потрібно:

  • Солодкий перець — 5 кг
  • Часник — 200 г
  • Сіль — 100 г

Заливка:

  • Вода — 1 літр
  • Цукор — 0.5 кг
  • Соняшникова олія — 400 мл
  • Оцет 9% — 0.5 літра

Приготування

  1. Вимийте і очистіть перці, щоб розрізати їх потім на 4 частини.
  2. Із запропонованих інгредієнтів зробіть заливку.
  3. Доведіть заливку до кипіння і кидайте частинами розрізаний перець. Так бланшируйте його 3 хвилини.
  4. Бланшований перець помістіть в ємність, залийте киплячою заливкою і залиште так на 24 години.
  5. Очистіть часник. Потім дрібно порубаєте його і розкладіть по стерилізованим банкам.
  6. В перець з заливкою додайте сіль, доведіть до кипіння і розкладіть по банках з часником.
  7. Стерилізуйте банки 15 хвилин, потім закрутіть кришками і укутайте.

Закуска з болгарського перцю на зиму — рецепт без стерилізації

Попередній рецепт схожий по приготуванню і присутності інгредієнтів. Однак, є й відмінності, які будуть цікаві для вас.

Потрібно:

  • Болгарського перцю — 5 кг
  • Часнику — 300 г
  • Зелень петрушки — 2 пучка
  • Горошини чорного перцю — 15 шт.
  • Лавровий лист — 15 шт.
  • Соняшникова олія — 0.5 літра
  • Вода — 2 склянки
  • Столового оцту — 2 склянки
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Сіль — за смаком
Дивіться також:  Патисони на зиму — рецепти кращих консервованих патисонів

Приготування

Відкривши банку з консервованими овочами, покладіть під кришку гірчичник. Тоді вміст банки не запліснявіє.

  1. З цілих перцю видаліть плодоніжку з насінням і помийте їх межах від насіння.
  2. У ємність для маринаду покладіть всі запропоновані компоненти крім перцю, часнику і петрушки.
  3. Доведіть маринад до кипіння.
  4. У киплячий маринад на 4 хвилини опустіть плоди перцю.
  5. Потім дістаньте і укласти в підготовлені банки.
  6. При розкладанні перців, пересипайте їх дрібно нарізаним часником і петрушкою.
  7. Наповнені банки залийте маринадом і загорніть кришками.

Консервований перець на зиму з кольоровою капустою

Заготівля виходить красивою і одночасно смачною.

Візьміть всі овочі в рівних кількостях:

  • Зелений солодкий перець
  • Червоний солодкий перець
  • Цвітна капуста

Розсіл:

  • Вода — 0.5 літра
  • Оцет (краще винний або яблучний) — 0.5 літра
  • Сіль — 80 г

Приготування

  1. Цвітну капусту розділите на суцвіття.
  2. Солодкі перці очистіть від насіння і наріжте тонкими смужками.
  3. На дно банки або каструлі покладіть спочатку червоний, а потім зелений перець.
  4. Слідом покладіть цвітну капусту, так закуска з перцю стане відразу загадковою і привабливою.
  5. Заповнення ємності чергуйте у такій черговості до тих пір, поки посуд не заповниться вщерть.
  6. Для аромату покладіть між смужками зеленого перцю зелень петрушки.
  7. Потім всі овочі притисніть і залийте розсолом розсолом.
  8. Зберігайте в прохолодному місці.

Відео про те, як приготувати закуску з перцем і морквою на зиму

Подивіться, як смачно готується закуска з перцю, моркви та цибулі.

Всі рецепти апетитні і дозволяють посмакувати своїм вмістом.