Запіканка з капусти білоголової на сковороді — швидкий рецепт

Запіканка з капусти стала моїм улюбленим блюдом з самого дитинства. У ті далекі часи, моя мама запікала її в металевій чашці. Вона ставила її біля вугілля після згорілих в печі дров. Це було так смачно, що я пам’ятаю її запах досі.

В сучасних умовах таке блюдо можна приготувати на сковороді. Запаху вугілля від дров не буде і аромат буде іншим. Однак, мені подобається і за такого способу запікання. Виходить легкий капустяний пиріг, як додаток до обіду або вечері.

Зараз запіканку приготуємо, спробуємо і дамо оцінку. Природно, що смаки у всіх різні, але тих, хто любить звичайні страви з капустою чекає сюрприз.

Запіканка з капусти — легкий і швидкий рецепт на сковороді

На сковороді теж можна запікати смачні страви. Особливо вдало і смачно виходять вони з білокачанної капусти.

Необхідні продукти:

  • Білокачанна капуста — 1 кг
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Морква — 2 шт.
  • Сіль, кмин, паприка, каррі
  • Борошно — 1 ст. л.
  • Яйця — 6 шт.
  • Петрушка — 1/2 пучка

Спосіб приготування

Великі цибулини ріпчастої цибулі очистіть і наріжте півкільцями.

Дві морквини очистіть і натріть на крупній тертці.

Білокачанну капусту наріжте тоненькими невеликими смужками.

На велику сковороду налийте олію і обсмажте весь цибулю до м’якості. Обсмажуйте цибулю протягом 2 хвилин.

Потім додайте моркву і обсмажуйте всі разом протягом 3-4 хвилин.

Викладіть підготовлену капусту в сковороду до цибулі і моркви. Перемішайте всі овочі і обсмажуйте їх разом. Ви помітите, як капуста буде зменшуватися в об’ємі. Солити не треба.

Процес обсмажування залежить від віку капусти. Якщо вона молода, то обсмажування пройде швидше, ніж у зимових вілков.

Коли капуста буде готова, то додайте всі спеції: сіль, каррі, кмин, паприку. Потім все перемішайте і обсмажуйте ще 2 хвилини з ароматними спеціями.

Дивіться також:  Морква в духовці — смачні рецепти запеченої моркви

Далі перекладіть капустяну солянку в миску, щоб вона охолола.

В іншу чашку розбийте 6 яєць, додайте нарізану зелень петрушки і збийте вінчиком.

До капусти додайте 1 ст. л. борошна, щоб прибрати зайву вологу. Перемішайте капусту з борошном. Потім додайте яєчну суміш і перемішайте.

Формування капустяної запіканки

Візьміть сковороду вже меншого розміру і змажте рослинним маслом дно і боки.

Викладіть ароматну капусту в сковороду і розрівняйте її поверхню. Закрийте сковороду кришкою і зменшіть вогонь до маленького. Дочекайтеся до того моменту, коли яйця схопляться, а низ запіканки подзолотится. Так пройде, приблизно, 15 хвилин.

Зараз запіканку з капусти потрібно перевернути. Для цього закрийте запіканку тарілкою і, притримуючи її рукою, переверніть сковороду. Так запіканка опиниться на тарілці.