Заварні млинці: 9 рецептів смачних і тонких млинців

Зробимо акцент на вузькій темі смачних млинців сьогоднішнього дня — це заварні млинці, які користуються все більшим попитом.

Всім відомі звичайні рецепти млинцевого тесту, які передаються від покоління до покоління. А заварний спосіб приготування млинців з’явився не так давно і знають про нього не багато. Фактично, цікавий спосіб, в якому присутні і фізика і лірика.

А інакше і не скажеш, коли при високій температурі одного з інгредієнтів на ваших очах в тесті на сковороді утворюються дірочки схожі на мереживо.

Спосіб приготування

  1. Молоко трохи підігріти.
  2. Борошно двічі просіяти через сито.
  3. Тепле молоко, яйця, сіль, цукор, рослинна олія і крохмаль з’єднати і добре перемішати.
  4. Потім збивати міксером протягом 5 — 10 хвилин.
  5. Збиту масу, акуратно, постійно помішуючи, розвести окропом.
  6. На сковороді розжарити рослинну олію.
  7. Випікати млинці з двох сторін до золотистого кольору.

Приємно їсти !

Заварні млинці на кефірі без яєць з содою — відео

Раджу приготувати вам ці тонкі і хрусткі диво-млинці.

Присмаку кефіру і соди ви не відчуєте.

Заварні млинці на ряжанці — рецепт простий і смачний

Інгредієнти:

  • 0.5 літра ряжанки (жирність 4 %)
  • 1 яйце
  • 2 ст. ложки цукру
  • 1 г ваніліну
  • щіпка солі
  • 0.5 ч. ложки соди
  • 1 склянку окропу
  • 1 ст. ложка рослинного масла
  • 20 г вершкового масла
  • 2 склянки борошна
  • рослинне масло для випікання, вершкове масло для змащування

Приготування

  1. М’яке вершкове масло, цукор, ванілін, сіль, яйце і перемішайте міксером до однорідної маси.
  2. Додайте ряжанку кімнатної температури, рослинне масло і перемішайте.
  3. Борошно просійте і, перемішуючи міксером на низькій швидкості, додайте в суміш.
  4. У склянку з окропом, додайте соду, перемішайте і, не вимикаючи міксера, вилийте окріп в тісто.
  5. Спечіть млинці на розігрітій з рослинним маслом сковороді.
Дивіться також:  Коржі з начинкою в духовці по-китайськи — смачний рецепт

Готові млинці змащуйте маслом.

Заварні млинці на молоці — смачний рецепт з содою

Продукти:

  • 4 склянки молока
  • 5 яєць
  • 0.5 ч. ложки солі
  • 2 ст. ложки цукру
  • 0.5 ч. ложки соди
  • лимонна кислота на кінчику ножа
  • 3 склянки борошна
  • 3 ст. ложки
  • рослинної олії
  • 1.5 склянки окропу

Приготування

  1. Збийте яйця з молоком, додайте сіль, цукор, соду, лимонну кислоту.
  2. Всипте просіяне борошно.
  3. Влийте рослинне масло і окріп. Ретельно перемішайте.
  4. Дайте тісту постояти 20 хвилин і випікайте млинці.

Відео рецепт заварних млинців з манкою з дитинства від мами

Якщо ви готуєте заварні млинці на Масляну, то вдалого свята на весь тиждень — проганяйте зиму, пробуждайте природу від сну і закликайте весну.