Поверніть обидва пласта в щільний рулет. Виконайте те ж саме з другими частинами тесту. Виходить два рулету.
3. З’єднайте рулети разом так, щоб краї швів визирали посередині.
Розріжте на 12 рівних частин.
Покладіть булочку зрізом вгору і за допомогою дерев’яних паличок зробіть крильця, стуливши палички до центру.
Перекладіть заготовки на деко і випікайте.
Здобна випічка «Метелики» з дріжджового тіста в духовці — готова.
Плюшки з маком: смачні і солодкі — відео рецепт
Якщо ви хочете порадувати сім’ю солодкою випічкою — повторіть цей відео рецепт.
Здобні булочки: смачні «Трояндочки» з сиром
Час приготування — 1 годину. Час очікування — 2 години.
Продукти на 20 штук. Для тіста:
- 500 грам борошна
- 20 грам живих дріжджів
- 0.5 склянки молока
- 1 чайна ложка цукру
- 2 яйця
- 1 чайна ложка ваніліну, сіль
Продукти для начинки:
- 250 грам сиру
- 4 столові ложки цукру
- 1 жовток
- 0.5 чайної ложки ваніліну
- 1 столова ложка манної крупи
Приготування булочок «Трояндочки» — майстер клас
- Змішайте всі продукти для начинки, приберіть в холодильник.
- Для тесту в тепле молоко додайте цукор і дріжджі. Масло розтопіть, остудіть. У миску просіяти борошно з дрібкою солі і ваніліном.
- В борошняну суміш влийте дріжджі, масло і вбийте яйця. Замісіть м’яке тісто. Перекладіть в пакет і приберіть в холодильник на 2 години.
- Охолоджене обімніть тісто, розділіть на шматочки по 70 грам, скачайте колобки. Потім розкачайте коржі діаметром 10 див.
5. На кожній хлібині зробіть три розрізи, щоб частині були трохи різні — одна трохи більше іншої. На центр викладіть ложку начинки. Одну з трьох частин (найменшу) оберніть навколо сиру і скріпіть (Фото 1).
Потім робіть те ж саме з частиною побільше (Фото 2).
І останній оберніть найбільшу частину коржі (Фото 3). Місце скріплення має бути біля основи булочки. З’єднуйте міцно.
6. Дайте булочкам підійти, потім печіть до рум’яності.
Здобні «Трояндочки» з дріжджового тіста в духовці — готові. Вони красиві і привабливі швидше відкусити.
Рецепт булочок «Шоколадниці»
Час приготування 1 годину 30 хвилин.
Продукти на 15 — 20 штук:
- дріжджове тісто (див. рецепт нижче)
- 1 яйце
- рослинна олія
Для начинки:
- 2 плитки шоколаду або 15 — 20 столових ложок шоколадної пасти
- 0.5 склянки молока
Рецепт тіста
Розчиніть в 1 склянці молока, 1 чайну ложку солі і 0,5 склянки цукру. Змішайте з двома яйцями.
Додайте 180 грам розм’якшеного вершкового масла, нарізаного шматочками, добре перемішайте.
Просійте туди 5 склянок борошна і 11 грам дріжджів, замісити тісто. Покладіть в пакет, випустивши повітря, зав’яжіть і приберіть в холодильник до ранку.