Зелений горошок консервований: користь і шкода

ef4db260865beffc886b1b03cf31214d Зелений горошок консервований: користь і шкода

Позитивних особливостей у зеленого горошку, продається в жерстяних банках, дуже багато. Він недорого коштує, відрізняється відмінним смаком і до того ж позитивно позначається на стані здоров’я. Тільки варто розуміти, що не все так просто з подібним продуктом. Крім того, що він володіє помітною користю, ще консервований горошок таїть в собі і певну небезпеку. Тому перед тим, як включати його в раціон, слід розглянути цей продукт з різних точок зору.

Зелений горошок: особливості складу

Природно, складу даного продукту схожий на той, який характерний для свіжого горошку. Різниця лише в тому, що в консервованому корисних речовин дещо менше. Зелений горошок містить вітаміни A, B, C, значний обсяг твердих харчових волокон, жири рослинного походження, марганець, залізо, калій і інші важливі компоненти. Калорійність продукту досить велика і становить близько 300 ккал на 100 р. Таким чином, не можна вважати дієтичним.

Коли стало добре зрозуміло, яким складом має зелений горошок консервований, користь і шкоду подібного продукту можуть бути розглянуті більш повно. І тоді стане зрозуміло, в яких випадках таке ласощі з металевої банки виявиться найбільш до місця. Почати краще з корисних властивостей, присутніх у консервованого горошку. Їх досить багато, що не може не радувати.

Зелений горошок консервований – користь

Спочатку необхідно сказати, що такий продукт буде корисний лише за умови високої якості. Відповідно, важливо правильно підібрати продукт. При виборі банки консервованого горошку потрібно перевірити, щоб вона була неушкодженою, з рівними швами і гранями, мала всі необхідні маркування. Також відразу слід подивитися на термін придатності. Адже після його закінчення консервований горошок вживати не можна. Якщо вдалося придбати якісний горошок, від його вживання вийде помітити таку користь.

  • Насичує організм рослинним білком. Так, горошок – це один з найважливіших джерел рослинного білка, який необхідний організму будь-якої людини. Він засвоюється набагато краще, ніж тваринний. Але при цьому і його значення досить велике.
  • Швидко дає відчуття ситості. Достатньо всього декількох ложок зеленого горошку, щоб позбутися від голоду. Незважаючи на те, що калорійність продукту велика, поправитися від нього не так просто. Адже він насичує швидко і не дає з’їсти надмірно велику порцію.
  • Підтримує здоров’я судин і серця. Жири, що містяться в цьому продукті, допомагають справно працювати серцево-судинної системи, оберігають від атеросклерозу, інфаркту, інсульту та інших захворювань. Природно, помітити такий ефект можна лише при систематичному прийомі консервованого горошку в їжу.
  • Зменшує небезпеку появи новоутворень. Зелений горошок – це джерело антиоксидантів, які мають антиканцерогенні властивості. Тому з його допомогою можна знизити небезпека появи новоутворень і сповільнити швидкість розвитку вже виникли раніше.
  • Зменшує артеріальний тиск. Не можна сказати, що зелений горошок – це екстрене ліки від підвищеного тиску. Але, якщо систематично вживати його в їжу, можна захиститися від такої проблеми. Тиск прийде в норму, а гіпертонія не переросте у більш серйозні захворювання.
  • Покращує стан шкіри. Помічено, що зелений горошок позитивно позначається на стані шкірних покривів. При його регулярному вживанні можна позбавити шкіру від незначних зморшок, зробити її колір більш здоровим, а особу в цілому – підтягнутим і молодим.
  • Знімає абстинентний синдром. Горошок, як ніякий інший продукт, допомагає від похмілля. Тому його можна вживати після бурхливих веселощів, якщо необхідно як можна швидше прийти в норму».
  • Складно повірити, що настільки буденний продукт володіє такими різноманітними корисними якостями. Але на ділі вони, дійсно, проявляють себе дуже добре. Тому можна сміливо вживати зелений горошок, навіть консервований. Хоча доведеться приймати в увагу і не найпозитивніші його особливості. Шкоди від цього продукту невеликий, але все одно він імовірний.

    Зелений горошок консервований – шкода

    Варто пам’ятати, що мова йде про продукт, який був підданий консервації. В результаті такої обробки хороших позбавляється багатьох корисних властивостей. Але все одно він зберігає важливі компоненти, здатні підтримувати хороший стан здоров’я. Що ж стосується шкоди, то він спостерігається переважно у таких проявах.

  • Підвищується газоутворення. Горошок – це продукт, який небажано вживати людям, схильним до газоутворення. Інакше наслідки можуть бути не найприємнішими. Мова йде про виникнення здуття, кольок, метеоризму і так далі.
  • Консервація, на жаль, підвищує кількість канцерогенів в продукті. І їх частка збільшується, якщо горошок довго не вживається в їжу. Тому бажано, щоб такий продукт приймався в їжу якомога швидше. І тоді він навіть знизить небезпеку розвитку новоутворень.
  • Алергічна реакція. Нарешті, у деяких людей зелений горошок викликає алергію. Але вона досить легко виявляється, а зустрічається не дуже часто. Тому зазвичай від таких наслідків вдається захиститися.
  • Додатково навантажує органи ШКТ. За умови, що спочатку присутні які-небудь хвороби шлунка або кишечнику, бажано вживати зелений горошок максимально обачно. Інакше є небезпека, що він призведе тільки до погіршення ситуації і додаткового шкоді.
  • Тепер ясно, якими можливостями володіє горошок зелений консервований. Важливо правильно вибирати цей продукт, грамотно вживати його в їжу і враховувати деякі протипоказання. Якщо всі ці умови дотримуються, можна не турбуватися про наслідки. Вони обов’язково будуть позитивними, а стан здоров’я вдасться помітно поліпшити.