Запіканка з куркою — завжди смачне друге блюдо. Вона може просто запікатися в духовці з овочами з нашого городу. Будь-яка господиня з допомогою духовки зможе приготувати соковите блюдо з м’ясом курки.
Процес запікання смачної їжі не містить в собі особливих секретів. Просто приготуйте правильно продукти у форму для запікання. Все інше за вас зробить духова шафа. При цьому, всі корисні речовини зберігаються в запікаємих компонентах.
Готову страву з духовки завжди має привабливий вигляд. Тому сміливо включайте курячу запіканку в своє сімейне меню.
Запіканка з м’яса курки з пекінською капустою
Страва з капустою виходить соковитим, тому що запіканка з куркою готується правильно.
Інгредієнти:
- Філе курки — 500 г
- Капуста пекінська 300 г
- Яйця — 3 шт.
- Масло вершкове — 70 г
- Зелень кропу — 20 г
- Сіль — за смаком
Приготування
- Куряче філе посипте невеликою кількістю замороженого і натертого вершкового масла.
- Потім філе відбийте.
- Пекінську капусту вимийте, подрібніть і змішайте зі збитими яйцями. Ще посоліть і ретельно перемішайте.
- Підготовлене куряче філе викладіть в змащену маслом форму.
- Зверху відбитого філе викладіть яєчно-капустяну суміш.
- Форму для випікання з сформованим вмістом помістіть в духову шафу.
- Запікайте 30-40 хвилин при температурі 1890-200 градусів С.
- Готову страву посипте нарізаною зеленню кропу.
- Розріжте на порційні шматки і подайте до столу.
Приємного апетиту !
Куряча запіканка з томатним соусом в духовці
Запіканка з куркою по цьому рецепту готується легко і просто.
Необхідні продукти:
- Куряче філе — 500 г
- Бекон — 300 г
- Помідори — 500 г
- Сир твердих порід — 200 г
- Нежирні вершки — 200 г
- Масло вершкове — 30 г
- Листя базиліка — 30 г
- Перець чорний мелений, сіль — за смаком
Приготування
- Вимийте філе курки і злегка обсушити паперовою серветкою.
- У кожному шматочку зробіть невеликі надрізи.
- Розсуньте розрізи і вкладете в них дрібно нарізаний сир і подрібнене листя базиліка.
- Присипте шматочки м’яса сумішшю перцю і солі.
- Вимиті помідори бланшируйте в окропі 1-2 хвилини, щоб очистити їх від шкірки.
- Очищені помідори розімніть в кашку, додайте перець і сіль. Все перемішайте. Додайте вершки і ще перемішайте. Томатний соус готовий.
- Підготовлені шматочки філе оберніть скибочками бекону.
- Перекладіть шматочки філе в беконі в змащену маслом форму. Залийте їх приготованим томатним соусом.
- Поставте форму в духовку і випікайте протягом 20-30 хвилин при температурі 180-200 градусів С.
- Готову запіканку розріжте на порційні шматки.
- Ще прикрасьте листям базиліка і подавайте в гарячому вигляді.