Булочки з дріжджового тіста: здобні булочки в духовці — ніжні, смачні, румяні

Поверніть обидва пласта в щільний рулет. Виконайте те ж саме з другими частинами тесту. Виходить два рулету.

3. З’єднайте рулети разом так, щоб краї швів визирали посередині.

Розріжте на 12 рівних частин.

Покладіть булочку зрізом вгору і за допомогою дерев’яних паличок зробіть крильця, стуливши палички до центру.

Перекладіть заготовки на деко і випікайте.

Здобна випічка «Метелики» з дріжджового тіста в духовці — готова.

Плюшки з маком: смачні і солодкі — відео рецепт

Якщо ви хочете порадувати сім’ю солодкою випічкою — повторіть цей відео рецепт.

Здобні булочки: смачні «Трояндочки» з сиром

Час приготування — 1 годину. Час очікування — 2 години.

Продукти на 20 штук. Для тіста:

  • 500 грам борошна
  • 20 грам живих дріжджів
  • 0.5 склянки молока
  • 1 чайна ложка цукру
  • 2 яйця
  • 1 чайна ложка ваніліну, сіль

Продукти для начинки:

  • 250 грам сиру
  • 4 столові ложки цукру
  • 1 жовток
  • 0.5 чайної ложки ваніліну
  • 1 столова ложка манної крупи

Приготування булочок «Трояндочки» — майстер клас

  1. Змішайте всі продукти для начинки, приберіть в холодильник.
  2. Для тесту в тепле молоко додайте цукор і дріжджі. Масло розтопіть, остудіть. У миску просіяти борошно з дрібкою солі і ваніліном.
  3. В борошняну суміш влийте дріжджі, масло і вбийте яйця. Замісіть м’яке тісто. Перекладіть в пакет і приберіть в холодильник на 2 години.
  4. Охолоджене обімніть тісто, розділіть на шматочки по 70 грам, скачайте колобки. Потім розкачайте коржі діаметром 10 див.

5. На кожній хлібині зробіть три розрізи, щоб частині були трохи різні — одна трохи більше іншої. На центр викладіть ложку начинки. Одну з трьох частин (найменшу) оберніть навколо сиру і скріпіть (Фото 1).

Потім робіть те ж саме з частиною побільше (Фото 2).

Дивіться також:  Торт Червоний Оксамит — Смачні Рецепти в Домашніх Умовах

І останній оберніть найбільшу частину коржі (Фото 3). Місце скріплення має бути біля основи булочки. З’єднуйте міцно.

6. Дайте булочкам підійти, потім печіть до рум’яності.

Здобні «Трояндочки» з дріжджового тіста в духовці — готові. Вони красиві і привабливі швидше відкусити.

Рецепт булочок «Шоколадниці»

Час приготування 1 годину 30 хвилин.

Продукти на 15 — 20 штук:

  • дріжджове тісто (див. рецепт нижче)
  • 1 яйце
  • рослинна олія

Для начинки:

  • 2 плитки шоколаду або 15 — 20 столових ложок шоколадної пасти
  • 0.5 склянки молока

Рецепт тіста

Розчиніть в 1 склянці молока, 1 чайну ложку солі і 0,5 склянки цукру. Змішайте з двома яйцями.

Додайте 180 грам розм’якшеного вершкового масла, нарізаного шматочками, добре перемішайте.

Просійте туди 5 склянок борошна і 11 грам дріжджів, замісити тісто. Покладіть в пакет, випустивши повітря, зав’яжіть і приберіть в холодильник до ранку.

Приготування випічки